Na život se můžeme dívat i s úsměvem

night-reading-1106140-m
Chcete si zpříjemnit den a trochu se zasmát? Dnes vám představíme knihy, které berou život s nadhledem a humorem. Poznejte nelehký život na začátku dvacátého století, zdokonalte své vědomosti o lidské komunikaci vtipnou formou nebo zkuste alespoň na chvíli žít v jiné kultuře.

Jdou na vás chmury? Zkuste je zahnat audioknihou Co život dal a vzal. Přeneste se do života Betty MacDonaldové v první polovině dvacátého století a poznejte, jak se vypořádala s překážkami, které jí do cesty postavil sám osud.


Autobiografická vyprávění o tom, že s humorem a optimismem lze přežít prakticky cokoli.
V první části audioknihy
Kdokoli může dělat cokoli se posluchači mohou dovědět, že se Betty MacDonaldová usadila v Seatlu, kde v době světové hospodářské krize vystřídala mnoho zaměstnání. V období 1937–1938, kdy onemocněla tuberkulózou, pobývala v plicním sanatoriu. Zážitky z tohoto krušného období naplno zužitkovala v části Morová rána. V roce 1942 se autorka provdala za svého druhého manžela Donalda C. MacDonalda a spolu s dcerami přesídlili na ostrov Vashon v blízkosti Seattlu. Život na ostrově se všemi jeho specifiky vylíčila v poslední části Dusím se ve vlastní šťávě.

Co život dal a vzal [Audio na CD]

Autorka: Betty MacDonaldová
Přeložila: Eva Marxová

Vazba: CD
Formát: 125×140 mm
ISBN: 8590236075023
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Co život dal a vzal [Audio na CD] vydalo nakladatelství Radioservis.

Poslechněte si ukázku z audioknihy a přečtěte si recenzi.

————————————————

Problémem je, že lidé mají mozekVeškeré zlo vyplývá z lidského rozumu… Nejen tato tvrzení najdete v knize Všechno dobré je k něčemu zlé úspěšného psychologa Paula Watzlawicka.

„… máme podezření, že opakem zlého nemusí být nutně dobré, nýbrž že opakem může být ještě horší.“
Toto pokračování knížky
Úvod do neštěstí je opět souborem esejů slavného rakousko-amerického psychologa. Zábavným způsobem, plným paradoxů a ironie, zpřístupňuje odborný pohled na některé ze zákonitostí lidské komunikace a popisuje, kam vede hledání dokonalých jistot a konečných řešení. Kniha vychází v novém, přepracovaném vydání.

„Představ si,“ říká jeden antropolog svému kolegovi, „že byl konečně objeven chybějící mezičlánek mezi opicí a homo sapiens.“ „To je fantastické! A jak se jmenuje?“ chce vědět druhý. „Člověk…“

Zaujala vás ukázka z knihy? Přečtěte si její pokračování!

Všechno dobré je k něčemu zlé

Autor: Paul Watzlawick
Přeložil: Zbyněk Vybíral

Počet stran: 96
Vazba: vázaná
Formát: 114×175 mm
ISBN: 978-80-262-0814-3
Doporučená cena: 189 Kč

Knihu Všechno dobré je k něčemu zlé vydalo nakladatelství Portál.

————————————————

Představte si, že jste si vzali cizince a ocitli se v jiné zemi, daleko od všech známých, přátel, věcí a zvyků. O radostech i strastech života v Anglii pojednává druhá kniha autorky Hany Parkánové-Whitton s titulem Jak se po anglicku vytratit v Anglii.

Kniha je volným pokračováním titulu Jak si na anglické zahrádce vypěstovat českého trpaslíka a vychází již ve druhém vydání. Popisuje další sžívání Hany a Paula s půvabným a harmonickým Oxfordskem i jeho laskavými, byť rázovitými obyvateli a odehrává se na pozadí mnohdy dramatických změn v Hinstonu. K těm radostným patří několikery svatby a křtiny, smutnou zprávou je úmrtí matky zámeckého pána. Ani návrat jeho manželky Samanthy nelze bohužel zařadit mezi příjemné události, neboť její hrabivost přivede Hinston a přilehlé okolí téměř na pokraj zkázy…

Nádobí od snídaně jsem naskládala do myčky a na okenní římsu v kuchyni jsem vyrovnala vysoké skleněné nádoby se zabroušenými víčky, které jsem si před nedávnem pořídila na cornflakes a müsli. Paul mi hned na začátku našeho manželství barvitě vylíčil, co si každý Angličan myslí o zvlhlých sušenkách a topinkách, o cereáliích ani nemluvě.

Přečtěte si celou ukázku.

Jak se po anglicku vytratit v Anglii

Autor: Hana Parkánová-Whitton

Počet stran: 304
Vazba: vázaná
Formát: 130×200 mm
ISBN: 978-80-204-3663-4
Doporučená cena: 269 Kč

Knihu Jak se po anglicku vytratit v Anglii vydalo nakladatelství Mladá fronta.


Zapojte se do našich aukcí, kde najdete tyto a spoustu dalších knih.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeVšechno dobré je k něčemu zlé
aneb řešení paní Hekate

Watzlawick, Paul

Portál, 2015

zobrazit info o knizeCo život dal a vzal [Audio na CD]

MacDonaldová, Betty

Radioservis, 2015

zobrazit info o knizeJak se po anglicku vytratit v Anglii

Parkánová-Whitton, Hana

Mladá fronta, 2015

Napsat komentář