Příběhy nejen pro kluky

detskecteni
Zdá se vám, že v době počítačů je téměř nemožné nadchnout děti, hlavně kluky, pro čtení? Pak vám přináším tipy na tři skutečně klukovské knihy plné všeho, co by je mohlo oslovit! Knižní rošťáci, bájní draci i skvělé pověsti, to všechno najdete v dnešních tipech!

Nebaví vašeho rošťáka písmenka a knížky odkládá bez velkého zájmu? Zkuste mu pustit audioknihu! Čtvrtý díl ze série Pachatelů dobrých skutků znovu přivádí na scénu Michala a Filipa, kteří se opět bezhlavě vrhají do nových a nových dobrodružství a dospělým tak chvílemi zkomplikují život.

Bouráci [Audio na CD]

Autor: Miloš Kratochvíl

Vazba: CD
ISBN: 8594159390478
Doporučená cena: 299 Kč

 

Čtvrtá audiokniha ze série Pachatelé dobrých skutků o dvou kamarádech, kteří s nevinnými úmysly vyvádějí jednu lumpárnu za druhou. Michal s Filipem se touží stát skauty survivory. Survivoři totiž dokáží přežít lecjaké podmínky a překonají všechna nebezpečí. Musí se proto zocelit. Přespat ve skříni nebo zavěšený v ruksaku, plazit se potokem a vázat uzly pod vodou, to samozřejmě není nic pro padavky. Pro děti od 8 let.

Audioknihu Bouráci [Audio na CD] vydalo nakladatelství Mladá fronta.

 

————————————————

Fascinující svět bájných draků ožívá již po druhé a slibuje stejné napětí a akci jako první díl Kroniky drakologů. Tentokrát Daniel a Beatrice čelí všem úskalím profese drakologa sami a vydávají se po stopách starobylého dračího deníku. Dokáží ho vypátrat a přijít na lék, který zastaví neznámou dračí nemoc? Vydejte se s námi za dobrodružstvím mladých drakologů!

Dračí deník

Autor: Dugald Steer
Přeložil: Vratislav Kadlec

Počet stran: 298
Vazba: vázaná
Formát: 130×195 mm
ISBN: 978-80-7391-890-3
Doporučená cena: 249 Kč

Knihu Dračí deník vydalo nakladatelství Slovart.

Dvojice mladých drakologů se vydává na svou další misi, na níž bude muset rozluštit text psaný starobylou dračí řečí. Daniel a Beatrice Cookovi úspěšně zachránili Dračí oko, ale teď veškerou svou pozornost věnují vejci, z něhož by se měl každou chvíli vylíhnout drak. Jen co se však na skořápce objeví první praskliny, jejich učitele Ernesta Drakea povolají do Indie. O vzácné draky se tam totiž po zmizení rodičů jeho mladých studentů nemá kdo postarat. Daniel a Beatrice se zatím vydávají po stopě prastarého dračího deníku. Dostali totiž tip, že právě v něm se skrývá tajemství léku na záhadnou dračí nemoc.

Ukázka

Najednou se z vršku vejce odloupl kus skořápky a odpadl na podlahu. Následoval jej další kousek a ještě další. Zevnitř se dobýval dračí čumáček s drobným růžkem. vynořila se hlava, za ní útlý krk a hubené, rudé, šupinaté tělíčko, dva ostré pařátky a pár složených křidýlek. Nakonec se objevil ocásek zakončený šipkou. Dráče na nás upřelo oči jako korálky.

Zaujala vás kniha? Prolistujte si delší ukázku!

 

————————————————

Že pověsti nemohou děti bavit? Čertova kuchyně nemilosrdně vyvrací tuto domněnku a díky působivým, nezvyklým linorytům Báry Krautz vytváří fantastickou krajinu, ve které ožívají příběhy, jež si obyvatelé Jičínska vyprávějí už po staletí, ale také ty, které skoro nikdo nezná.

Čertova kuchyně

Autor: Pavel Hájek

Počet stran: 408
Vazba: vázaná
Formát: 235×257 mm
ISBN: 978-80-7491-589-5
Doporučená cena: 399 Kč

Čertova kuchyně je plastickou literární mapou města Jičína a jeho okolí; mozaikou krajiny jak vystřižené ze sna, poskládanou ze známých i neznámých příběhů a vyprávění ze 17. až 20. století. Na jejích stránkách se – též díky velkorysé pomoci překladatelů z německého a latinského jazyka, Vlasty a Huberta Reittererových – setkávají barokní jezuita Bohuslav Balbín, „kolaborantský pekelník“ Josef Váchal, básník české renesance Šimon Lomnický z Budče, věhlasný amatérský historik Franz Alexander Heber či řídící učitel Bílek z Jičíněvsi. Spojeni šitou vazbou tu v doprovodu osobitých linorytů Báry Krautz vedou spolu rozhovor. Chvílemi tichý, mumlavý, chvílemi zas hlasitý jak lodní siréna…

Knihu Čertova kuchyně vydalo nakladatelství Host.

Zaujala vás kniha? Více o ní i o autorovi se dočtete v našem dalším článku.

 


Zapojte se do našich aukcí, kde najdete tyto knihy a mnoho dalších.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeBouráci [Audio na CD]
Pachatelé dobrých skutků 4

Kratochvíl, Miloš

Mladá fronta, 2015

zobrazit info o knizeDračí deník
Kroniky drakologů 2

Steer, Dugald A.

Slovart, 2015

zobrazit info o knizeČertova kuchyně
Pověsti a vyprávění z města Jičína a okolí

Hájek, Pavel

Host, 2015

Napsat komentář