Získejte čtvrtý případ inspektora Bergmana

Ostrov-sedych-mnichu-perex
Nejnovější román úspěšné české autorky detektivek Michaely Klevisové začíná na odlehlém nizozemském ostrově Schiermonnikoog. Právě zde před jedenácti lety zemřela za podivných okolností mladá žena. A její případ znovu ožívá.

Složitý případ z ostrova Schiermonnikoog

Čtvrtý detektivní příběh dvojnásobné držitelky ceny Jiřího Marka.

Na odlehlém holandském ostrově Schiermonnikoog s liduprázdnými písečnými plážemi bičovanými severním větrem zemřela v dunách za podivných okolností mladá žena a i po jedenácti letech zůstává její vrah neodhalen.

Televizní reportér Johan Rutten se rozhodl, že tímto případem zahájí nový cyklus reportáží o neobjasněných vraždách – ale krátce po svém příjezdu na ostrov byl zavražděn. Má oba činy na svědomí stejný pachatel?

Smrt bohatého Johana Ruttena se mohla hodit více lidem. Například jeho české manželce, soudní překladatelce, která nyní zdědí veškerý jeho majetek… Na její popud přijíždí na ostrov kriminalista Josef Bergman. Chce na Schiermonnikoogu strávit dovolenou, vyčistit si hlavu od starostí a udělat důležité životní rozhodnutí. Jenže brzy je proti své vůli vtažen do složitého případu.

 

Ostrov šedých mnichů

Autorka: Michaela Klevisová

Vydalo: nakladatelství Motto
Počet stran: 376
Vazba: vázaná
Vydáno: 6/2015
ISBN: 978-80-267-0396-9

Přečtěte si více o knize Ostrov šedých mnichů, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Motto patřící pod společnost Albatros Media. Můžete si také stáhnout ukázkovou kapitolu.

Motto-AM

Nakladatelství Motto vydává kvalitní českou beletrii a romány. Významnou součástí portfolia jsou i kvalitní detektivky severských, anglických a amerických autorů. Uvádí na trh knihy nových žánrů, například foodwritingové romány. Nejen ženám jsou pak určeny tituly psychologické.

Albatros Media, a.s. je mediální společnost a největší knižní vydavatelství v ČR. V návaznosti na tradici sahající až k roku 1949 společnost vydává více než tisíc knižních titulů ročně. Skupina zaštiťuje knižní nakladatelství Albatros, CooBoo, Plus, Motto, XYZ, Edika, BizBooks, CPress, Computer Press, Management Press, B4U Publishing, Fragment, partnerský projekt Edice České televize a nakladatelství elektronických knih eReading.

 

Ukázka z knihy

„Ten případ odložili.“
„Jo. Právě. Odložili, nevyřešili. Takže se celý roky dál spekuluje o vrahovi. A kdo je první na ráně? Manžel. Když se v tom trochu pošťourá televize a já jí pomůžu, všichni uvidí, že se nebojím. Že nemám co skrývat.“
Tohle se mu nepodobalo. Vážně dovolí, aby se mu rýpali v ranách, které se nejspíš nikdy úplně nezahojí? „Nemusíš to dělat, Larsi. Zavolám Johanovi. Řeknu mu, že –“ A vtom jí došlo, proč nejdřív mluvili o dluzích a hrozící exekuci, a teprve pak o Johanovi a Gwen. „On ti za to zaplatí? Strýc ti nabídl prachy, když mu budeš před kamerou vyprávět, jak ti zavraždili ženu? A ty do toho půjdeš? To si snad ze mě děláš srandu, Larsi.“
I v šeru stájí poznala, že se mu do tváří nahrnula krev. Usilovně se snažil ze škvíry mezi prkny na vratech boxu vyšťourat uvízlé žíně z koňského ocasu. Nezvedl k Marit oči. „Nedělám si srandu.“ (str. 23–24)

 

Vyhrajte knihu Ostrov šedých mnichů

Před jedenácti lety byla na odlehlém ostrově Schiermonnikoog nalezena zavražděná žena. I po tak dlouhé době však zůstává pachatel neodhalen, což přiláká televizního reportéra Johana Ruttena, který se tento případ rozhodne prozkoumat a zařadit na úvod svého cyklu reportáží o nevyjasněných vraždách. Ale i on nachází krátce po svém příjezdu na ostrově smrt a jednou z podezřelých se stává jeho žena Ingrid. Podaří se kriminalistovi Josefu Bergmanovi, který je její dávný kamarád, odhalit pravého pachatele?

Právě nyní vám ve spolupráci s nakladatelstvím Motto patřícím pod společnost Albatros Media přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Ostrov šedých mnichů vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Ostrov šedých mnichů
probíhá od 2. do 15. července 2015.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Soutěž naleznete také na největším soutěžním portálu v ČR – Soutěže.cz a na Websoutěže.cz

Související soutěž

Soutěž o 3 krimi Ostrov šedých mnichů

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeOstrov šedých mnichů

Klevisová, Michaela

Motto, 2015

Získejte čtvrtý případ inspektora Bergmana - DISKUZE

Počet reakcí: 3
  1. lehav napsal:

    Dobrý den,
    už jsem v to téměř nevěřila, ale kniha dnes konečně došla:-)
    Moc děkuji

  2. lehav napsal:

    Dobrý den,
    tuto knihu jsem vyhrála v červenci v soutěži, a stále marně čekám – myslíte, že je ještě šance, že ji obdržím od nakladatelství nebo si ji mám raději koupit někde sama ? Omlouvám se, že Vás otravuji, ale dost o ni stojím … Předem děkuji za odpověď

  3. lehav napsal:

    Dobrý den,
    cca před měsícem jsem vyhrála knihu Ostrov šedých minchů, ale dosud mi nedošla. Děkuji za odpověď

Napsat komentář