Jak dosáhnout plnějšího života?

buddha-vchazi
Trh práce nám nedá spát. Mozkovými závity nám neustále rotují myšlenky a pochyby a jen těžko se lze z podobného koloběhu vymanit. Kniha Lodra Rinzlera nás učí, jak v tomto nekonečném procesu obstát, a snaží se čtenáře navést na stezku moudrosti a empatie.

Koncepty uvedené v knize Buddha vchází do kanceláře jsou podpořeny životními zkušenostmi autora. Některé myšlenky jsou velmi zábavné, některé zase velmi dojemné. Co ale převažuje na stránkách této publikace, je Lodrova touha po štěstí a naplnění druhých. Ačkoliv se v knize vyskytuje několik cvičení, meditací a buddhistických procedur, které by následně měly vést k sebeobjevení, převážná část knihy se věnuje tomu, jak se člověk může začít sebezdokonalovat, zatímco sedí přímo v kanceláři.

Autor se mimo jiné zabývá i konflikty na pracovišti a nepřívětivými spolupracovníky. Lodro Rinzler naznačuje, že mladí podnikatelé či řadoví zaměstnanci mohou být občas stejně nepřívětiví jako již zmínění kolegové a je tedy nutné s kolegy soucítit i přes případné neshody.

 

Pořádnou porci času, který neprospíme, trávíme většinou v práci. Mnozí z nás svou práci přitom ani nemají rádi. Přesto do ní den za dnem chodí a přistupují k ní jako ke způsobu financování svého volného času. Autor knihy, Lodro Rinzler, nás učí, že při správném přístupu založeném na prohlubujícím se vědomí toho, proč člověk dělá to, co zrovna dělá, může každý žít šťastnějším a plnějším životem v zaměstnání i mimo něj.
V knize se dočtete jak přenášet bdělou pozornost z meditačního polštáře do své kanceláře. Naučíte se rozlišovat, s kým chcete pracovat, a najdete si rádce, kteří vás na vaší cestě podpoří. Budete rozvíjet vůdčí schopnosti – benevolenci, pravdivost, ryzost, neohroženost, obratnost a radost. I když se vám profesní dráha možná mění přímo pod nohama, může se stát zdrojem uspokojení a hlubokého naplnění.
Doporučujeme také Lodrovu první knihu Buddha vchází do baru…, ve které čtivým způsobem, s humorem i nadhledem, předává základy buddhistické moudrosti a zároveň nás nabádá zkusit žít trochu soucitněji, zpomalit a radovat se ze života.

 

Buddha vchází do kanceláře

Autor: Lodro Rinzler
Přeložil: Jiří Zbořil

Počet stran: 240
Vazba: brožovaná
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-7370-346-2
Doporučená cena: 279 Kč

 

Knihu Buddha vchází do kanceláře vydalo nakladatelství Synergie Publishing SE.

 

S Lodrem Rinzlerem jsme se v minulosti již setkali díky jeho knize Buddha vchází do baru.

 


Nakladatelství Synergie Publishing SE je rychle se rozrůstající nakladatelství zaměřující se na vydávání motivační literatury. Literatury, která nabízí čtenářům cesty ke šťastnějšímu, ale i bohatšímu a odpovědnějšímu životu. Nakladatelství dnes vydává i publikace o zdravém životním stylu, ať už jde o moderně pojaté kuchařky, inspirující příběhy ze života, knihy o duchovním a osobnostním růstu vhodné pro manažery, byznysmeny, zaměstnance, jejich šéfy, ale také pro ženy na mateřské dovolené

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeBuddha vchází do kanceláře
Průvodce životem pro novou generaci

Rinzler, Lodro

Synergie Publishing SE, 2015

Napsat komentář