Klasika v novém kabátě

spy
Dnešní knižní tipy jsou určeny především fanouškům klasické literatury, ale nejen jim. Říkají vám něco jména Lev Nikolajevič Tolstoj, Karel Čapek či Gaston Leroux? Určitě ano. Nebojte se klasiků a zkuste něco staronového.

Lev Nikolajevič Tolstoj je jedním z nejslavnějších ruských spisovatelů a Vojna a mír jeho možná vůbec nejznámějším dílem. Každý o něm slyšel, ale málo kdo ho, už kvůli jeho velkému rozsahu, opravdu přečetl.  Jedinečnou příležitost poslechnout si dramatizaci tohoto románu v podání těch nejlepších herců přináší audiokniha vydavateství českého rozhlasu Radioservis.

Román Vojna a mír (napsáno v letech 1863–69, vydáno v roce 1869) je čtyřdílná románová epopej, hlavní dílo ruského spisovatele Lva Nikolajeviče Tolstého (1828–1910), jedno z největších a nejslavnějších děl světové literatury. V této rozsáhlé románové epopeji, jejíž rámec tvoří válka s Napoleonem, jeho tažení do Ruska roku 1812, požár Moskvy a bitvy u Slavkova i Borodina, nevytvořil Tolstoj jen válečný román nebo pouze román historický, ale syntetický román času a prostoru, který podává souhrnný obraz ruské společnosti.

Vojna a mír [Audio na CD]

Autor: Lev Nikolajevič Tolstoj

Vazba: CD
Formát: 125×145 mm
ISBN: 8590236086425
Doporučená cena: 299 Kč

Audioknihu Vojna a mír  vydalo nakladatelství Radioservis.

Poslechněte si zvukovou ukázku z audioknihy.

————————————————

Velká láska, tajemný ctitel, krásná zpěvačka, přítel z dětství, únos, skrýš, vražda… všechna tato slova charakterizují román Fantom opery francouzského spisovatela Gastona Lerouxe. Přečtěte si knihu, která se stala oblíbeným námětem pro nejedno filmové zpracování.

Krásná zpěvačka Christina má dva nápadníky. Jedním z nich je přítel z dětství Raoul de Chagny a druhým jakýsi tajemný hlas, kterého dívka považuje za Anděla hudby. Jenže krásný cherub existuje jen v její mysli. Ve skutečnosti dívka okouzlila tajuplného a mstivého fantoma opery.

A protože sama věřila na fantomy vůbec a na toho z Opery zvláště, chtěla hned všechno vědět.
„Vy jste ho viděly?“ zeptala se.
„Tak jako vidím teď vás!“ odpověděla plačky malá Jammes, která se už neudržela na nohou a sesunula se na židli.
A malá Giryová – se švestkovýma očima, s vlasy jako inkoust, s pletí jakoby ukoptěnou a s ubohoučkou kůží na drobných kostičkách – ihned dodala:
„Ano, byl to on, je hrozně šeredný!“ (str. 9, 10)

Zaujal vás úryvek z ukázky? Přečtěte si celou ukázku.

Fantom opery

Autor: Gaston Leroux
Přeložil: Jiří Václav Svoboda

Počet stran: 280
Vazba: vázaná
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-7390-148-6
Doporučená cena: 199 Kč

Knihu Fantom opery vydalo nakladatelství Omega.

————————————————

Kdo by neznal našeho asi nejznámějšího spisovatele Karla Čapka. Hordubal je příběhem o milostném trojúhelníku Juraje Hordubala, jeho ženy a jejího milence. Poslechněte si audioknihu o muži, který se vrací domů a netuší jaké překvapení ho čeká.

Úvodní část trilogie Hordubal, Povětroň, Obyčejný život, tří románů spojených otázkou, do jaké míry je člověk schopen poznat pravdu o skutečnosti i sobě samém. Rozhlasová nahrávka z roku 2014 v režii Lukáše Kopeckého.
Příběh vnímáme nejprve v podání podkarpatského venkovana Hordubala, který se vrátil domů z Ameriky ke své ženě a dcerce, poté sledujeme, jak se zrcadlí v náhledu četníků, kteří vyšetřují vraždu, a nakonec, jak se jeví při soudním přelíčení.

Hordubal [Audio na CD]

Autor: Karel Čapek

Vazba: CD
ISBN: 8590236074729
Doporučená cena: 299 Kč

Audioknihu Hordubal vydalo nakladatelství Radioservis.

Poslechněte si ukázku z audioknihy.


Máte rádi klasiku? Vítáte její audiozpracování? Napište nám svůj názor v komentářích.

Zapojte se do našich aukcí, kde najdete a můžete získat nejen tyto tituly.

 

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeVojna a mír [Audio na CD]

Tolstoj, Lev Nikolajevič

Radioservis, 2015

zobrazit info o knizeFantom opery

Leroux, Gaston

Edice Knihy Omega, 2015

zobrazit info o knizeHordubal [Audio na CD]

Čapek, Karel

Radioservis, 2015

Napsat komentář