Vyhrajte román o odvaze podívat se pravdě do očí

Ted-uz-te-vidim-perex
Občas je těžké postavit se pravdě čelem a připustit si, že před problémy nelze donekonečna utíkat. Obzvláště ne v případě, kdy je zcela jasné, že vás jednou doženou, protože osud nelze zvrátit. S tím se musí vyrovnat i Nicole, která postupně přichází o zrak.

Pravdě se nelze vyhýbat navždy

Podívat se pravdě do očí může být zatraceně těžké, když člověk ztrácí zrak.

Nicole bylo devatenáct let, když si vyslechla zdrcující diagnózu: má nevyléčitelnou oční chorobu, která ji do deseti let připraví o zrak. Na takovouto zprávu se dá zareagovat v zásadě dvěma způsoby: rozumně, nebo nerozumně. V prvním případě člověk uposlechne lékařových rad a zodpovědně se připravuje na život v temnotě. Nicole ale nemá nic takového v úmyslu.

Nikomu nic neřekne a dál žije tak, jako by žádná budoucnost neexistovala. Nechá svým životem projít několik mužů, zapíše se do cirkusové školy a procestuje spoustu zemí. Od lehkovážného bytí začne upouštět, teprve když se zamiluje a založí rodinu. Tehdy už navíc pro ni není tak snadné předstírat, že se nic neděje, protože svět před jejíma očima je čím dál rozmlženější.

Postupující nemoc ji nakonec přinutí vyjít s pravdou ven. Není to pro ni snadné, ale ani sebevětší vztek na nespravedlnost osudu nemůže Nicole ochránit před pravdou, které se celé roky snažila vyhýbat. Ale kdo ví… Možná je to právě naopak. Možná se jí nakonec uleví, když konečně najde odvahu podívat se pravdě do očí.

 

Teď už tě vidím

Autorka: Nicole C. Kear

Vydalo: nakladatelství Domino
Překlad: Jitka Šišáková
Počet stran: 320
Vazba: pevná
Vydáno: 9/2015
ISBN: 978-80-7498-090-9

Přečtěte si více o knize Teď už tě vidím, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Domino. Můžete si prolistovat také ukázku.

Nakladatelství Domino vzniklo v roce 1997. Mnohé se od té doby změnilo, základ však zůstává stejný: ve všech edicích se čtenářům snaží nabídnout pouze takové knihy, které stojí za to číst. Už sedmnáct let vydává knihy mnoha žánrů a autory, kteří patří mezi světovou špičku.

 

Ukázka z knihy

Ale po dvanácti letech už dál kličkovat opravdu nemůžu. Newyorský státní úřad pro nevidomé mi poslal Esperanzu, aby mě naučila chodit se slepeckou holí.
Pořád jsem nechápala, proč bych měla trénovat s instruktorkou. Vždyť je to proboha jasné, ne? Prostě před sebou mácháte klackem, a když do něčeho ťuknete, tak tam nechodíte. Pokud švihnete do prázdna místo do chodníku, tak taky ne.
„Já bílou hůl nepotřebuju,“ prohlásila jsem a nervózně tahala za černou gumičku, kterou byly sepnuté jednotlivé části hole. „Obejdu se bez ní.“
„Já vím,“ ujistila mě. „Ale za tmy se vám může hodit, nebo třeba když se pohybujete mezi spoustou lidí a nemůžete se dobře zrakově orientovat. A…“
Esperanza se odmlčela a dodala tišeji: „Hodně lidí se shoduje, že jim moc pomohlo naučit se chodit s bílou holí, dokud jim zrak ještě trochu sloužil.“ (str. 13)

 

Vyhrajte knihu Teď už tě vidím

Hlavní hrdinka Nicole se v devatenácti letech dozvěděla, že trpí nevyléčitelnou chorobou, která ji postupně připraví o zrak. Taková zpráva vám musí zaručeně obrátit život naruby a máte jen dvě možnosti, jak se s ní vyrovnat. Nicole se však rozhodla, že bude žít pro sílu okamžiku, jako by snad budoucnost neměla existovat. Přestože v hloubi duše ví, že nemoc ji jednou dostihne, odmítá se na to připravit, i když mlha před jejíma očima pomalu houstne. Zda a jak se se svou nemocí nakonec vyrovná, si můžete přečíst v knize Nicole C. Kearové, která vychází v řadě Inteligentní romány pro inteligentní ženy.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Domino vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Teď už tě vidím vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Teď už tě vidím
probíhá od 25. září do 8. října 2015.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Soutěž naleznete také na největším soutěžním portálu v ČR – Soutěže.cz a na Websoutěže.cz

Související soutěž

Soutěž o 3 romány Teď už tě vidím

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeTeď už tě vidím

Kear, Nicole C.

Domino, 2015

Napsat komentář