Zahrajte si o příběh znovuzrození dinosaurů

Jursky-park-perex
Na počátku příběhu najdeme touhu člověka ovládnout živly mocnější než je on sám a v ideálním případě na tom ještě vydělat. Jenže i shoda malých náhod dokáže některé záměry pokazit, což se právě stane v Jurském parku.

Riskantní projekt

Jurský park, jenž patří k nejslavnějším knihám žánru sci-fi, nás vtahuje do ztraceného světa pradávných živočichů, který na zeměkouli kdysi skutečně existoval. V napínavém příběhu sledujeme dobrodružství, u jehož počátků stála odvěká lidská pýcha toužící ovládat živly mocnější než člověk. Příběh je vyprávěn z pohledu zúčastněných postav: protiváhou chamtivých sobců je paleontolog Grant, na kterého by se hodila přezdívka Indiana Bones, a také Tim a Lex – vnuk a vnučka miliardáře, který chce na riskantním projektu znovuzrození dinosaurů velkolepě vydělat. Jenže „život je ve skutečnosti celou řadou náhod, z nichž každá událost může změnit všechny následující zcela nepředvídatelným až zničujícím způsobem“.

„Mláďata skotačila a honila se mezi shovívavými a ospalými dospělými… Byla to roztomilá malá zvířátka. Jenže dospělý velociraptor byl něco úplně jiného. Představoval nejdravějšího dinosaura, který kdy žil. Ačkoli byl poměrně drobný – vážil kolem sta kilo a velký byl přibližně jako leopard – byl rychlý, inteligentní a útočný. Napadal oběti ostrými zuby, silnými předními končetinami s drápy a strašlivým osamoceným drápem na zadní noze.“

 

Jurský park

Autor: Michael Crichton

Vydalo: nakladatelství LEDA
Překlad: Zdeněk Volný
Počet stran: 472
Vazba: vázaná
Vydáno: 6/2015
ISBN: 978-80-7335-402-2

Přečtěte si více o knize Jurský park, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství LEDA.

Nakladatelství LEDA vzniklo v roce 1992 a je jediným českým vydavatelstvím specializovaným na jazykové slovníky, učebnice a příručky a na naučné slovníky. Jako jediné nakladatelství u nás se systematicky věnuje jak hlavním světovým jazykům, tak jazykům menších národů a států. Usiluje o vysokou odbornou úroveň své produkce, o její kvalitu, serióznost a uživatelskou přitažlivost.

 

Vyhrajte knihu Jurský park

Zábavní park, ve kterém místo okolo klecí s obvyklými zvířaty návštěvníci obdivují znovu oživené dinosaury, vypadá jako dobrý plán, jak vydělat velké peníze. Po výpadku proudu se však nebezpečná zvířata dostanou ze svých výběhů a začíná boj o život. Komu se podaří uniknout a kdo najde v parku místo zábavy smrt? Možná si příběh pamatujete z filmového zpracování z roku 1993 od Stevena Spielberga, ale věřte, že knižní předloha nabízí mnohem rozvinutější příběh a rozhodně stojí za přečtení.

Ve spolupráci s nakladatelstvím LEDA vám přinášíme soutěž, ve které čtyři z vás mohou knihu Jurský park vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Jurský park
probíhá od 26. července do 8. srpna 2015.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Soutěž naleznete také na největším soutěžním portálu v ČR – Soutěže.cz a na Websoutěže.cz

Související soutěž

Soutěž o 4 knihy Jurský park

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeJurský park

Crichton, Michael

LEDA s. r. o., 2015

Zahrajte si o příběh znovuzrození dinosaurů - DISKUZE

Počet reakcí: 1
  1. starýchřestýš napsal:

    Kniha v pořádku dorazila, děkuji za bleskové doručení.

Napsat komentář