Po čertech dobré Česko

Výstřižek
Otevřete novou knihu. Zhluboka si přičichněte. A jestli jste otevřeli zrovna výtisk Čertovy kuchyně, možná ucítíte vůni jičínské krajiny… Útržky historie Jičínska a příběhy tamních obyvatel jsou doplněny originálními linoryty, které vás pobaví!

Čertova kuchyně

Čertova kuchyně je plastickoucertova_kuchyne literární mapou města Jičína a jeho okolí; mozaikou krajiny jak vystřižené ze sna, poskládanou ze známých i neznámých příběhů a vyprávění ze 17. až 20. století. Na jejích stránkách se – též díky velkorysé pomoci překladatelů z německého a latinského jazyka, Vlasty a Huberta Reittererových – setkávají barokní jezuita Bohuslav Balbín, „kolaborantský pekelník“ Josef Váchal, básník české renesance Šimon Lomnický z Budče, věhlasný amatérský historik Franz Alexander Heber či řídící učitel Bílek z Jičíněvsi. Spojeni šitou vazbou tu v doprovodu osobitých linorytů Báry Krautz vedou spolu rozhovor. Chvílemi tichý, mumlavý, chvílemi zas hlasitý jak lodní siréna…

Editor: Pavel Hájek
Linoryty: Barbora Krautz

Počet stran: 408
Vazba: vázaná
Formát: 235×257 mm
ISBN: 978-80-7491-589-5
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Čertova kuchyně vydalo nakladatelství Host.

 

Pavel Hájek

se narodil roku 1977 v Praze, kde posléze také vystudoval Filozofickou fakultu Univerzity Karlovy. Stal se z něj diplomovaný kulturolog. V literárním světě je znám jako autor beletristického románu  Měsíc v parku, kulturně historické studie Česká krajina a baroko a Jde pevně kupředu naše zem, které se zabývají vývojem české krajiny. Podílel se také na tvorbě historického eseje Cavismus – membra disiecta, sborníku Krajina zevnitř a knihy Krajina a revoluce.

Informace o autorovi: nakladatelství Host

—————————————–

22


 Nakladatelství Host zaujímá v současnosti nepřehlédnutelné místo na českém knižním trhu. Vydává tradičně především kvalitní českou prózu a poezii, literární teorii i literaturu naučnou – publikace věnované zejména historii, sociologii, filmové vědě i dalším oborům. V posledních letech se výrazně rozšířila řada překladové beletrie.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeČertova kuchyně
Pověsti a vyprávění z města Jičína a okolí

Hájek, Pavel

Host, 2015

Napsat komentář