V hlavních rolích: děti

Zabavte-male-neposedy_Dejte-detem-pokoj
Jste málo kreativní? Chybí vám nápady? Nevíte, jak zabavit vaše ratolesti ať už v zimě, nebo v létě? Chystáte se zařídit vašim dětem pokoj, ale nevíte si rady s bytovým designem? Inspirujte se dnešními knihami, které vás správně nasměrují.

Už jste vyzkoušeli snad tisíc způsobů, jak zaměstnat vaše malé miláčky a jste s nápady u konce? Kniha Zabavte malé neposedy vám poradí, co dělat v létě, na podzim, na jaře i v zimě. Součástí knihy je příběh skřítka Jablůňka a jeho kamarádky Anetky.

Na co si dnes budeme hrát? Nejčastější otázka neposedných dětí. Skřítek Jablůněk má spoustu zajímavých nápadů, které uspořádal do této úžasné knížky. Chcete si s dětmi hrát a zároveň rozvíjet jejich dovednosti? Tento bohatý zásobník her nabízí nenáročné herní aktivity, výtvarné inspirace a pohádkové vyprávění.
Vaše inspirace na zábavu s dětmi je již vyčerpaná? Rádi byste čas s dětmi trávili kreativněji? Originální herní zásobník vás jistě nadchne k úžasným společným činnostem. Knížka plná her pro děti předškolního a mladšího školního věku je určena jak rodičům a prarodičům, tak učitelům mateřských a základních škol. Nabízí aktivity na doma i na ven, které jsou řazeny od podzimu do léta, kopírují tak školní rok. Knížkou provází skřítek Jablůněk, který vypráví své příhody holčičce Anetce a motivuje tak děti ke společné hře a tvorbě.

Zabavte malé neposledy

Autorka: Kateřina Zouharová

Počet stran: 184
Vazba: brožovaná
Formát: 140×210 mm
ISBN: 978-80-247-5468-0
Doporučená cena: 239 Kč

Knihu Zabavte malé neposledy vydalo nakladatelství Grada.

Ukázka z knihy

Šišková halda

Při procházce po lese si najdeme místo, kde je dostatek šišek. Dítě se jich pak v časovém limitu pokusí posbírat co nejvíce na jednu hromadu. V dalším kole může ve stejném čase sbírat opět šišky, ale tentokrát je bude smět nosit pouze po jedné. A co kdyby do třetice muselo ve stejném časovém limitu z nasbíraných šišek postavit místo hromady pyramidu?

Pokračování ukázky si můžete prolistovat na stránkách nakladatele. Další ukázku najdete i na našich stránkách.

————————————————

Vaše děti už zase povyrostly a je potřeba jim zařídit nový pokoj? Nechte si poradit od interiérové designérky Andrei Vokřálové a Dejte dětem pokoj takový, jaký se bude líbit a nebude vás stát nervy…

Zařizujete dětský pokoj a rádi byste se někde inspirovali? Hledáte tipy, jaký vybrat nábytek, které zvolit barvy či dekorace? Jak postupovat při zařizování pokoje pro jedno dítě a jak společného pokoje pro sourozence? Autorkou této knihy je interiérová designérka, která se mimo jiné podílela na bytových proměnách v pořadu Bydlení je hra. V první části představuje patnáct svých realizací dětských pokojů a nechává nahlédnout do celého procesu vzniku návrhu, od nápadu k výslednému provedení. Zjistíte zde také, že některé doplňky si můžete vyrobit sami. Druhá část knihy slouží jako praktický průvodce a rádce, který upozorňuje na důležité zásady i úskalí při zařizování – od rozvržení místnosti, volby barev a materiálů až po výběr dekorací. Dozvíte se, co by v pokoji nemělo chybět i na čem se nevyplatí šetřit. V závěru knihy naleznete řadu odkazů na zajímavé výrobky, obchody a weby.

Dejte dětem pokoj

Autorka: Andrea Vokřálová

Počet stran: 128
Vazba: vázaná
Formát: 235×174 mm
ISBN: 978-80-204-3687-0
Doporučená cena: 269 Kč

Knihu Dejte dětem pokoj vydalo nakladatelství Mladá fronta.

Ukázka z knihy

Rodiče novopečeného školáka a tříleté holčičky mě oslovili s přáním přetvořit dětský pokoj tak, aby v něm nechyběl protor pro hru, ale současně vyhovoval požadavkům školáka. Bylo potřeba přidat psací stoly a knihovny a vyřešit spaní. Při rozměrech místnosti 2,8 x 5 m mi bylo jasné, že zde bude potřeba postel na míru. Šatní skříň zůtala na svém místě, je dostačující pro oblečení obou dětí. Maminka mi prozradila, že jsou zrovna unešeny světem Angry Birds, a tak by si tyto postavičky v pokoji přály mít.

Prolistujte si ukázku z knihy.


Zapojte se do našich aukcí, kde krom jiného najdete i inspirativní knihy.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeZabavte malé neposedy
Hry pro děti od 3 let

Zouharová, Kateřina

Grada, 2015

zobrazit info o knizeDejte dětem pokoj
Inspirativní průvodce zařizováním dětských pokojů

Vokřálová, Andrea

Mladá fronta, 2015

Napsat komentář