S paulínkami si pochutnáte!

paulinky
Honí vás mlsná, ale nejste si tak docela jistí, na co máte vlastně chuť? Nevadí! Knížka sester paulínek nabízí jednoduché recepty z různých světových kuchyní, které uspokojí každý jazýček.

Symbolické pozvání do komunitní kuchyně sester paulínek.

V nedávné době naše komunita oslavila 20 let přítomnosti v České republice a letos slavíme na celosvětové úrovni stoleté jubileum. Žádná pořádná oslava se neobejde bez společenství u slavnostně prostřené tabule. Jelikož však není možné, abychom ke stolu pozvaly naprosto všechny své kolegy vydavatele, knihkupce, dodavatele, všechny obchodní partnery, spolupracovníky, čtenáře a příznivce, chceme alespoň symbolicky prostřít náš domácí stůl a nabídnout Vám několik našich vlastních receptů. Naši komunitu tvoří sedm sester, z nichž pouze jedna je Češka. Recepty budou tedy rozmanité, z různých světových kuchyní, a je na co se těšit.

Vyzkoušejte si sami doma připravit některý z chutných pokrmů, jež vám přinášíme na ukázku:

 

Bruschette

bruschetteRajčata • olivový olej • sůl • čerstvá nebo sušená bazalka (čerstvá je však lepší) • plátky chleba nebo napůl rozkrojené housky opečené na toustovači.

Rajčata nakrájíme na drobné kostičky. Přidáme olivový olej, sůl a nasekanou čerstvou bazalku. Promícháme a necháme krátce stát, aby se sůl rozpustila a aby rajčata pustila šťávu. Pak směs naneseme na teplé chlebové či pečivové toasty.

 

Chapati

chapati2 hrnky (2 x 250 ml) celozrnné pšeničné mouky • 20 g droždí • hrníček vlažného mléka nebo vody • špetka soli (• olej).

Droždí necháme rozpustit ve vlažném mléce. Promícháme s moukou a solí a vypracujeme hladké těsto, které necháme alespoň půl hodiny kynout. Těsto rozdělíme na malé kuličky a každou z nich rozválíme na placku. Placky pečeme na pánvi s olejem nebo bez.

 

Paulínky v kuchyni

Autor: Kol.

Počet stran: 96
Vazba: lepená
ISBN: 978-80-7450-177-7
Doporučená cena: 159 Kč

Knihu Paulínky v kuchyni vydalo nakladatelství Paulínky.


Paulínky jsou řeholní kongregací, která byla založena v Itálii v roce 1915 a církví definitivně schválena v roce 1953. Název řeholní rodiny vyjadřuje hluboký vztah s apoštolem Pavlem. Od něho čerpají inspiraci pro celý životní styl – spiritualitu i apoštolát. V současné době působí v 52 státech celého světa. Žijí v malých i větších komunitách a podle možností té které země vedou knihkupectví, věnují se nakladatelské činnosti nebo se různými způsoby podílí na apoštolátu prostřednictvím sdělovacích prostředků.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePaulínky v kuchyni

Kol.

Paulínky, 2015

Napsat komentář