Inspirace pro vaše hobby

inspirace_pro_vase_hobby_nahledovy
Přemýšlíte občas, jak naložit s volným časem? Již nemusíte! Nechte se inspirovat dnešními knihami. Můžete například zaměstnat své ruce výrobou zajímavých maličkostí, poté si trochu protáhnout tělo jízdou na kole a nakonec se pomazlit se svým spokojeným kočičím kamarádem.

Z vázání různých druhů smyček a uzlů mají někteří z nás už od základní školy noční můry. Náš první titul vás tohoto případného strachu nejen zbaví, ale i vás naučí vytvářet krásné věci z nejpevnější šňůry na světě. S touto knihou tak můžete udělat radost nejen sobě, ale třeba prostřednictvím vlastnoručního výrobku i vaší drahé polovičce.

Padáková šňůra se pro pevnost a odolnost využívá k různým účelům, v knize ji představíme jako výborný materiál pro kreativní práci. Pro začátek stačí jen šňůra, nůžky, pravítko a zapalovač. Kromě toho se mohou hodit oboustranné spony z tvrzeného plastu či jiné druhy zapínání a karabinky. A naučíte se vázat počáteční smyčku, základní, kroucený a dvoubarevný Šalamounův sloupek, náramky, řemínky a přívěsky, chránič rukojeti nebo nejrůznější dekorativní uzly.

Vážeme z padákové šňůry

Autor: Chad Poole
Přeložila: Miroslava Lánská

Počet stran: 112
Vazba: brožovaná
Formát: 191×236 mm
ISBN: 978-80-249-2745-9
Doporučená cena: 199 Kč

Knihu Vážeme z padákové šňůry vydalo nakladatelství Ikar.

Ukázka z knihy

inspirace_pro_vase_hobby_ukazka1

Zaujala vás ukázka? Prohlédněte si ji celou!

Jestliže se vám kniha líbí, pak vás jistě zaujme i článek, v němž naleznete mnoho dalších zajímavých titulů o ručním tvoření. A až si budou chtít ruce trochu odpočinout, můžete si dlouhou chvíli ukrátit například luštěním křížovek či procvičováním cizích jazyků s knihami, o kterých si můžete také přečíst v jednom z našich článků.

————————————————

Zatímco s prvním titulem strávíte hodně času doma, náš druhý tip vás vytáhne ven. Protáhněte si tělo a udělejte něco pro svoji fyzičku a zdravý životní styl! Tréninková bible pro bikery vás s pomocí několikanásobného mistra světa v horských kolech a renomovaného trenéra naučí jezdit tak, že vás to bude bavit!

Horská kola, sjezdová kola, treková kola, krosová kola…
Terénní cyklistika zažívá v posledním desetiletí značný nárůst popularity. Někdo vyráží na rodinný výlet o víkendu, jiný dává přednost intenzivnímu tréninku den co den. Ale všichni se potýkají se stejnými otázkami a problémy: Jak jezdit rychleji, lépe a bezpečněji? Jak si naplánovat celoroční trénink? Jak sjet náročnou partii, jak efektivně brzdit nebo překonávat terénní nerovnosti…
Komu nestačí jen tupě šlapat do pedálů, ale rád by chvílím na kole dal nějaký řád, zbavil se zlozvyků nebo jen znovuobjevil radost z ujetých kilometrů, pro toho je určena nejúspěšnější bikerská tréninková bible na světě, jejímiž autory jsou několikanásobný mistr světa v horských kolech Brian Lopes a renomovaný trenér Lee McCormack.
Bohatě ilustrováno, návody a praktické rady!

Tréninková bible pro bikery

Autoři: Brian Lopes a Lee McCormack
Přeložil: Ondřej Selner

Počet stran: 256
Vazba: brožovaná
Formát: 210×280 mm
ISBN: 978-80-204-3367-1
Doporučená cena: 449 Kč

Knihu Tréninková bible pro bikery vydalo nakladatelství Mladá fronta.

Milovníci cyklistiky jistě ocení i nabídku dalších titulů z této edice. Přečtěte si více o knihách Tréninková bible pro cyklisty a Tréninková bible pro triatlonisty a pak hurá do terénu!

————————————————

Máte doma kočičího kamaráda, nebo si nového člena rodiny v podobě malého koťátka teprve chystáte pořídit? Pak si zajisté kladete mnoho otázek, jak mu zajistit co nejlepší život. Postarat se o kočku se totiž může zdát snadné, ale zajistit jí tu správnou péči vyžaduje určité znalosti. Ty vám dokáže čtivou formou předat kniha Kompletní péče o kočku.

Praktická a názorně provedená příručka obsahuje veškeré informace, které je třeba o péči vědět. Přináší podrobnosti o tom, která plemena jsou nejvhodnější do bytu, jak si vybavit domov, aby byl pro nového člena rodiny bezpečný a pohodlný, co je vyvážená dieta, jaké jsou nutriční potřeby, jak kočku koupat a pečovat jí o srst nebo jak si poradit s problémovým chováním. Samostatná kapitola se věnuje zdravotním otázkám a nechybí ani péče o kočičího seniora. Autor uvádí rovněž základy první pomoci a praktické rady při naléhavých případech, jako jsou úrazy, otravy či popáleniny.

Kompletní péče o kočku

Autor: Sam Atkinson
Přeložila: Lea Smrčková

Počet stran: 96
Vazba: brožovaná
Formát: 195×233 mm
ISBN: 978-80-242-4707-6
Doporučená cena: 199 Kč

Knihu Kompletní péče o kočku vydalo nakladatelství Knižní klub.

Ukázka z knihy

inspirace_pro_vase_hobby_ukazka2

Pakliže se vám ukázka líbila, můžete si přečíst i její pokračování.

Nejen o kočkách, ale i o psech už vyšla celá řada titulů. V následujícím článku se některými z nich můžete nechat inspirovat.


Tyto a mnoho dalších knih naleznete i v našich aukcích, kde si je můžete zakoupit za výrazně nižší cenu!

Jak nejraději trávíte svůj volný čas? Podělte se s námi v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeVážeme z padákové šňůry
50 kreativních návrhů z nejpevnější šňůry na světě

Poole, Chad

Ikar, 2015

zobrazit info o knizeTréninková bible pro bikery
Naučte se jezdit jako mistr světa

Lopes, Brian – McCormack, Lee

Mladá fronta, 2015

zobrazit info o knizeKompletní péče o kočku
Aby byla zdravá a šťastná

Atkinson, Sam

Knižní klub, 2015

Napsat komentář