Život s kocourem není pro kočku

zivot-s-kocourem-neni-pro-kocku-nahledovy
Někteří tvrdí, že nejlepším přítelem člověka je pes. Divili byste se ale, co se může stát, když na prahu svého bytu najdete zraněného kocoura. O tom, jak autorovi zmíněný čtyřnohý chlupáč pomohl z nesnází a stal se neodmyslitelnou součástí jeho života, se dočtete v dnešních tipech.

Obě knihy, které vám v tomto článku představíme, vydalo nakladatelství Ikar. To patří do portfolia nakladatelských značek společnosti Euromedia Group, k. s. Zaměřuje se především na ženské čtenářky, kterým nabízí romance, společenské romány a memoáry, kuchařky a rádce. Mezi zavedené a celosvětově úspěšné autory Ikaru patří Danielle Steel, Joy Fieldingová, Rosamunde Pilcherová, Barbara Woodová, Erich Maria Remarque, Lion Feuchtwanger či Johannes Mario Simmel; z českých autorů např. Klára Janečková či Hana Marie Körnerová.

ikar

————————————————

Kocour Bob

V prvním díle úspěšné autobiografické série se dozvíte, jak to vlastně všechno začalo. Autor je potulným zpěvákem, který to v životě neměl vůbec jednoduché. Další hřebíček do rakve pro něj představuje drogová závislost. Pak se ale objeví Bob a návrat do pořádného života může začít!

Souputníci

„Vsadím se, že je z jiné čtvrti. Nepřekvapilo by mě, kdyby ho někdo odložil,“ podotkla. Slíbila, že mi dá vědět, kdyby něco zaslechla.

Usoudil jsem, že měla asi pravdu, když říkala, že kocour je nejspíš zdaleka.

Čistě ze zvědavosti jsem mu sundal vodítko, abych viděl, jestli pozná, kterým směrem se vydat. Ale jak jsme procházeli ulicemi, bylo vidět, že neví, kde jsme. Vypadal úplně ztraceně. Díval se na mě, jako by říkal: „Nevím, kde jsem. Chci zůstat s tebou.“ (str. 15–16)

Neobyčejná kniha s neobyčejným příběhem. I tak lze popsat jednu z nejprodávanějších britských knih současnosti. Poutavý, autobiograficky laděný příběh o přátelství mezi mladým muzikantem a jeho kocourem byl přeložen již do 26 světových jazyků a dočkal se více než 850 000 prodaných výtisků. James, bývalý bezdomovec a potulný muzikant, nalezl jednoho dne u svého bytu zraněného kocoura a dal mu jméno Bob. Vzniklo mezi nimi silné pouto, které pomohlo Jamese definitivně vysvobodit z drogové závislosti. Bob zároveň začal Jamese doprovázet na jeho pouličních vystoupeních v ulicích Londýna. Stala se z nich nerozlučná dvojka, jež je dodnes zajímavou atrakcí pro turisty ze všech koutů světa. Při tom všem zažívali komická i nebezpečná dobrodružství, která se stala součástí tohoto oblíbeného bestselleru.

Autor: James Bowen
Přeložila: Hana Antonínová

Počet stran: 248
Vazba: vázaná
Formát: 125×200 mm
ISBN: 978-80-249-2248-5
Doporučená cena: 279 Kč

 

Přečtěte si více o Kocouru Bobovi a nezapomeňte ani na zbytek ukázky.

Zaujala vás kniha? Na našich stránkách si můžete přečíst i recenzi na ni!

zivot-s-kocourem-neni-pro-kocku-ukazka

————————————————

Svět podle Boba

Po první knize se kocour Bob stal celosvětovým fenoménem. V tomto druhém díle vám autor popisuje nejen další veselé zážitky se svým čtyřnohým miláčkem, ale také pozitiva a negativa toho, jak následná popularita ovlivnila jeho život. Pohodlně se tedy usaďte a hurá do čtení!

Noční hlídka

Jako první nás toho dne zastavila drobná Ruska, která očividně uměla zacházet s kočkami stejně obratně jako já recitovat ruskou poezii. „Á, kóška, ta je ale hezoučká,“ rozplývala se, když nás potkala v Camden Passage plné restaurací, barů, kaváren a starožitnictví, která se táhne kousek od Islington Green. Zastavil jsem se, aby se mohla s Bobem pozdravit, ale žena se natáhla a chtěla ho pohladit po hlavě. To nebyl zrovna dobrý nápad.

Bob se naježil, sekl po ní packou a velmi hlasitě zamňoukal. Naštěstí ji neškrábl, ale vylekal ji tak důkladně, že mi pár minut trvalo, než jsem ji uklidnil a ujistil se, že je v pořádku. (str. 9)

Pokračování úspěšného titulu Kocour Bob. Autor doplňuje další příhody a zážitky a vypráví, jak mu nečekaná popularita proměnila život – a to nejen pozitivně. V závěru líčí, jak probíhalo vydání jeho první knihy, která měla v Anglii nesmírný úspěch – dlouhé fronty na autogramiádách, zájem médií. Pro autora to znamenalo i finanční soběstačnost a zároveň usmíření a obnovení kontaktů s rodiči. Pěkná a upřímná kniha o přátelství mezi mužem a kocourem, podaná bez přehnaného sentimentu.

Autor: James Bowen
Přeložila: Leona Macháčková

Počet stran: 240
Vazba: vázaná
Formát: 125×200 mm
ISBN: 978-80-249-2644-5
Doporučená cena: 279 Kč

 

Přečtěte si více o knize Svět podle Boba – Nová dobrodružství nezvyklé dvojice a také ukázku.

Máte knihy o zvířátkách rádi? Pak vám vřele doporučujeme titul Zvěrolékař a spol., kterému nedávno vyšlo i pokračování pod názvem Zvěrolékař v divočině.

zivot-s-kocourem-neni-pro-kocku-ukazka-2

————————————————

O autorovi

james-bowenAutorem dnešních titulů je James Bowen. Narodil se v roce 1979 v Anglii, ale dlouhá léta strávil s matkou v Austrálii. Odtud se vypravil do Londýna, aby prorazil s vlastní kapelou. Všechno však dopadlo jinak a James se ocitl na samém dně. Po nějaké době se dokázal znovu postavit na vlastní nohy, a když v roce 2007 potkal Boba, jeho život se definitivně změnil. Nejenže se mu podařilo zcela se zbavit závislosti na drogách, ale jeho kniha Kocour Bob se stala mezinárodním bestsellerem. Na její úspěch navázalo i pokračování Svět podle Boba.

Zdroj informací: bux.cz, fotografie: wikipedie


Zapojte se do našich aukcí, kde najdete mnoho knih různých žánrů.

Máte i vy svého zvířecího kamaráda nebo kamarády, na které nedáte dopustit? Podělte se o tom s námi níže!

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKocour Bob

Bowen, James

Ikar, 2013

zobrazit info o knizeSvět podle Boba – Nová dobrodružství nezvyklé dvojice

Bowen, James

Ikar, 2015