Biografické zpovědi jako zdroj poučení

biograficke-zpovedi-jako-zdroj-pouceni-nahledovy
Člověk nikdy neví, kam ho osud přivede. A každý jistě potvrdí, že život někdy dokáže být pořádně tvrdý. Přečtěte si o lidech, kteří se museli vyrovnávat s mnoha těžkými životními zkouškami. Nahlédněte do jejich zpovědí…

Náš první titul je zároveň jediným, jehož autoři jsou Češi. Manželé Vytrvalí patří mezi katolíky a v této knize popisují průběh svého manželství, jehož základy byly značně nalomeny. Vydávají Paulínky.

Pobořený chrám

Skutečné svědectví manželů, jejichž vztah byl vystaven velké zatěžkávající zkoušce. Co jim pomohlo obstát?
Předmluvu ke knize napsal uznávaný psycholog PhDr. Jaroslav Šturma.

Autoři: Jitka Vytrvalá, Petr Vytrvalý

Počet stran: 79
Vazba: lepená
ISBN: 978-80-7450-181-4
Doporučená cena: 99 Kč

Přečtěte si více o knize Pobořený chrám a také ukázku.

Ukázka z knihy

„Nemysli si, jako kněží zažívají krizi kněžství, tak manželé zažívají krizi manželství. Projde si tím dříve nebo později úplně každý a nikdo se tomu nevyhne – ani kněz, ani manželé.“

I přes jistou děsivost toho sdělení bylo zvláštní, že když mi tato slova řekl, neměla jsem strach. Dodnes, když si ten hovor vybavím, cítím v srdci pokoj jako tehdy. Možná to bylo tím, že jsem brala vážně náš manželský slib „… že ti zachovám lásku, úctu, věrnost, že tě nikdy neopustím…“ Tři důležité pilíře manželství pro každý den, nejen pro ten svatební. (str. 16, 17)

O nakladatelství

paulinky

Paulínky jsou řeholní kongregací, která byla založena v Itálii v roce 1915 a církví definitivně schválena v roce 1953. Název řeholní rodiny vyjadřuje hluboký vztah s apoštolem Pavlem. Od něho čerpají inspiraci pro celý životní styl – spiritualitu i apoštolát. V současné době působí v 52 státech celého světa. Žijí v malých i větších komunitách a podle možností té které země vedou knihkupectví, věnují se nakladatelské činnosti nebo se různými způsoby podílí na apoštolátu prostřednictvím sdělovacích prostředků.

————————————————

Další životní příběh vás provede téměř celým světem. Především ale Blízkým východem. Podíváte se do výcvikových táborů al-Káidy v Jemenu a budete sledovat těžký úděl muže, který vyznával islámskou víru a fungoval po boku nejhledanějších teroristů na světě. Tuto víru ale opustil, aby se posléze stal špionem a každou sekundou riskoval vlastní život… Vydává nakladatelství Vyšehrad.

Agent Storm

Dán Morten Storm se již v mládí dopouštěl násilného jednání, své třinácté narozeniny oslavil pokusem o ozbrojenou loupež. Po konverzi k islámu propadl jeho radikálnímu výkladu a odešel do Jemenu účastnit se ozbrojeného džihádu. V Jemenu strávil desítku let ve výcvikových táborech al-Káidy po boku nejhledanějších teroristů a postupně se stal jednou z předních postav mezi islamisty. Později však islámskou víru opustil a stal se dvojitým agentem pro americkou, britskou a dánskou tajnou službu. Kniha napsaná s pomocí specialisty na terorismus stanice CNN Paula Cruikshanka a zkušeného reportéra specializujícího se na Blízký východ Tima Listera odhaluje dramatický osud člověka, který se dokázal vymanit z osidel radikální ideologie. V době, kdy tisíce džihádistů evropského původu odcházejí bojovat v řadách Islámského státu do Sýrie a jejich případný návrat do Evropy představuje nemalé bezpečnostní riziko, je příběh agenta Storma o to aktuálnější.

Autoři: Morten Storm, Paul Cruikshank, Tim Lister 
Přeložil: Ladislav Šenkyřík

Počet stran: 432
Vazba: vázaná
Formát: 150×209 mm
ISBN: 978-807429-535-5
Doporučená cena: 378 Kč

Přečtěte si více o knize Agent Storm a nezapomeňte na ukázku.

