Zasoutěžte si a odhalte tajemství vily na Sadové

Vila-na-Sadove-perex
Minulost se snoubí s přítomností a vzniká neuvěřitelný a napínavý příběh, ve kterém jsou použity jak fiktivní prvky thrilleru, tak i skutečné historické události, jejichž hlavními hrdiny jsou reálné postavy protektorátní Ostravy.

Tajemství, které spojuje minulost a přítomnost

1941

Reinhard Heydrich nastupuje do úřadu zastupujícího říšského protektora a Johann Proske začíná v pohodlí luxusní vily na Sadové ulici psát svůj deník. Muž na prahu šedesátky, přední úředník kanceláře starosty Moravské Ostravy.

Na první pohled ustrašený byrokrat však hraje dvojí hru. Původního majitele vily, celou jeho rodinu i cennou sbírku uměleckých předmětů ukrývá…

 

2013

Realitní agentka Roberta, přáteli nazývaná Bo. Životem protřelá padesátnice, které nechybí vtip, inteligence a skvělý úsudek. Se svým bývalým manželem vlastní úspěšnou firmu. Jejich společná minulost sahá ale mnohem dál. Do Bosny, kde před 20 lety pracovali jako elitní agenti Ministerstva vnitra. Tuto dobrodružnou část života už ale mají dávno za sebou. Alespoň si to mysleli…

O vilu na Sadové, kterou jejich společnost prodává, se začne zajímat tajemný kupec. Při pátrání po jeho identitě odhalí podezřele mnoho indicií souvisejících s jejich bosenskou minulostí. Někdo krutý a chladnokrevný se je rozhodl najít a pomstít se. Hra „kdo s koho“ začíná…

Dva příběhy, dva osudy, minulost a současnost. A tajemství, které všechno spojuje…

Skvěle namíchaný koktejl napětí, literární fikce, historických událostí a skutečných postav protektorátní Ostravy.

 

Vila na Sadové

Každý starý dům má svá tajemství…

Autor: Richard Sklář

Vydalo: nakladatelství Fragment
Počet stran: 472
Vazba: vázaná
Vydáno: 4/2015
ISBN: 978-80-253-2441-7

Přečtěte si více o knize Vila na Sadové, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Fragment. A prohlédněte si také ukázku.

Nakladatelství Fragment vzniklo v roce 1991 a od té doby se zaměřuje na původní i převzaté tituly zejména z oblasti populárně naučné literatury, beletrie pro děti a mládež a leporel pro nejmenší. Nemalá část produkce nakladatelství je věnována také populárně naučné literatuře a beletrii pro dospělé čtenáře.

 

Ukázka z knihy

Říďa mě bere kolem ramen, když jdeme nazpět k výtahu. V odrazu ve výkladech v té scéně vypadá jako pedofil, který si z pískoviště vede svou oběť. A to jsem prosím pěkně o tři měsíce starší než on. Zvláštní věc. Tohle jeho gesto ve mně nevyvolává žádné vnitřní chvění. Žádnou touhu. Nic. Všechno vyhaslo už hrozně dávno. Máme spolu jen firmu a zájem na dlouhodobém vydělávání peněz. Pak také ještě hromadu vzpomínek na utrpení ve výcviku a pár šrámů z dávných akcí v terénu, o kterých se nikdo nikdy nedozví.

Zápis v deníku 24. 1. 1942
Jsme doma sami. Klaus s oběma chlapci odjeli, jsou to čtyři dny. Nejobtížnější ze všeho bylo dostat je z domu. V noci je zákaz vycházení a ozbrojené hlídky obcházejí pravidelně celou čtvrť. Běda někomu, kdo je přistižen. Hlavně patroly SS jsou nebezpečné. Hned střílejí. (str. 65)

 

Vyhrajte knihu Vila na Sadové

Zápisky Reinharda Heydricha z roku 1941 se v knize prolínají se současným příběhem realitní agentky Roberty a oba hrdinové mají jakousi spojitost s vilou na Sadové ulici. Co spojuje tyto dva příběhy, které od sebe dělí mnoho let? A co má společného dávný pobyt Heydricha ve vile s jejím současným prodejem? Vydejte se odhalit tajemství, jehož kořeny spojují minulost s přítomností.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Fragment vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Vila na Sadové vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Vila na Sadové
probíhá od 1. do 14. června 2015.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Soutěž naleznete také na největším soutěžním portálu v ČR – Soutěže.cz a na Websoutěže.cz

Související soutěž

Soutěž o 3 knihy Vila na Sadové

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeVila na Sadové
Každý starý dům má svá tajemství...

Sklář, Richard

Fragment, 2015

Zasoutěžte si a odhalte tajemství vily na Sadové - DISKUZE

Počet reakcí: 12
  1. sylver napsal:

    Dobrý den, děkuji za knihu Frankenstein. Včera dorazila v pořádku.

  2. ema1 napsal:

    Dobrý den, děkuji za zaslání Exupéryho Povídek.

  3. nadamal napsal:

    Ve čtvrtek jsem obdržela výhru – Říjnový seznam. Udělala mi velkou radost. Děkuji.

  4. jednamalaholka napsal:

    Dobrý den,kniha Rozbití andělé už je u mě doma:-)Moc děkuji za výhru.

  5. humhejova napsal:

    Stále postrádám jednu vyhranou knihu.
    Kde se toulá?

  6. hacmac hacmac napsal:

    Dobrý večer, včera mi přišla kniha Desátý svátek hokeje, publikace je moc hezká a mnohokrát za výhru děkuji. Hezký den.

  7. mamina89 mamina89 napsal:

    Kniha Sladká nevdecnice dorazila v pořádku mooc děkuji

  8. janovice napsal:

    Dnes dorazila knížka Krev na sněhu, moc děkuji.

  9. jacline napsal:

    Dobrý den,
    dnes dorazila výhra v soutěži – Desátý svátek hokeje.
    Děkuji.

  10. evik159 napsal:

    Dobrý den,vyhrála jsem tuto knížku, ale dosud mi nedorazila. Je to možné? Byla jsem na dovolené, snad jsem o ni nepřišla.?

Napsat komentář