Bylo nebylo, ale prdělo

obálka-kdo-si-prdnul-u-dvora
Autoři dětských knih neustále přicházejí s novými náměty a snaží se zasazovat každodenní tématiku do fantazijního prostředí. Jonáš Ovanul se ve své knize snaží odhalit jednu ze záhad pohádkového světa. Jak je to vlastně s královským dvorem a zažívacím ústrojím?

Prdí taky hadi? Copak hadi, ale princezny a princové! Jonáš Ovanul, odborník na slovo vzatý, se rozhodl tuto otázku zodpovědět zábavnou a nevídanou formou. Nakladatelství Host vydává publikaci s kouzelnými ilustracemi Kdo si prdnul na dvoře a touto cestou zve zvídavé děti (a jejich zvídavé rodiče) na žertovné putování královským dvorem. Otázkou je, zda se dětem po takové porci zábavy podaří vůbec usnout. Knížka Kdo si prdnul na dvoře je určena především pro děti ve věku od tří do sedmi let.

Bojíte se s dětmi mluvit o smrti? O sexu? Na to jsou naštěstí knížky. Co takhle promluvit si s nimi o něčem, co je SKUTEČNĚ zajímá? Jsou knížky i o prdění? Už ano! Račte vstoupit do načančaného světa královského dvora, kde se právě princ Joachim uchází o ruku sličné princezny Lenky. Otázka z názvu knihy přináší zápletku téměř detektivní. Podle skutečné události sepsal a odborným doslovem opatřil slavný český flatulolog Jonáš Ovanul. Příběh nakreslila doktorova nejoblíbenější studentka Alžběta Göbelová.

str. 11

str. 11

 

Kdo si prdnul u dvora

Autor: Jonáš Ovanul

Ilustrovala: Alžběta Göbelová
Počet stran: 40
Vazba: vázaná
ISBN: 978-80-7491-574-1
Doporučená cena: 189 Kč

 

Knihu Kdo si prdnul u dvora vydalo nakladatelství Host.

 

Pokud vás či vaše děti dnešní knížka zaujala, prolistujte si další stránky ukázky.

 

Jonáš Ovanul

Jonáš Ovanul je přední český flatulolog, tedy odborník přes prdění a vše s tím související. Mimo jiné vyučuje na Karlově univerzitě v Praze a v rámci svého oboru publikoval řadu odborných i populárně-naučných článků. Kniha Kdo si prdnul u dvora je ovšem jeho prvním textem pro děti. Na vzniku se přínosnými poznatky podílela i jeho dcera Julie, vzděláním dětská psycholožka.

(Informace čerpány ze stránek nakladatele)


Nakladatelství Host vydává především kvalitní českou a překladovou prózu, poezii, literární teorii i literaturu naučnou. Jejich cílovou skupinou jsou nejen lidé, kteří se zabývají vyšší literaturou (studenti, učitelé apod.), ale také průměrně či spíše nadprůměrně nároční čtenáři, kteří se u knih chtějí bavit a odpočívat, a to včetně čtenářů dětských.

 

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKdo si prdnul u dvora

Ovanul, Jonáš

Host, 2015

Napsat komentář