Zahrajte si o užitečného pomocníka pro personalisty

Nova-pravidla-Google-Pohled-zevnitr-perex
Společnost Google patří nejen mezi nejcennější světové značky, ale i mezi nejčastější výherce cen určených pro nejlepšího zaměstnavatele. V čem tkví tajemství těchto úspěchů na poli personalistiky? A dalo by se jich využít i v ostatních firmách?

Nova-pravidla-Google-Pohled-zevnitr-inzerat

 

Učte se od mistra

„Prací strávíme v životě nejvíce času. A proto není správné, aby nás práce demotivovala a odlidšťovala,“ říká Laszlo Bock, šéf personalistiky ve firmě, která změnila svět informací.

Toto je stěžejní myšlenka knihy Nová pravidla: Google – pohled zevnitř – přesvědčivého a překvapivě hravého manifestu, jenž předkládá mj. taková doporučení:

  • odeberte manažerům moc nad zaměstnanci
  • učte se od svých nejlepších zaměstnanců – a také od těch nejhorších
  • zaměstnávejte pouze lidi, kteří jsou lepší než vy – bez ohledu na to, jak dlouho je budete muset hledat
  • nebojte se nerovnosti mezd (je spravedlivější)
  • nevěřte intuici – využívejte k předvídání a utváření své budoucnosti data
  • buďte otevření, transparentní a přijímejte zpětnou vazbu
  • jste-li spokojeni s mírou svobody, kterou jste dali svým zaměstnancům, je to ještě málo

 

Nová pravidla – Google pohled zevnitř

Změní váš přístup k životu i práci

Autor: Laszlo Bock

Vydalo: nakladatelství Práh
Počet stran: 360
Vazba: vázaná
Vydáno: 9/2015
ISBN: 978-80-7252-582-9

Přečtěte si více o knize Nová pravidla – Google pohled zevnitř, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Práh. A nezapomeňte se také podívat na ukázku.

Nakladatelství Práh bylo založeno v roce 1991. Dosud vydalo více než 350 knižních titulů převážně naučné, populárně psychologické, historické a vzdělávací literatury určené dětským i dospělým čtenářům. Součástí nakladatelského portfolia je i cizojazyčná produkce.

 

Ukázka z knihy

Caesar Sengupta, viceprezident pro produktový management z našeho týmu pro Chrome, se v roce 2009 staral o Google Toolbara Desktop, stahovatelné verze našich produktů, které se instalují do webového prohlížeče nebo do stolního počítače. Když tým okolo Chrome začal vyvíjet svůj prohlížeč, Caesara a ještě pár dalších inženýrů napadlo, jak by to vypadalo, kdyby se design Chromu aplikoval na operační systémy mobilních telefonů, tabletů nebo počítačů. Tehdy trvalo pět i více minut, než se počítač spustil – mj. i proto, že vždy kontroloval starožitný hardware, jejž už nikdo nepoužíval, např. disketové mechaniky. Caesar se se svým týmem pustil do projektu, jehož cílem bylo tento stav zlepšit. Zprohlížečové platformy Chromu odstranili veškeré nadbytečné kroky a vytvořili první prototyp Chromebooku, jenž bootoval za 8 sekund.

Využití oněch „volných 20 %“ pracovní doby se liší, někteří zaměstnanci je využívají naplno, jiní zase žádné své projekty nemají. Někteří vtipkují, že ve skutečnosti pracují na 120 %, neboť svým projektům se věnují spíše po pracovní době než místo ní. Nejobvyklejší však je, že úspěšný projekt vyžaduje zpočátku 5 až 10 % pracovní doby a postupem času, když se prokáže jeho užitečnost, vyžaduje času stále více (a přitahuje neustále více dobrovolníků), až se z něho nakonec stane oficiální produkt.

 

O autorovi

Laszlo Bock řídí personalistiku společnosti Google. Během Bockova působení obdržel Google více než sto různých ocenění pro nejlepšího zaměstnavatele, například se stal číslem 1 v žebříčku Best Company to Work For ve Spojených státech a v 16 dalších zemích, dostal se na první místo v anketě Top Diversity Employer, byl jmenován nejlepší společností pro ženy v technických oborech a získal nejvyšší ocenění od lidskoprávní organizace Human Rights Campaign.
(Zdroj informací: nakladatelství Práh)

 

Vyhrajte knihu Nová pravidla – Google pohled zevnitř

Jaká je personální politika společnosti Google? A čím to je, že v Silicon Valley sbírají jednu cenu za druhou a pravidelně se umísťují na předních příčkách v žebříčku nejoblíbenějších zaměstnavatelů? Jejich tajemství můžete odhalit právě nyní. Laszlo Bock řídí personalistiku této firmy a nyní vydává knihu, ve které vám ukáže, jak motivovat své zaměstnance a stát se nejoblíbenějším šéfem v okolí.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Práh vám navíc přinášíme soutěž, ve které pět z vás může knihu Nová pravidla – Google pohled zevnitř vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Nová pravidla – Google pohled zevnitř
probíhá od 10. do 23. září 2015.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Soutěž naleznete také na největším soutěžním portálu v ČR – Soutěže.cz a na Websoutěže.cz

Související soutěž

Soutěž o 5 knih Nová pravidla – Google pohled zevnitř

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeNová pravidla: Google – pohled zevnitř
Změní váš přístup k životu i práci

Bock, Laszlo

Práh, 2015

Napsat komentář