Zasoutěžte si o knihu povídek ze světa žen

Sladka-nevdecnice-perex
Povídky o ženách pro ženy představí čtenářkám a možná i čtenářům osudy, které se jim vryjí do paměti. Některé situace vám možná budou bližší než jiné, ale ve všech příbězích zastihnete hrdinky v okamžicích životních změn. Jak se s nimi poperou?

Pohled do ženského světa

Dvacet povídek o ženách, jejichž příběhy se vryjí do paměti ohnivým písmem.

Existují nitky, které spojují vnitřní svět žen kdekoliv ve světě: v balkánských uličkách, v Santiagu de Chile i v kraji Mancha. Občas je to síla smíchu, hodnota přátelství, lásky nebo sexu; jindy zase strach z vyprázdněného manželství, lidského pokrytectví, samoty nebo opuštění blízkým člověkem.

Marcela Serranová znovu prokazuje svůj talent proniknout do ženské duše a psychiky. Přináší povídky o ženách křehkých i silných, mladých i zralých, odvážných i ustrašených, hospodyňkách i intelektuálkách a opět se vrací se svým citlivým, moudrým a někdy až krutě pravdivým vhledem do ženského světa.

 

Sladká nevděčnice

Autorka: Marcela Serranová

Vydalo: nakladatelství Host
Překlad: Jana Lišková
Počet stran: 231
Vazba: vázaná
Vydáno: 5/2015
ISBN: 978-80-7491-244-3

Přečtěte si více o knize Sladká nevděčnice, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Host. Můžete si také prolistovat ukázku, nebo si přečíst náš článek.

Nepřehlédněte ani předchozí titul Marcely Serranové Deset žen.

Nakladatelství Host vydává především kvalitní českou a překladovou prózu, poezii, literární teorii i literaturu naučnou. V posledních letech se velmi výrazně rozšířila řada překladové beletrie, severských kriminálních románů a thrillerů.

 

Ukázka z knihy

V prvních dnech se pokusila pokračovat ve své obvyklé rutině. Jenom odcházela o něco později, než bylo jejím zvykem, protože se bavila tím, že pozorovala nové rostliny – nyní už v květináčích, ne v pevné zemi –, kterými zaplnila své dvě velké terasy. Automatické zavlažování za ni dělalo veškerou práci, takže se nemusela zabývat zaléváním, pouze tím, že se na ně dívala. Byly tak nádherné! Tři pomerančovníky ve velkých květináčích. Což bylo opravdu nezbytné mít zahradu? Posléze se pokárala, začínáš být líná jak veš, Leticio! a vyrazila ven, aby zahájila svůj hektický pracovní den. Když bydlela v novém bytě týden, uvědomila si, že nejenže odchází ráno později, ale také se odpoledne vrací dřív. Když totiž vyřizovala některou z té spousty záležitostí, vzpomněla si na zlatavé světlo, které v určitou hodinu dopadalo do jejího obývacího pokoje, a pospíšila si, aby ho nezmeškala. A výhled, ten výhled na hřbety hor byl vpravdě královský, červená, fialová, modrá, vrcholky stále měnily barvy, jak si toho měla nevšímat? (str. 24)

 

Vyhrajte knihu Sladká nevděčnice

Ženy různého věku, křehké i silné, hospodyňky v domácnosti i dravé intelektuálky, ty všechny najdete ve dvaceti povídkách Marcely Serranové. A každá z nich ve svém krátkém příběhu zažívá nějakou životní změnu. Co se s nimi děje a jak tyto mnohdy razantní zvraty snáší? To si přečtěte v knize, která čtenářům nabízí citlivý a někdy až krutě pravdivý pohled do ženského světa.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Host vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Sladká nevděčnice vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Sladká nevděčnice
probíhá od 3. do 16. června 2015.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Soutěž naleznete také na největším soutěžním portálu v ČR – Soutěže.cz a na Websoutěže.cz

Související soutěž

Soutěž o 2 knihy Sladká nevděčnice

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSladká nevděčnice

Serranová, Marcela

Host, 2015

Napsat komentář