Prázdniny pro psa!

pes
V dnešních knižních tipech se budeme věnovat oblíbeným domácím mazlíčkům – psům! Představíme si knihy, které nám prozradí nejen to, jak správně psa cvičit, ale také, jak mu rozumět. Ne nadarmo se říká, že pes je nejlepší přítel člověka.

Výcvik psů je velmi důležitý. Dopřejte vašemu pejskovi to nejlepší a cvičte ho podle výcvikových metod, které jsou založené na hraní a odměňování. K tomu vám dopomůže kniha Hry pro psí hlavičky, kterou vydalo nakladatelství Plot.

Hry pro psí hlavičky

Psi si rádi hrají a hry jim prospívají, a nemusí se jednat zrovna o šampiona v agility nebo mistra obedience. Tato kniha, určená především začátečníkům a „laikům“ v oblasti psího výcviku a chování, přináší čtenářům více než 75 her, u nichž se budete bavit vy i váš pes. Vše vychází z pozitivních metod výcviku a je napsáno s důrazem na přístupnost a srozumitelnost, čemuž dopomáhá i bohatý obrazový doprovod každé hry nebo triku.

Omezování odměn

Častou chybou bývá, že odměňování opustíte příliš brzy. Když najednou přestanete odměny používat, vašeho psa to může otrávit a může se přestat snažit. Jakmile se vám podaří, aby váš pes spolehlivě předváděl danou aktivitu, můžete začít svůj harmonogram odměn měnit. Nejlepším způsobem je nabízet pamlsky nahodile. Nejdřív byste neměli očekávat víc než tři nebo čtyři zopakování, než vydáte odměnu.

Přečtěte si také, jaké jsou bezpečnostní zásady při výběru hraček v další ukázce z knihy!

Autorka: Claire Arrowsmithová

Počet stran: 160
Formát: 165×220
Vazba: brožovaná

Přečtěte si více o knize Hry pro psí hlavičky, a nepřehlédněte také náš článek!

———————————————————
Rozumíte dobře vašemu pejskovi? S knihou Uvnitř psa se dozvíte nejen mnoho nového a podnětného o psech, ale také o sobě samotném. Knihu o tom, jak to chodí mezi psy a lidmi, vydalo nakladatelství Práh.

Uvnitř psa

Kniha známé etoložky Alexandry Horowitzové nám na tyto otázky neobyčejně zajímavým a často překvapujícím způsobem odpovídá. Ano, rozumíme si – ale jen jak kdy. Záleží totiž na tom, abychom psovi ponechali jeho psí pohled a psí hodnoty. Abychom jej brali jako skvělého přítele psího a nikoli jako čtvernohého „člověka“. Základem je totiž vzájemný respekt k osobité povaze toho druhého. To u člověka předpokládá, aby se pokusil vžít do psí mysli (pohybovat se „uvnitř psa“) a podívat se na svět jeho očima – zjistit, co psi vidí, čenichají a vědí… Uvidíme pak, že „psí svět“ je v mnohém odlišný od toho našeho, zkrátka, že jsme se ocitli v jiném světě, plném překvapivých lákadel, nečekaných hrozeb a nových rozkoší.

Němý

Je smutné, když popisujeme zvířata jako naše „hloupé kamarády“, když mluvíme o tom, že pes je „hloupě zmatený“, když přitakáváme na jejich „nekomunikativní němost“. Toto jsou známé způsoby, jak se mluví o psech, kteří nikdy neodpovídají způsobem, jakým k nim mluvíme. Velká část psího půvabu spočívá právě v empatii, kterou jim můžeme přičíst, když nás tiše pozorují. Ale přesto mi tyto charakterizace připadají ve dvou směrech chybné.

Pokračujte v četbě ukázky z knihy!

Autorka: Alexandra Horowitzová

Počet stran: 304
Formát: 145×207
Vazba: vázaná

Přečtěte si více o knize Uvnitř psa a nepřehlédněte také náš článek!

———————————————————

Dejte svému psovi druhou šanci na prvotřídní život! Dobrým rádcem na cestě za nápravou chování pejska je kniha Restartujte svého psa, která nabízí několik různých metod! Knihu vydalo nakladatelství Plot.

Restartujte svého psa

Jak už podtitul napovídá, v knize Restartujte svého psa se Pat Millerová zaměřila na to, jak dát psovi druhou šanci na plnohodnotný život. A nejde jenom o psy nalezené, zachráněné, zděděné nebo z útulku – nový start potřebuje i pes, jehož chování nebylo řádně formováno a jeho problémy řešeny, takže z něj místo příjemného společníka vyrostla neřízená střela, která své okolí obtěžuje, děsí, nebo dokonce ohrožuje. V knize se dozvíte vše podstatné o tom, jak v takové situaci postupovat –od analýzy stávajícího chování přes výběr nejvhodnější cesty k nápravě až po rady, čeho se vyvarovat a čeho se držet, abychom vzniku problémového chování u psa předešli.

Autorka: Pat Millerová

Počet stran: 280
Formát: 154×211
Vazba: vázaná

Přečtěte si více o knize Restartujte svého psa a nepřehlédněte také náš článek!


 Zvládáte výcvik vašeho psa? A která z knih vás nejvíce zaujala? Napište nám!

Tyto knihy a mnohé další si můžete vydražit v našich aukcích!

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeHry pro psí hlavičky

Arrowsmithová, Claire

Plot, 2014

zobrazit info o knizeUvnitř psa
Co psi vidí, čenichají a vědí

Horowitzová, Alexandra

Práh, 2014

zobrazit info o knizeRestartujte svého psa
Dejte svému psovi druhou šanci na prvotřídní život

Millerová, Pat

Plot, 2014

Napsat komentář