Zasoutěžte si o vtipné příhody nevyřáděného dědečka

O-nevyradenem-dedeckovi-perex
Dědeček z dětské knihy Aleny Kastnerové byl úplně obyčejný. Žil si poklidně ve svém domku a užíval si klidné stáří. Ale jen do té doby, než se jeho snacha rozhodla, že dědeček bude bydlet s nimi v paneláku. V tu ránu z něj byl dědeček neobyčejný.

Dědečkova dobrodružství

O-nevyradenem-dedeckovi-ukazkaByl jednou jeden docela obyčejný dědeček, který si poklidně žil ve své chaloupce, pil turka s rumem, čural na hnůj a nic mu nescházelo. Až do chvíle, kdy ho hodná snacha přestěhovala, prý pro jeho dobro, z venkova k nim do městského paneláku. V tom okamžiku se z něj stal dědeček neobyčejný, který celé městečko obrátil vzhůru nohama. V té panelákové šedi se totiž cítil tak nějak… nevyřáděný. A tak si vzpomněl na své dětství a začal dělat všechno to, co tak rád dělával jako malý kluk – sáňkovat na aktovce, hrabat se na smetišti, pouštět vánoční kapry zpátky do řeky, chodit v noci na hřbitov a podobně. Akorát že každá jeho akce nabrala trochu nečekaný spád…

 

O nevyřáděném dědečkovi

Autorka: Alena Kastnerová

Vydalo: nakladatelství Mladá fronta
Ilustrace: Jakub Zich
Počet stran: 104
Vazba: pevná bez přebalu
Vydáno: 4/2015
ISBN: 978-80-204-3672-6

Přečtěte si více o knize O nevyřáděném dědečkovi, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Mladá fronta.

Nepřehlédněte ani předchozí knihu Aleny Kastnerové O líné babičce, jejíž recenzi jsme vám přinesli.

Nakladatelství Mladá fronta bylo založeno již v roce 1945 a v současné době se právem řadí mezi největší a nejúspěšnější vydavatelské domy v České republice. Své dobré jméno staví nejen na mnohaletých zkušenostech, ale hlavně na profesionalitě, odbornosti a dynamickém růstu. Tomu logicky odpovídá i pestré portfolio titulů, které vydává.

 

Ukázka z knihy

„Půjč mi aktovku!“
„Co?“ nechápal prvňák.
„Půjč mi aktovku!“ řekl děda zřetelněji.
Chlapec nebyl schopen slova.
„Ak-tov-ku!“ artikuloval děda z křoví, ale jediné reakce, které se dočkal, byl klukův zmatený pohled a pomalé couvání pryč. Rodiče mu odjakživa kladli na srdce, že nemá mluvit s cizími lidmi nebo si od nich něco brát, třeba bonbónky, a už vůbec ne s nimi kamkoli chodit! Ale v arzenálu toho, co je zakázáno, chyběla věta ‚Půjč mi svoji aktovku!‘
Co když je to pan inspektor, napadlo chlapce vzápětí. Třeba přijel na tajnou inspekci, třeba takhle potají kontroluje učení! To se žáčkovi zdálo možné, a tak potichu zapípal:
„Všechny úkoly mám napsané. Žákovskou knížku podepsanou…“  Děda obrátil oči v sloup.
„Ale úkolníček jsem si zapomněl doma,“ rozplakal se prvňák a vzal do zaječích. Děda zasakroval. Jestli to tak půjde dál, vůbec si nezajezdí! A protože už ho zábly nohy, rozhodl se, že se do toho obuje mnohem rázněji. Ze školy zrovna vycházel deváťák s velkou černou aktovkou v podpaží. A děda nelenil, vyskočil z křoví a zahulákal: „Puč mi svoji aktovku!“ a vytrhl klukovi tašku z ruky. „Hned ti ji vrátím, neboj!“ houkl ještě, sedl si na tašku a ujížděl štando péde do údolí.

O-nevyradenem-dedeckovi-ukazka2

 

Vyhrajte knihu O nevyřáděném dědečkovi

Představte si, že máte doma dědečka, který se chová jako malý kluk – klouže se na aktovce, chodí se hrabat do smetí a vůbec dělá vše, co muži v jeho věku obvykle nedělají. Zpočátku je to možná sranda, ale velmi brzy by vás možná úsměv přešel, obzvláště když všechny dědečkovy příhody končí tak nějak nečekaně. Ale pokud jsou to historky smyšlené na stránkách knihy, určitě si o tom s chutí přečtete a věřte, že se budete popadat smíchy za břicho.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Mladá fronta vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu O nevyřáděném dědečkovi vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu O nevyřáděném dědečkovi
probíhá od 17. do 30. května 2015.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Soutěž naleznete také na největším soutěžním portálu v ČR – Soutěže.cz a na Websoutěže.cz

Související soutěž

Soutěž o 3 pohádky O nevyřáděném dědečkovi

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeO nevyřáděném dědečkovi

Kastnerová, Alena

Mladá fronta, 2015

Napsat komentář