O vůli a odhodlání jedné bezmocné ženy

z_lasky_k_vam_nahledovy
Známé rčení praví, že pod svícnem bývá největší tma. Na život Kathryn, hlavní hrdinky našeho příběhu, zmíněná fráze sedí dokonale. Má skvělé děti a zdánlivě perfektního manžela. Tato iluze se ale rozplyne ve chvíli, kdy ho zabije. Přečtěte si o ženě, která se rozhodla čelit svému osudu…

Zničili byste rodinu, abyste zachránili své děti?

Kathryn je žena ředitele prestižní školy. Je dokonalým obrázkem matky a manželky, která žije spokojený a naplněný život. Život, jaký jí budete závidět.

Dnes ráno připraví rodině snídani a vypere prádlo. Dnes odpoledne zastřihne květiny na záhonech a upeče koláč na synův kriketový zápas. Dnes večer si klekne před svého manžela a bude čekat na jeho soud. Za každé porušení pravidel ji stihne trest. Tělo má plné jizev. Kvůli dětem ale nikdy ani nehlesne.
Dnes v noci Kathrynina trpělivost přeteče. Vytáhne z kapsy nožík a muže, který ji šestnáct let týral, zabije. Zítra ji čeká vězení, soud a ztráta dětí. Ještě pořád jí závidíte?

Příběh o tom, jak se Kathryn snaží znovu vybudovat svůj život a usmířit se s dětmi, které se jí odcizily. Povznášející román o vnitřní síle, přátelství a houževnatosti lidského ducha.

 

Z lásky k vám

Autorka: Amanda Prowseová
Přeložila: Lucie Mikolajková

Počet stran: 320
Vazba: vázaná
Formát: 135×206 mm
ISBN: 978-80-7491-108-8
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Z lásky k vám vydalo nakladatelství Host.

 

Ukázka z knihy

„Tísňová linka, jakou službu potřebujete?“
„Dobrý den, no, já vlastně přesně nevím, jakou službu potřebuju.“
„Vy to nevíte přesně?“
„Myslím, že asi policii nebo sanitku, možná obojí. Nezlobte se, už jsem říkala, že to nevím přesně…“
„Můžu se vás zeptat, čeho se to týká?“
„Ach ano, jistě, samozřejmě. Právě jsem zavraždila svého muže.“
„Promiňte, cože jste? Tohle je hrozně špatné spojení.“
„Já vím, omlouvám se, pokusím se mluvit hlasitěji. Tady je vždycky mizerné spojení, i u místních hovorů. To proto, že jsem v ložnici a je tady strašně slabý signál. Můj syn si myslí, že je to možná kvůli těm vysokým stromům, co tu máme; jeden rok jsme je všechny úplně ořezali, ale nevzpomínám si, jestli se tím něco vyřešilo. Taky nám ruší signál počítače ze sousedního domu, chtěli jsme, aby se nám na to někdo přišel podívat, ale to je teď vedlejší. Jasně, ano. Říkala jsem, že jsem zavraždila svého muže.“

Přečtěte si i zbytek ukázky.

 

Napsali o knize

Poutavé, dojemné a skvěle napsané vyprávění o tom, jak se jedna žena snaží znovu vybudovat život, který se jí roztříštil na kusy.

- časopis Tatler

Příběh o ženském boji za obnovení zničeného života je podmanivý, srdcervoucí a skvěle napsaný.

- časopis Closer

Prowseová má úžasnou schopnost vyprávět příběh a pohltit čtenáře. Nepíše tak, aby nad svými čtenáři vyčnívala. Píše s nimi.

- Iain Dale, britský rozhlasový moderátor

 

O autorce

amanda_prowseovaAmanda Prowseová je britská spisovatelka. Před pár lety skončila s prací v managementu, aby se mohla naplno věnovat psaní. Hned její první román Poppy Day (Poppyin den, 2011) se okamžitě stal bestsellerem. Autorka, sama provdaná za člena armády, v něm líčí příběh ženy vojáka uneseného v Afghánistánu. Druhý román Z lásky k vám (2013) vzbudil nadšení především jako elektronická kniha a oblíbily si ho ženy po celém světě, kterým není lhostejná problematika domácího násilí. Amazon Kindle jej zvolil nejlepší knihou roku 2013. Prowseová žije na jihozápadě Anglie s manželem a dvěma dospívajícími syny.

Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Host


Nakladatelství Host vydává především kvalitní českou a překladovou prózu, poezii, literární teorii i literaturu naučnou. Odborné publikace se zaměřují především na historii, sociologii, jazykovědu, osobnosti filmu i další obory. V posledních letech se velmi výrazně rozšířila řada překladové beletrie, severských kriminálních románů a thrillerů.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeZ lásky k vám

Prowseová, Amanda

Host, 2015

Napsat komentář