Vyhrajte román o velké vnitřní síle a odhodlanosti

z_lasky_k_vam_nahledovy
Kathryn je manželkou ředitele prestižní školy Marka Brookera a matka dvou dětí. Její život se zdá záviděníhodný, přesto však takovým není. Každý večer na jejím těle přibydou nové jizvy. Kathryn protrpěla už šestnáct let a nyní se rozhodla s tím skoncovat.

Příběh odvahy a houževnatosti

Zničili byste rodinu, abyste zachránili své děti?

Kathryn je žena ředitele prestižní školy. Je dokonalým obrázkem matky a manželky, která žije spokojený a naplněný život. Život, jaký jí budete závidět.

Dnes ráno připraví rodině snídani a vypere prádlo.
Dnes odpoledne zastřihne květiny na záhonech a upeče koláč na synův kriketový zápas.
Dnes večer si klekne před svého manžela a bude čekat na jeho soud.
Za každé porušení pravidel ji stihne trest.
Tělo má plné jizev.
Kvůli dětem ale nikdy ani nehlesne.
Dnes v noci Kathrynina trpělivost přeteče.
Vytáhne z kapsy nožík a muže, který ji šestnáct let týral, zabije.
Zítra ji čeká soud, vězení a ztráta dětí.
Ještě pořád jí závidíte?

Příběh o tom, jak se Kathryn snaží znovu vybudovat svůj život a usmířit se s dětmi, které se jí odcizily. Povznášející román o vnitřní síle, přátelství a houževnatosti lidského ducha.

 

Z lásky k vám

Autorka: Amanda Prowseová

Vydalo: nakladatelství Host
Překlad: Lucie Mikolajková
Počet stran: 320
Vazba: vázaná
Vydáno: 9/2015
ISBN: 978-80-7491-108-8

Přečtěte si více o knize Z lásky k vám, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Host. Nezapomeňte si také přečíst ukázku a náš článek.

Nakladatelství Host vydává především kvalitní českou a překladovou prózu, poezii, literární teorii i literaturu naučnou. V posledních letech se velmi výrazně rozšířila řada překladové beletrie, severských kriminálních románů a thrillerů.

 

Ukázka z knihy

Roland si ukazovákem a palcem stiskl kořen nosu. Dokázal si živě představit, jak budou ta slova znít u soudu: Zabila jsem svého muže, protože byl trochu pedant a měl radši, když jsem nosila sukně. A musela jsem dělat domácí práce. Kristepane, jestli jí to projde, bude ji většina žen v téhle zemi moci beztrestně následovat. Doufal, že přijde s něčím lepším.
„Každý večer jsme společně šli nahoru. Mezi mnou a dětmi byla jenom tenká zeď, já si musela kleknout u postele a Mark mi přiděloval body, podle toho, jak špatně jsem podle něj ten den pracovala. Když jsem ho něčím podráždila nebo rozzuřila, byly za to body navíc.“
Teď zpozorněl.
„Body se přidělovaly na stupnici od jedné do dvanácti. Na tom, jak špatně jsem si vedla – dvanáctka byla nejhorší –, pokaždé záviselo, co přijde potom.“ (str. 22)

 

O autorce

amanda_prowseovaAmanda Prowseová je britská spisovatelka. Před pár lety skončila s prací v managementu, aby se mohla naplno věnovat psaní. Hned její první román Poppy Day (Poppyin den, 2011) se okamžitě stal bestsellerem. Autorka, sama provdaná za člena armády, v něm líčí příběh ženy vojáka uneseného v Afghánistánu. Druhý román Z lásky k vám (2013) vzbudil nadšení především jako elektronická kniha a oblíbily si ho ženy po celém světě, kterým není lhostejná problematika domácího násilí. Amazon Kindle jej zvolil nejlepší knihou roku 2013. Prowseová žije na jihozápadě Anglie s manželem a dvěma dospívajícími syny.
(Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Host)

 

Vyhrajte knihu Z lásky k vám

Navenek prožívá Kathryn Brookerová dokonalý a spokojený život a nikoho, dokonce ani rodinného přítele Rolanda, který pracuje u policie, nikdy nenapadlo, že by mohlo být něco v nepořádku. Přesto však každý večer zažívá Kathryn ponižování, bití a kruté tresty od svého manžela. Na jejím těle byste našli nespočet jizev, přesto už šestnáct let mlčky trpí. Ale jednoho večera jí dojde trpělivost a rozhodne se, že je čas to změnit. Svého muže zabije a sama se udá, a to vše proto, aby mohla bez strachu povědět svůj příběh nejen svým dvěma dětem Dominikovi a Lydii, ale také rodině a přátelům i všem ostatním. Co všechno musela snášet? Jak našla sílu tiše trpět a nedat na sobě nic znát? A co bylo spouštěcím mechanizmem, který ji přinutil vzít do ruky nůž? To vše si pojďte přečíst v pozoruhodném románu z pera Amandy Prowseové.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Host vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Z lásky k vám vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Z lásky k vám
probíhá od 13. do 26. října 2015.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Soutěž naleznete také na největším soutěžním portálu v ČR – Soutěže.cz a na Websoutěže.cz

Související soutěž

Soutěž o 2 romány o vraždě manžela Z lásky k vám

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeZ lásky k vám

Prowseová, Amanda

Host, 2015

Vyhrajte román o velké vnitřní síle a odhodlanosti - DISKUZE

Počet reakcí: 1
  1. ko21 napsal:

    Dobrý den, děkuji za výhru, knížka dorazila v pořádku.

Napsat komentář