Seznamte se s „skečnoutingem“

Skecnouting
Víte, co je to „skečnouting“? Pokud ne, pak je tu právě pro vás dokonalá příručka tohoto vytváření poznámek. A jestli se mu nenaučíte, pak se určitě alespoň dobře pobavíte nad knihou, která je plná zábavných obrázků.

Co je to skečnouting?

Skečnouting je moderní a zábavný způsob zaznamenávání poznámek kombinací textu, obrázků, typografie a symbolů. Hodí se pro každého, kdo chodí na přednášky, semináře, porady, panely, píše si deník či pravidelně zaznamenává své nápady.

Příručka skečnoutingu je vizuální manuál, který vás naučí základním konceptům skečnoutingu, jeho postupům a technikám – tak rychle, abyste mohli okamžitě sami skečnouty vytvářet.

Autor celou knihu koncipoval jako jednu dlouhou, zábavnou – a inspirující – ilustraci.

Mika Rohdeho a jeho práci znáte – je ilustrátorem oblíbených knih Restart a Startup za pakatel. Tentokrát však není jen tvůrcem doplňkových obrázků k textu jiného autora, ale také pionýrem nového stylu práce pod tajemným názvem skečnouting. Mike vlastně jen pojmenoval svou celoživotní vášeň zapisovat si myšlenky a postřehy pomocí náčrtků, ikon a čmáranic. Autor vás ve své knize v několika jednoduchých, pochopitelných a pro všechny zvládnutelných krocích naučí zábavnou a efektivní metodu, jak se vyrovnat se záplavou informací valících se na nás na poradách, konferencích, školeních a přednáškách. Skečnouting jako přístup k osobnímu zpracování informací se stává světovým hitem. Ač to tak na první pohled nemusí vypadat, chytré naslouchání v kombinaci s vizualizací toho nejpodstatnějšího se po chvíli stane přirozeností i u těch, kteří o sobě tvrdí, že kreslit neumí.
Díky knize se naučíte používat tuto techniku nezávisle na vašich uměleckých schopnostech a zapisování/zakreslování poznámek nejen z odposlechu se tak stane vaší vyhledávanou metodou a zábavou.

SkecUk1skecUk2

 

Příručka skečnoutingu

Autor: Mike Rohde
Přeložil: Jan P. Martínek

Počet stran: 221
Vazba: brožovaná
Formát: 180×230 mm
ISBN: 978-80-87270-70-7
Doporučená cena: 449 Kč

 

Knihu Příručka skečnoutingu vydalo nakladatelství Jan Melvil Publishing.

 

Řekli o knize

Před lety Mike Rohde okouzlil svět jednoduchými vizuálními poznámkami. Po dočtení poutavé a velmi názorné Příručky skečnoutingu budete výborně připraveni pro každodenní praktické používání této fascinující techniky.

– Daniel Gamrot, lektor vizuálních technik

Děláte-li si poznámky v podobě mixu obrázků a slov, děje se cosi magického. V této přívětivé a povzbudivé knize se skečnoutový čaroděj Mike Rohde dělí o svá tajemství. Kdokoli teď může krást jeho triky a zaznamenávat myšlenky pomocí pera a papíru.

– Austin Kleon, autor knih Kraď jako umělec a Ukaž, co děláš!

Zábavná a zapamatovatelná (stejně jako skečnouty), bleskově přečtená a naditá informacemi. Tato úžasná kniha kmotra skečnoutingu poskytuje vše, co vy a váš tým potřebujete vědět o kreativním zapisování poznámek.

– Jeffrey Zeldman, autor Designing with Web Standards

Mike Rohde

MikeRohdeMike Rohde, UI designer, ilustrátor, autor, skečnouter. Jeho vášní jsou jednoduchá a praktická designová řešení. Tahle vášeň, spolu s jeho celoživotním zvykem zaznamenávat si koncepty a postřehy pomocí náčrtků a čmáranic, ho inspirovala k rozvinutí konceptu skečnoutingu. Je ilustrátorem knih Restart, Práce na dálku, Startup za pakatel. Mike se zabývá navrhováním uživatelských rozhraní (UI), laděním uživatelské zkušenosti (UX), vizuálním designem a designem ikon pro mobilní a webové aplikace v Gomoll Research + Design v Milwaukee ve Wisconsinu. Jako přední skečnouťák vytváří naživo, v reálném čase, skečnouty akcí a meetingů na nejrůznějších místech po celých Spojených státech. Mike žije se svou ženou Gail a dětmi Nathanem, Linneou a Landonem kousek od Milwaukee. Je náruživým fanouškem amerického fotbalu a týmu Green Bay Packers.

Zdroj informací: Jan Melvil Publishing


Brněnské nakladatelství Jan Melvil Publishing vzniklo v roce 2007 a od té doby již nezpochybnitelně vstoupilo do povědomí příznivců literatury osobního růstu. Soustředí se na tituly od nejlepších autorů a myslitelů dneška, jako malý nakladatel jich vydává jen několik ročně, ale o to větší péči věnuje jejich přísnému výběru. V několika edičních řadách zprostředkovává českým čtenářům zejména zahraniční bestsellery, ale vydalo i připravuje několik titulů domácích autorů.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePříručka skečnoutingu
Ilustrovaný průvodce tvorbou vizuálních poznámek

Rohde, Mike

Jan Melvil Publishing, 2015

Napsat komentář