Získejte historický příběh z okupované Francie

Kryci-jmeno-Verity-perex
Verity je jednou z pasažérek britského špionážního letadla, které se zřítí nedaleko Paříže. Zatímco první z žen svůj boj o život prohraje, druhá přežije. Bohužel ji však brzy dopadne gestapo a Verity tak stojí před životní volbou.

Příběh velké odvahy

V říjnu 1943 se nedaleko Paříže, v okupované Francii, zřítilo britské špionážní letadlo. Jeho pilotka a pasažérka byly nejlepší přítelkyně. Jedna z dívek má naději, že přežije. Druhá hru o život prohrála dříve, než začala.

Když „Verity“ chytne gestapo, myslí si, že nemá žádnou šanci na přežití. Jako tajný agent chycený na nepřátelském území zažívá nejhorší noční můru jakéhokoliv špióna. Nacisté ji ale ihned nezabijí, dají jí na výběr: Buď jim odhalí svou misi, anebo ji strašlivým způsobem popraví.

A ona se rozhodne říct jim pravdu. Avšak ne takovou, jakou očekávají.

Na každém kousku papíru bojuje Verity o svůj život. Odhaluje svou minulost, vypráví, jak se seznámila s pilotkou Maddie. Lituje svého selhání a ukazuje svou kuráž a zoufalou touhu dostat se domů. Ale budou její odhalení stačit SS? Pomohou jí její vyzrazená tajemství přežít?

 

Krycí jméno Verity

Autorka: Elizabeth Weinová

Vydalo: nakladatelství CooBoo
Překlad: Petr Eliáš
Počet stran: 312
Vazba: pevná s přebalem
Vydáno: 9/2015
ISBN: 978-80-7447-902-1

Přečtěte si více o knize Krycí jméno Verity, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství CooBoo patřící pod společnost Albatros Media. A můžete si také stáhnout ukázkovou kapitolu.

CooBoo_Albatros-Media

Nakladatelství CooBoo vzniklo v roce 2009 jako mladší sourozenec tradičního Albatrosu a jeho název vznikl jako zkratka slov cool a books. Specializuje se především na knihy pro teenagery a za svou existenci vydalo už na dvě stě titulů.

Albatros Media, a.s. je mediální společnost a největší knižní vydavatelství v ČR. V návaznosti na tradici sahající až k roku 1949 společnost vydává více než tisíc knižních titulů ročně. Skupina zaštiťuje knižní nakladatelství Albatros, CooBoo, Plus, Motto, XYZ, Edika, BizBooks, CPress, Computer Press, Management Press, B4U Publishing, Fragment, partnerský projekt Edice České televize a nakladatelství elektronických knih eReading.

 

Ukázka z knihy

A tak mi von Linden mé oblečení kousek po kousku prodával. Samozřejmě kromě šátku a punčoch, ty mi vzali hned, abych se jimi neuškrtila (a že bych to bývala zkusila). Svetr mě stál čtyři sady šifrovacích klíčů – celou řadu šifrovacích básniček, hesel a frekvencí. Nato mi von Linden vrátil svetr, jako závdavek. Už na mě čekal v cele, když mě po těch třech otřesných dnech konečně odvázali. Nejdřív jsem si ho vůbec nedokázala oblíknout, ale už jenom přehodit si ho přes ramena jako šál bylo příjemné. Teď už jsem se do něj konečně dostala a asi ho nikdy nesundám. Sukně a blůza stály o dost míň a boty jsem dostala jen šifru za kus.
Dohromady existuje jedenáct sad kódů. Za poslední jsem měla dostat spodničku. Všimněte si, že mi věci vrací od svrchních ke spodním, abych si musela projít tím utrpením svlékání pokaždé, když mi dají něco dalšího. On se jako jediný nedívá – když jsem nadhodila, že přichází o velkolepou podívanou, pohrozil, že mi to zase všechno sebere. Měl první příležitost prohlédnout si škody, co napáchal, a on se na své mistrovské dílo ani nepodívá – zvlášť ruce se mu povedly. Taky jsem se poprvé po dlouhé době dokázala postavit a chtěla jsem mu to předvést. Nakonec jsem se rozhodla, že se obejdu bez spodničky, aspoň se nebudu muset zase svlékat, a poslední sadu šifer jsem vyměnila za inkoust a papír – a taky za chvíli času. (str. 10)

 

Vyhrajte knihu Krycí jméno Verity

Když se dostane Verity do spárů gestapa, je jí jasné, že nemá žádnou šanci na přežití. Přesto jí svitne naděje, když dostane možnost zůstat naživu, pokud ovšem prozradí svou misi a poskytne SS uspokojivé informace, které požadují. Touha po životě je silná a volba jasná, ale Verity přesto prokáže nebývalou odvahu. Rozhodne se totiž sice říci pravdu, ale ne takovou, jakou SS očekává. Pravda totiž není vždy jen jedna. Bude to však stačit k tomu, aby přežila, nebo bude odhalena a popravena? Pokud máte rádi historické knihy, pojďte si přečíst tento strhující příběh o síle přátelství, statečnosti a zradě od Elizabeth Weinové.

Ve spolupráci s nakladatelstvím CooBoo patřícím pod společnost Albatros Media vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Krycí jméno Verity vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Krycí jméno Verity
probíhá od 3. do 16. října 2015.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Soutěž naleznete také na největším soutěžním portálu v ČR – Soutěže.cz a na Websoutěže.cz

Související soutěž

Soutěž o 3 historické romány Krycí jméno Verity

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKrycí jméno Verity

Weinová, Elizabeth

CooBoo, 2015

Napsat komentář