Získejte první díl z nové fantasy série pro dívky

Skleneny-trun-perex
Celaene byla vytrénovaná k tomu, aby se stala tou nejlepší nájemnou vražedkyní, což by se splnilo, kdyby se nenechala chytit. Místo zabíjení si tak odpykává doživotní trest v solných dolech Endovieru. Přesto dostane ještě jednu šanci dostat se na svobodu.

Poslední šance pro Celaene

Srdce z ledu. Vůle z oceli. Nelítostný boj začíná.

V temných a špinavých solných dolech Endovieru si doživotní trest odpykává osmnáctiletá dívka. Celaene byla od dětství trénovaná k jednomu jedinému úkolu – stát se tím nejlepším zabijákem na světě, rychlým, tichým, neodhalitelným a všehoschopným. Ale udělala chybu. Nechala se chytit.

Korunní princ jí nabídne poslední šanci: Svobodu výměnou za velkou oběť. Musí ho reprezentovat v turnaji, kde se proti sobě postaví 24 šampionů, těch nejlepších vrahů a zlodějů z celé země. Bude to boj na život a na smrt. Pokud zvítězí, bude volná. Ovšem její soupeři umírají nejen při soubojích, ale i za tajemných okolností – Celaene teď o svůj život bojuje nejen s nimi, ale i s něčím tajemným a děsivým, co se skrývá v pozadí.

 

Skleněný trůn

Autorka: Sarah J. Maasová

Vydalo: nakladatelství CooBoo
Překlad: Ivana Svobodová
Počet stran: 392
Vazba: brožovaná
Vydáno: 8/2015
ISBN: 978-80-7447-901-4

Přečtěte si více o knize Skleněný trůn, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství CooBoo patřící pod společnost Albatros Media. A nezapomeňte si také stáhnout ukázkovou kapitolu.

CooBoo_Albatros-Media

Nakladatelství CooBoo vzniklo v roce 2009 jako mladší sourozenec tradičního Albatrosu a jeho název vznikl jako zkratka slov cool a books. Specializuje se především na knihy pro teenagery a za svou existenci vydalo už na dvě stě titulů.

Albatros Media, a.s. je mediální společnost a největší knižní vydavatelství v ČR. V návaznosti na tradici sahající až k roku 1949 společnost vydává více než tisíc knižních titulů ročně. Skupina zaštiťuje knižní nakladatelství Albatros, CooBoo, Plus, Motto, XYZ, Edika, BizBooks, CPress, Computer Press, Management Press, B4U Publishing, Fragment, partnerský projekt Edice České televize a nakladatelství elektronických knih eReading.

 

Ukázka z knihy

Chaol se na Celaenu zamračil a pak vysvětlil: „Z Endovieru se nedá uniknout. Tvůj otec zajistil, aby endovierské hlídky dokázaly zastřelit veverku z dvou set kroků. Pokus o útěk se rovná sebevraždě.“
„Ale ty žiješ,“ řekl princ Celaeně.
Celaenin úsměv se vytratil, když jí ta vzpomínka vyvstala před očima. „Ano.“
„Co se stalo?“ zajímal se Dorian.
Celaeniny oči byly náhle ledově chladné. „Neudržela jsem se.“
„To má vysvětlovat všechno, co jsi udělala?“ obořil se na ni kapitán Westfall. „Než ji dopadli, zabila dozorce a dvacet tři strážců. Zeď měla doslova na dosah, než ji strážní omráčili.“¨
„A dál?“ zeptal se Dorian.
Celaena se dusila vzteky. „Co dál? Víte, jak daleko je zeď od dolů?“ Když na ni princ vrhl prázdný pohled, zavřela oči a dramaticky si povzdechla. „Od mé šachty to bylo tři sta šedesát tři stop. Někdo mi to změřil.“
„A dál?“ zopakoval Dorian. (str. 18)

 

Vyhrajte knihu Skleněný trůn

Osmnáctiletá Celaena si odpykává svůj trest a pomalu začíná ztrácet naději, že se jí někdy podaří utéct. Právě v tu chvíli pro ni přichází kapitán královských stráží Westfall a odvádí ji k samotnému korunnímu princi. Celaena ani v nejmenším netuší, co by od ní mohl požadovat, o to víc je překvapená, když uslyší jeho nabídku. Stačí se utkat s 23 dalšími vrahy a zloději z celé země v turnaji, kde je hlavní cenou nejenom post králova bojovníka, ale především svoboda, po které po čtyřech letech strávených v temných a špinavých solných dolech Endovieru touží Celaena nejvíce. Přijme princův návrh? A pokud ano, podaří se jí v turnaji uspět? To už si pojďte přečíst sami. Ale pozor, přestože knihy z žánru fantasy obvykle uspokojí dospívající mládež bez rozdílu pohlaví, příběh nejnovější série Trůn ze skla nadchne spíše dívky. Nejen proto, že se mohou ztotožnit s hlavní hrdinkou, ale především díky romantické zápletce v ději.

Ve spolupráci s nakladatelstvím CooBoo patřícím pod společnost Albatros Media vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Skleněný trůn vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Skleněný trůn
probíhá od 20. srpna do 2. září 2015.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Soutěž naleznete také na největším soutěžním portálu v ČR – Soutěže.cz a na Websoutěže.cz

Související soutěž

Soutěž o 3 fantasy knihy Skleněný trůn

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSkleněný trůn

Maasová, Sarah J.

CooBoo, 2015

Získejte první díl z nové fantasy série pro dívky - DISKUZE

Počet reakcí: 2
  1. janovice napsal:

    Dobrý den,
    dnes dorazila výhra – kniha Statečný zeb, moc děkuji. Hošková

  2. a.k napsal:

    Dobrý den, dnes dorazila výhra – kniha Skleněný trůn. Moc děkuji !!!

Napsat komentář