Zahrajte si o historické osobnosti v komiksu

Ve-jmenu-Husa-perex
Poznejte příběhy tří osobností, které se významně podílely na minulosti naší země. Přečtěte si úvodní text a dále si ponořte do komiksu, který vám historické události přiblíží neobvyklou formou. Kniha je zaměřená na mládež, ale osloví i dospělé.

Historické osobnosti v obrazech

Ve-jmenu-Husa-ukazkaKomiksové příběhy tří významných českých osobností

Kniha Ve jménu Husa nabízí netradiční pohled na důležité období české historie. Komiksové zpracování osudů tří významných osobností žijících v období husitské revoluce čtenáře pohltí a nenásilnou formou jednak seznámí s fakty, ale také přiblíží souvislosti. Kniha se zaměřuje na mládež, ale jistě ji ocení široká veřejnost.

Můžete se začíst do tří komiksových příběhů těchto historických osobností:
- Jan Hus (životní příběh, kázání, mučednická smrt)
- král Václav IV. (raná korunovace, vladařské povinnosti, komplikovaný vztah s Husem, husitské hnutí, králova smrt)
- Jan Želivský (kázání, nepokoje v Praze, defenestrace, jeho role v husitské revoluci, poprava Želivského)

Textová část představuje poselství mistra Jana Husa, význam Karlovy univerzity, papežský koncil, protestantskou reformaci, ale i běžný život ve středověku.

 

Ve jménu Husa

Zrození kalicha

Autor: Zdeněk Ležák

Vydalo: nakladatelství Edika
Ilustrace: Michal Kocián
Počet stran: 160
Vazba: vázaná
Vydáno: 4/2015
ISBN: 978-80-266-0697-0

Přečtěte si více o knize Ve jménu Husa, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Edika patřící pod společnost Albatros Media. Můžete si také stáhnout ukázku, nebo se podívat, co skrývá obsah.

AM_Edika

Nakladatelství Edika představuje širokou nabídku knih, které jsou určeny nejen pro děti a mládež, ale také pro jejich rodiče a pedagogy. Moderní učebnice sledující trendy ve vzdělávání pro všechny věkové skupiny a stupně pokročilosti.

Albatros Media, a.s. je mediální společnost a největší knižní vydavatelství v ČR. V návaznosti na tradici sahající až k roku 1949 společnost vydává více než tisíc knižních titulů ročně. Skupina zaštiťuje knižní nakladatelství Albatros, CooBoo, Plus, Motto, XYZ, Edika, BizBooks, CPress, Computer Press, Management Press, B4U Publishing, Fragment, partnerský projekt Edice České televize a nakladatelství elektronických knih eReading.

 

Ukázka z knihy

kdv0210_sazba.indd

 

Vyhrajte knihu Ve jménu Husa

Připomeňte si období husitské revoluce a tři významné osobnosti, které v té době žily. Hrdinou knihy a komiksového příběhu není pouze Jan Hus, jak by mohl název mylně napovídat, ale najdete v ní i slavného panovníka Václava IV. a Jana Želivského. A nebojte se ani textové části, rozhodně v ní nenajdete jen nudná a suchá fakta, na která jste zvyklí z učebnic dějepisu. Uvidíte, že v tomto podání vás bude historie bavit.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Edika patřícím pod společnost Albatros Media vám navíc přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Ve jménu Husa vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Ve jménu Husa
probíhá od 15. do 28. května 2015.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Soutěž naleznete také na největším soutěžním portálu v ČR – Soutěže.cz a na Websoutěže.cz

Související soutěž

Soutěž o 3 komiksy Ve jménu Husa

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeVe jménu Husa
Zrození kalicha

Ležák, Zdeněk

Edika, 2015

Zahrajte si o historické osobnosti v komiksu - DISKUZE

Počet reakcí: 2
  1. jija napsal:

    Dobrý den,
    děkuji za knihu Samson a Roberto, dnes v pořádku přišla.

  2. rebo napsal:

    Dobrý den,

    dnes mi v pořádku dorazila kniha: Ve jménu Husa, velmi děkuji

Napsat komentář