Získejte milostný příběh Achnatona a Nefertiti

Nefertiti-Slunecni-stin-perex
Legendární královna Nefertiti je označována jako nejkrásnější panovnice starověkého Egypta a právě její příběh se rozhodl egyptolog a romanopisec Christian Jacq zpracovat. Intriky, láska i ohromná vize na vás čekají v jeho knize.

Láska v dobách starého Egypta

Je to více než tři tisíce let… a její příběh nepřestává fascinovat. Neuvěřitelný osud nejkrásnější egyptské královny.

Nefertiti. Legendární královna, jejíž krása díky známé barevné bustě překonala věky. Kdo vlastně byla tato výjimečná žena? Dochované písemnosti a archeologické nálezy napovědí mnohé, ale dokáže vědec nahlédnout přes propast času až do lidských srdcí? Poodhalit tajemství dávných vášní? Každý určitě ne, ale egyptolog Christian Jacq je současně romanopiscem, takže čtenáře čeká neobyčejný příběh.

Intriky, nebezpečí, zrádci i spojenci, láska a ohromná vize, která předběhla svou dobu natolik, že musela skončit neúspěchem. Legenda o králi, který si svou vyvolenou našel podle střevíčku, která přetrvala až do moderních pohádek. To všechno v knize najdete.

Přijměte tedy pozvání do Achetatonu, Slunečního města, do jeho chrámů, paláců a zahrad… a nechte se okouzlit milostným příběhem Achnatona a Nefertiiti, dvojice, jejíž mystické vášnivé spojení změnilo chod dějin.

 

Nefertiti: Sluneční stín

Neuvěřitelný osud nejkrásnější egyptské královny

Autor: Christian Jacq

Vydalo: nakladatelství Metafora
Překlad: Magdalena Sládková
Počet stran: 264
Vazba: pevná s přebalem
Vydáno: 6/2015
ISBN: 978-80-7359-447-3

Přečtěte si více o knize Nefertiti: Sluneční stín, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Metafora.

Nakladatelství Metafora bylo založeno v roce 2001 a od té doby se zaměřuje zejména na literaturu překladovou, její autoři pocházejí ze všech koutů světa. Vydává ale i knihy českých spisovatelů a vybrat si můžete beletrii vážnou i veselou, thrillery i detektivky z minulosti, současnosti i budoucnosti, nebo knihy z oblasti esoteriky či východní filozofie.

 

O autorovi

Christian-JacqChristian Jacq (nar. 1947) ve třinácti letech propadl dvěma vášním – starému Egyptu a psaní. S tou druhou začal hned, takže v roce 1965, kdy mu bylo osmnáct let, měl na kontě už osm knih. Aby se mohl plně věnovat i té druhé, vystudoval na Sorbonně egyptologii a archeologii. Ve svém díle a bádání se zaměřuje především na vládu Ramesse II., ale i ostatní dějinná období starého Egypta. Je zakladatelem Ramessova institutu, který se zabývá fotografickou dokumentací Egypta se zaměřením na vykopávky a památky. Je autorem mnoha populárně naučných publikací a historických románů, v nichž dokáže čtivě spojit fakta s literární fikcí. Prvního většího úspěchu dosáhl s knihou Egypťan Champollion (1987). V letech 1995-1997 napsal pentalogii o Ramessovi II., která vyšla ve čtyřiceti pěti zemích. Je ale také autorem tetralogie o Wolfgangu Amadeu Mozartovi. Pod pseudonymy Christopher Carter a J. B. Livingston napsal několik detektivních románů. V českém překladu vyšlo již přes čtyřicet z jeho knih.
(Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Metafora)

 

Vyhrajte knihu Nefertiti: Sluneční stín

Vydejte se do časů dávno minulých a projděte se ulicemi Slunečního města. Navštivte zdejší chrámy, paláce i překrásné zahrady. Možná budete mít štěstí a při svých toulkách se setkáte i s královnou Nefertiti, jejíž krása se traduje dodnes. Kouzelný neobyčejný příběh její lásky k Achnatonovi, která změnila chod dějin, si můžete přečíst právě nyní.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Metafora vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Nefertiti: Sluneční stín vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Nefertiti: Sluneční stín
probíhá od 17. do 30. července 2015.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Soutěž naleznete také na největším soutěžním portálu v ČR – Soutěže.cz a na Websoutěže.cz

Související soutěž

Soutěž o 3 romány Nefertiti: Sluneční stín

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeNefertiti: Sluneční stín
Neuvěřitelný osud nejkrásnější egyptské královny

Jacq, Christian

Metafora, 2015

Napsat komentář