Ukázka z knihy

„Nevím, jestli ti to budu někdy moct oplatit,“ řekla, když jsem odcházel. „Udělal jsi toho pro mě strašně moc. Ať tě za to Alláh odmění.“

Její slova na rozloučenou mi uvízla v hlavě. Byla tak vděčná, ale já přitom věděl, že ji možná posílám do obrovského nebezpečí. Nemohl jsem tušit, jestli americký manévr zafunguje, nevěděl jsem, jaké bude pokračování. Na odchodu jsem se ještě za ní ohlédl. Své světlé vlasy měla stočené pod hidžábem. Vypadala křehce a bezbranně, jak tam usrkávala kávu a sledovala, jak kolem ní procházejí elegantně oděné Vídeňačky. (str. 232–233)

Napsali o knize

„Kniha se čte jako scénář bondovky napsaný Joelem a Ethanem Coenovými… každý, koho zajímá sága boje proti teroristickým fanatikům, bude knihou stržen.“

- The Washington Post

„Fascinující… věrohodný příběh, který ukazuje zblízka jak násilný islamistický extremismus, tak způsob, jakým proti němu bojují západní tajné služby.“

- The Guardian

O nakladatelství

logoVysehrad_120x60Nakladatelství Vyšehrad bylo založeno v roce 1934 v Praze a se svými zhruba 80 tituly ročně se řadí mezi dvacítku největších českých nakladatelů. V řadě tematických oblastí – v historii a literatuře faktu, ve filosofii a teologii, v beletrii, zahrnující jak prózu, tak poezii, v dárkových publikacích, v kuchařkách a knihách věnovaných otázkám zdraví – se snaží nabídnout vám kvalitní literaturu novou i léty prověřenou.

————————————————

Po manželské krizi a špionážním životě na hraně se dostáváme k titulu, v němž autor popisuje své odsouzení za vraždu. Spolu se svými dvěma kamarády byl neprávem odsouzen ještě v době, kdy byli teenageři. Damien dostal trest smrti, ostatní doživotí. Přečtěte si o muži, který ve vězení čekal osmnáct let na vlastní popravu. Vydává nakladatelství XYZ.

Život po smrti

V roce 1993 byli tři teenageři odsouzeni za vraždu tří osmiletých chlapců. Odseděli si 18 let. Neprávem. Damien Echols dostal trest smrti. Jeho dva kamarádi doživotí. Na základě zcela nedostatečných důkazů. Podle místa činu se zdálo, že vrah byl vyznavačem satanismu a všichni tři obvinění nosili černé oblečení, poslouchali metal a bydleli nedaleko místa činu. Jen tohle stačilo. V srpnu 2011 byli všichni po prozkoumání testů DNA propuštěni. Tři týdny před plánovanou popravou Damiena Echolse. Stalo se tak na základě dohody se státem Arkansas známé jako Alfordovo přiznání. Oficiálně uznali, že prokurátor nemá dostatek důkazů, aby je usvědčil. Výměnou za to jim soud snížil trest na dobu, kterou si už odseděli. A oni teď mohou dál trvat na své nevině. Příběh Damiena Echolse z cely smrti šokuje, ochromí, dojme. Přesně v tomhle pořadí. Osud „Trojky ze Západního Memphisu“ sledovala Amerika celých osmnáct let, které strávili v arkansaském vězení. Na jejich stranu se v minulosti postavila řada celebrit včetně herce Johnyho Deppa, režiséra Petera Jacksona či kapely Pearl Jam.

Autor: Damien Echols
Přeložil: Ondřej Skoupý

Počet stran: 384
Vazba: vázaná
Formát: 145×205 mm
ISBN: 978-80-7388-768-1
Doporučená cena: 369 Kč

Zjistěte více o knize Život po smrti a stáhněte si i ukázkovou kapitolu.

Ukázka z knihy

„Víš, jak se ubráníš pěti lidem, aby tě neznásilnili?“ Úplně mě tím zaskočil, protože to nebyla otázka, kterou bych se kdy nějak zvlášť zaobíral, a nenapadlo by mě, že na ni ode mě někdo bude chtít znát odpověď. Tak jsem se na toho podivného tvora jen podíval a čekal na pointu, protože jsem doufal, že je to myšlené jako vtip. Brzy si na tu otázku sám odpověděl: „Prostě stáhneš půlky a začneš kousat.“ Byl jsem zděšen. Myslel to smrtelně vážně a zdálo se, že se domnívá, že mi předává nějaké neuvěřitelně promyšlené moudro. Hlavou se mi honilo: Do jakého pekla mě to poslali? O tomhle se tady normálně konverzuje? Rychle jsem zase začal kroužit po dvoře a nechal Kočkohlava jeho úvahám. (str. 16, 17)

O nakladatelství

Nakladatelství XYZ působí na českém trhu od roku 2004 a od té doby představuje čtenářům na 150 titulů nejrůznějších žánrů ročně. Vydává českou i zahraniční beletrii, autobiografie, autorizované životopisy, literaturu faktu, historické publikace, encyklopedie i na knihy pro děti a mladé čtenáře.


Zapojte se do našich aukcí, kde najdete i mnoho dalších knih různých žánrů za skvělé ceny!

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePobořený chrám
Příběh manželství ohroženého pornografií

Vytrvalá, Jitka - Vytrvalý, Petr

Paulínky, 2015

zobrazit info o knizeAgent Storm
Můj život v al-Káidě a CIA

Cruikshank, Paul – Lister, Tim – Storm, Morten

Vyšehrad, 2015

zobrazit info o knizeŽivot po smrti
Autentický příběh z cely smrti

Echols, Damien

XYZ, 2015

Napsat komentář