Zasoutěžte si o případ nevyřešených vražd

Promlceni-perex
Mladý policista Tomáš Volf dostane za úkol znovu prozkoumat promlčené vraždy. Při prohlížení starých spisů narazí na podivné úmrtí, a když se k prvnímu přidá další, rozhodne se přijít na to, kam a proč zmizely některé informace ze spisů.

Podivná úmrtí z roku 1991

Mladý policista Tomáš Volf narazí při zkoumání promlčených vražd na podivné úmrtí, k němuž došlo v roce 1991 v jedné zastrčené osadě u rakouských hranic. Když se k jedné složce s podezřelou smrtí připojí druhá, rozhodne se Tomáš vyzpovídat člověka, který se tehdejšího vyšetřování přímo účastnil: bývalého úředníka ministerstva vnitra Ondřeje Novotného. Prostřednictvím jeho vzpomínek se Tomáš snaží získat informace, které ze spisů záhadně zmizely. Může ale věřit muži, ze kterého se stal politik s nevalnou pověstí? Jakou roli hrají v případu dějiny zapomenutého kraje? A jak hluboko do minulosti se musí Tomáš ponořit, aby odhalil, komu kdysi prošla nikoli jedna, ale dvě vraždy?

 

Promlčení

Autor: Jiří Březina

Vydalo: nakladatelství Motto
Počet stran: 248
Vazba: vázaná
Vydáno: 8/2015
ISBN: 978-80-267-0443-0

Přečtěte si více o knize Promlčení, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Motto patřící pod společnost Albatros Media. A nezapomeňte si také stáhnout ukázkovou kapitolu.

Motto-AM

Nakladatelství Motto vydává kvalitní českou beletrii a romány. Významnou součástí portfolia jsou i kvalitní detektivky severských, anglických a amerických autorů. Uvádí na trh knihy nových žánrů, například foodwritingové romány. Nejen ženám jsou pak určeny tituly psychologické.

Albatros Media, a.s. je mediální společnost a největší knižní vydavatelství v ČR. V návaznosti na tradici sahající až k roku 1949 společnost vydává více než tisíc knižních titulů ročně. Skupina zaštiťuje knižní nakladatelství Albatros, CooBoo, Plus, Motto, XYZ, Edika, BizBooks, CPress, Computer Press, Management Press, B4U Publishing, Fragment, partnerský projekt Edice České televize a nakladatelství elektronických knih eReading.

 

Ukázka z knihy

„Ten spis, kvůli kterému jsem přijel, není úplný. A podle záznamů jste si ho naposledy vyžádal vy.“
„Skutečně?“ Teď se Novotný na chvíli zadíval ke stropu a vypadal, že se konečně rozpomíná. „Asi máte pravdu. Ale to už je pěkných pár let.“
„To je. Díval jste se na to v roce 2009. Chtěl bych se vás na ten případ zeptat, doplnit si pár podrobností.“
Novotný rozhodil rukama. „Ale beze všeho, ptejte se. Jen nemohu slíbit, že si na všechno vzpomenu.“
Tomáš se usmál. „To chápu. Proč jste si tenkrát ten spis vlastně vyžádal ke studiu?“
Novotný vstal a popošel ke skříni. Sáhl za hradbu pověšených sak a s mírně provinilým úsměvem vytáhl láhev whisky a dvě skleničky. Když se setkal s Tomášovým odmítavým pohledem, jednu skleničku zase vrátil a nalil jen sobě.
„Chtěl jsem si to po letech znovu připomenout. Zavzpomínat na svůj první případ…“ (str. 16)

 

Vyhrajte knihu Promlčení

Policista Tomáš Volf se rozhodne pokusit se objasnit některé odložené a promlčené případy. Narazí mezi nimi i na dvě podivná úmrtí, u kterých navíc se spisech chybí některé důležité informace. Setkává se proto s bývalým úředníkem ministerstva vnitra Ondřejem Novotným, který se vyšetřování přímo účastnil. Může mu ale věřit? A podaří se mu s jeho pomocí odhalit toho, komu v minulosti beztrestně prošly dvě vraždy?

Ve spolupráci s nakladatelstvím Motto patřícím pod společnost Albatros Media vám navíc přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Promlčení vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Promlčení
probíhá od 9. do 22. srpna 2015.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Soutěž naleznete také na největším soutěžním portálu v ČR – Soutěže.cz a na Websoutěže.cz

Související soutěž

Soutěž o 3 knihy Promlčení

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePromlčení

Březina, Jiří

Motto, 2015

Napsat komentář