Duchovní inspirace

nebe
Dnešní knižní tipy přináší knihy, které vám přiblíží alchymii, náboženství, modlitbu a skutečnou lásku. Co je alchymie a co skutečná láska? Proč se modlíme? Jde spojit geometrii s náboženstvím? Na všechny tyto otázky a nejen na ně vám odpoví dnešní knihy.

Alchymie je obor lidského poznání, který obsahoval prvky z různých dnešních vědních oborů a oblastí. Pokud se chcete dozvědět o alchymii více, sáhněte po knize Alchymie a lékařství od autora Alexandera Bernuse.

Alexander von Bernus (1880–1965), básník a literát, blízký přítel Hermanna Hesse, Thomase Manna či Rudolfa Steinera, právem patří mezi největší znalce alchymie ve 20. století. Alchymii se věnoval ve své laboratoři v klášteře v Neuburgu a později na zámku Donaumünster a pod názvem Soluna založil laboratoř na výrobu spagyrických léků, jež existuje dodnes. V knize Alchymie a lékařství popisuje alchymii jako ucelený kosmogenetický systém a staví ji do kontrastu s moderní fyzikální chemii coby vědeckou disciplínou. Zároveň zde otevřeně popisuje své zkušenosti s výrobou spagyrických léků a jejich užíváním.

Alchymie a lékařství

Autor: Alexander Bernus
Přeložil: Pavel Krummer

Počet stran: 224
Vazba: brožovaná
Formát: 145×206 mm
ISBN: 978-80-7530-001-0
Doporučená cena: 297 Kč

Knihu Alchymie a lékařství vydalo nakladatelství Malvern.

————————————————

„Abychom dokázali opravdu milovat, je potřeba se v tom cvičit…“, to tvrdí autor knihy Skutečná láska: Probuďme své srdce. Je to pravda? Vyzkoušejte cvičební metodu, kterou najdete v této knize.

Vlídnost, soucit, radost, svoboda… tohle všechno je láska. Ta skutečná. Milovat a být milován. Kdo by po tom netoužil. Mnozí se ale domnívají, že je to jen nesplnitelný ideál. A přitom je to tak snadné. Thich Nhat Hanh, buddhistický mnich a známý učitel duchovních pravd, nabízí jednoduchou metodu s ohromujícími výsledky. Úplně stačí, když se naučíme být s plným uvědoměním v právě přítomném okamžiku. Soustředit se na vlastní dech a pak pronést jednu z manter. I ty jsou krásně prosté. Jako třeba tahle: „Má drahá, můj drahý, jsem tu pro tebe.“ A zázraky se začnou dít.

Skutečná láska: Probuďme své srdce

Autor: Nhat Thich
Přeložil: Lumír Mikulka

Počet stran: 96
Vazba: vázaná
Formát: 136 × 196 mm
ISBN: 978-80-7359-439-8
Doporučená cena: 169 Kč

Knihu Skutečná láska: Probuďme své srdce vydalo nakladatelství Metafora.

Zaujala vás tato kniha, podívejte se na ukázku.

————————————————

Co je to modlitba? Proč se vlastně modlíme? Jakým způsobem si povídáme s Bohem? Nad otázkami týkajícími se modlitby a hovorů s Bohem se zamyslel C. S. Lewis. Přečtěte si jeho myšlenky v knize O modlitbě.

Formou srdečných a nestrojených dopisů blízkému příteli uvažuje C. S. Lewis nad mnoha nejasnými otázkami ohledně důvěrného rozhovoru člověka s Bohem. Přemýšlí o praktických i metafyzických stránkách modlitby, například o tom, kdy a kde se modlit. Řeší otázky, proč se ve svých modlitbách snažíme Bohu něco sdělovat, když je vševědoucí, zda existuje nějaká ideální podoba modlitby a která ze svých mnohých já Bohu při modlitbě ukazujeme.

O modlitbě

Autor: C. S. Lewis

Počet stran: 138
Vazba: vázaná
Formát: 110×180 mm
ISBN: 978-80-7255-333-4
Doporučená cena: 220 Kč

Knihu O modlitbě vydalo nakladatelství Návrat domů.

————————————————

Geometrie a náboženství? Jdou tyto dva pojmy vůbec dohromady? Bylo někdy náboženství ovlivněno geometrií? Jakou roli hraje rozum v náboženství? Kniha Geometrie v dějinách náboženství je knihou úvah a zamyšlením.

Titul a podtitul knihy zcela přesně charakterizují ústřední téma těchto úvah. Na konkrétních příkladech z dějin umění autor dokládá souvislosti mezi geometrií, kulturou a náboženskými i sociálními změnami. Sleduje rozmach racionálního uvažování od vzniku civilizací až po počátky křesťanství. Nejde o odbornou monografii, filozofickou či religionistickou, nýbrž o esejistiku psanou z živé osobní potřeby a určenou všem, kteří si někdy položili otázky typu: v čem se dnešní západní civilizace radikálně liší od předchozích i ostatních kultur, jakým způsobem racionalita ovlivňuje myšlení a náboženské chování velkých společenství a proč náboženský fundamentalismus často končí v násilí a teroru. Úvahy doplňuje polemické zamyšlení přední české teoložky Denisy Červenkové.

Geometrie v dějinách náboženství

Autor: Petr Milén

Počet stran: 240
Vazba: pevná
Formát: 105 × 180 mm
ISBN: 978-80-7260-316-9
Doporučená cena: 277 Kč

Knihu Geometrie v dějinách náboženství vydalo nakladatelství Prostor.

Přečtěte si ukázkovou kapitolu.


Líbí se vám některá z knih? Zapojte se do našich aukcí, kde můžete vydražit nejen tyto knihy.

Co si myslíte o dnešních představených knihách? Zaujala vás některá?  Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeAlchymie a lékařství
Tajemství adeptů

Bernus , Alexander von

Malvern, 2015

zobrazit info o knizeSkutečná láska: Probuďme své srdce

Thich, Nhat Hanh

Metafora, 2015

zobrazit info o knizeO modlitbě
Dopisy Malcolmovi

Lewis, C. S.

Návrat domů, 2015

zobrazit info o knizeGeometrie v dějinách náboženství
Úvahy o racionalitě a zodpovědnosti

Milén, Petr

Prostor, 2015

Napsat komentář