Nenechte si ujít v týdnu od 24. do 30. srpna 2015

192_big
Před námi je poslední srpnový týden. Prázdniny se tedy neodvratně blíží ke konci. Totéž nelze naštěstí říci o literárních akcích, kterých je naopak s blížícím se podzimem více a více. Tento týden vás čeká například Literární Zarafest či setkání Klárou Smolíkovou a Jiřím W. Procházkou.

Právě poslední zmíněnou akcí i začneme. Autorská dvojice Klára Smolková a Jiří W. Procházka nejsou žádní nováčci, oba mají na svých kontech mnoho knih. Klára Smolková je známá převážně v oblasti populárně naučných knih a dětské literatury. Jiří Procházka se naopak zabývá žánrem sci-fi a fantasy. Dohromady však zvolili jiný směr – detektivku! Jejich společná snaha dala vzniknout prvnímu dílu série Souřadnice zločinu, jež se jmenuje Mrtvá šelma. V úterý 25. srpna vám v Městské knihovně v Praze popíší nejen to, jak hrůzné je psaní ve dvou, ale nastíní i pokračování série, které se bude odehrávat v Kutné Hoře. Beseda začne v 18 hodin a vstup je zdarma.

I druhá pozvánka zamíří do Prahy. Konkrétně jde o autorské čtení Davida Pillowa a Anny Kacmarske. Jejich česko-polské dílo nese název Kłujący puch / Hořící mrholení. David Pillow přečte i ukázku z chystaného pokračování Vzkazy Madame X. Hostem večera bude básník a prozaik Viki Shock. Letos vyšla jeho již devátá kniha Sněhurka, jakou svět neviděl! Jedná se o sbírku povídek plných poněkud černého humoru. Hudební doprovod zajistí folkař Marek Jan. Přijít podívat se můžete ve středu 26. srpna od 18 hodin do Domu čtení.

V Brně se ve čtvrtek 27. srpna uskuteční další z cyklů scénického čtení LiStOVáNí. Hrát se bude z knihy Kvak a Žbluňk jsou kamarádi. Čtení proběhne v Lužánkách a začátek je naplánován na 15:30 hodin. Ačkoliv se jedná spíše o příběh pro děti, pointu v něm mohou nalézt i dospělí. Vždyť se jedná o příběh dvou nerozlučných kamarádů, žabáka Kvaka a ropušáka Žbluňka. Po probuzení ze zimního spánku je čeká nejen mnoho příhod, ale možná ještě více patálií.

Od čtvrtka 27. srpna do soboty 29. srpna proběhne v Děčíně již 15. ročník Literárního Zarafestu. Jeho mottem je letos Ohlédnutí vpřed. Během tří dnů se můžete těšit na 13 autorů z České i Slovenské republiky, tvůrčí dílny a samozřejmě i hudební doprovod. Setkat se budete moci například s Janem Nemčekem (Proluky / Zpevněné parkovací plochy), Marií Iljašenko (Osip míří na jih), Martinem Pochem (Jindřich Jerusalem), Veronikou Dianiškovou, Martinem Reinerem (Básník – Román o Ivanu Blatném) či Igorem Malijevským (Měsíc nad řekou Tejo).

Ve čtvrtek 27. srpna proběhne také Festival pro děti, který pořádá Severočeská věděcká knihovna Ústí nad Labem. Přijít můžete od 14 hodin na Střekovské nábřeží. Připravena je burza knih, divadlo, čtení, zmrzlina, action painting i různé dílny!

Zajímají vás další literární akce? Pak nahlédněte do našeho
Kalendáře akcí.

Doporučení:
Share

Napsat komentář