Humorné i dojemné vyprávění nejen o zvířatech

PerexZverolekar
Nahlédněte do ordinace mladého veterináře v právě vydané knize Zvěrolékař a spol., kterou přináší nakladatelství Ikar.


Příhody z ordinace i osobního života mladého veterináře Lukea se odehrávají v městečku v jihozápadní Anglii. Luke nastupuje na zdejší kliniku jako čerstvý absolvent a součástí jeho pracovní náplně jsou noční směny i místní specialita, dojíždění na farmy. Zpestřením jsou pak autorovy „dovolenkové“ cesty – do Řecka, do Indie a do Maroka, kdy vypomáhá jako dobrovolník. Autor popisuje i kontakty s kolegy z kliniky a také pokusy navázat vztah s veterinářkou Cordelií.

 

Ukázka z knihy

Za chvilku se na Briana přišel podívat pan Spotswode, potom další veterinář, sestra, recepční, uklízečka i student na praxi, dveře ordinace se netrhly. Během patnácti minut si toho obřího skokana volského prohlédlo asi tak dvacet lidí, ale já stále netušil, jak problém vyřešit.
Podobná operace se nepopisovala v žádné učebnici, nikde jsem se nedočetl, jak žábě odstranit oko, takže jsem si sedl k počítači a začal hledat. Ani tady jsem zázračné léčení nenašel, takže jsem zavolal Samovi, jestli nemá nějaký nápad. Taky nic nevěděl, stejně na tom byli i v místní zoologické zahradě, nic netušil ani skutečný odborník na exotická zvířata z Londýna. Neměl jsem daleko k zoufalství, když do dveří nakoukla Sheila.
„Volala jsem kamarádce, přítel její sestřenice pracuje v akváriu,“ začala.
Zvedl jsem obočí.
„Při převážení chovných ryb na dlouhé vzdálenosti používají na zklidnění tenhle lék,“ pokračovala. „Zřejmě by se to dalo použít i pro žáby, protože se to vstřebává kůží.“
Podala mi kousek papíru se jménem preparátu. První krok jsme zvládli. Teď můžeme Briana uspat.
Druhý krok bude ovšem daleko obtížnější…

 

Zvěrolékař a spol.

Autor: Luke Gamble
Přeložila: Ivana Nuhlíčková

Počet stran: 336
Vazba: vázaná
ISBN: 978-80-249-2317-8
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Zvěrolékař a spol. vydalo nakladatelství Ikar.

Další ukázku z knihy si můžete přečíst zde.

 

O autorce

Luke Gamble vystudoval Bristol University, pracuje jako zvěrolékař, založil stanici první pomoci pro zvířata a charitativní organizace Worldwide Veterinary Service a Mission Rabies, jejichž prostřednictvím se mu na mezinárodní projekty podařilo vybrat přes tři miliony liber. V Indii pomáhá udržovat v chodu International Training Center, kde se školí veterináři z celého světa. Luke uvádí vlastní televizní pořad, má černý pás v karate, běhá triatlon a za svou obětavou práci obdržel cenu Jamese Herriota JA Wight Award. S manželkou a třemi dětmi bydlí v New Forest.

(Zdroj informací: bux.cz)


Nakladatelství Ikar je orientováno především na ženské čtenářky, kterým nabízí romance, společenské romány a memoáry, kuchařky nebo rádce; zajímavým projektem je i řada historických biografií z Habsburské monarchie. Mezi zavedené a celosvětově úspěšné autory Ikaru patří Danielle Steel, Joy Fieldingová, Rosamunde Pilcherová, Barbara Woodová, Erich Maria Remarque, Lion Feuchtwanger či Johannes Mario Simmel; z českých autorů např. Klára Janečková, Hana Marie Körnerová.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeZvěrolékař a spol.

Gamble, Luke

Ikar, 2014

Napsat komentář