Získejte románovou cestu kolem světa

Adobe Photoshop PDF
Toužili jste vždy objevovat cizí země, ale nebyl na to čas, nebo vás brzdily jiné okolnosti? Podnikněte dobrodružnou cestovatelskou výpravu alespoň prostřednictvím románu s podivuhodnými postavami, které v něm procestují málem celý svět.

Vzrušující cesta nezapomenutelných postav

Napínavá cesta do lidské duše, dobrodružství plné fantazie a citu, ve kterém se mísí touha, vděčnost, spravedlnost, humor a sny.

Stránkami tohoto kouzelného příběhu putují nezapomenutelné postavy, které se čtenáři zaryjí hluboko do srdce: okouzlující zloděj Bruno Labastide, muž, který lidem předepisuje knihy, mladý pašerák slov, lovec snů i krásná Japonka s medovýma očima, jež ve svém benátském bytě každou noc vzdoruje osudu. Tento magický román nás vezme na cestu kolem světa, z Paříže do Buenos Aires, z Benátek do Šanghaje, z Guatemaly do Bagdádu, a umožní nám účastnit se podivuhodného dobrodružství svých zvláštních postav, osamělých ztroskotanců, kteří však dokážou to nejkrásnější a nejušlechtilejší na světě – udělat jiné šťastnými.

 

Samota

Autor: Natalio Grueso

Vydalo: nakladatelství Host
Překlad: Olga Čtvrtníčková, David Utrera Domínguez
Počet stran: 256
Vazba: vázaná
Vydáno: 4/2015
ISBN: 978-80-7491-415-7

Přečtěte si více o knize Samota, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Host. A nezapomeňte si také prolistovat ukázku a přečíst náš článek.

Nakladatelství Host vydává především kvalitní českou a překladovou prózu, poezii, literární teorii i literaturu naučnou. V posledních letech se velmi výrazně rozšířila řada překladové beletrie, severských kriminálních románů a thrillerů.

 

Ukázka z knihy

V Benátkách je jedno náměstíčko, které nese název Piazzetta del Príncipe della Follia. Na něm je kavárna, do níž chodí už jen hrstka stálých zákazníků, kteří tuto nádhernou vetchou loď, jež se centimetr po centimetru pomalu potápí, stále nechtějí opustit. Tuhle kavárnu nenajdete jen tak. Podle toho, odkud jdete, musíte přejít několik mostů nebo projít nějakým tím sotto­portegem, obejít kanál, pak se ještě kousek vrátit a dát se jedním cortile.
Venku před kavárnou jsou sotva tři malé stolky, ke kterým se můžou zákazníci posadit, když je hezky. Já většinou přicházím chvíli před polednem, s novinami pod paží, v dlouhém plášti, když je zima, nebo v bílém panamáku, když je teplo.
Číšník už se mě neptá, co si dám. Buon giorno, signore a tak dále. Trvalo mi to více než rok, rok psí věrnosti, každý den, v tutéž hodinu, u téhož stolku, tentýž nápoj. Ale nakonec se mi to podařilo. Chvíli poté, co si sednu, se starý bručoun, který tuhle kavárnu vede snad už od dob starodávných dóžů, objeví s bezchybně přichystaným aperitivem, s výtečným spritzerem. Však víte: aperolový základ, bílé víno, trochu sody a vermut. (str. 17)

 

Vyhrajte román Samota

Napínavý i humorný román, navíc s hlubokým příběhem, zavede čtenáře nejen do cizích zemí, ale odhalí jim i hlubiny lidské duše. Pozoruhodné postavy jsou vesměs osamělí ztroskotanci, přesto dokáží udělat někoho jiného šťastným. A čtenáři si je také zamilují, stejně jako jejich příběhy. Vydejte se s knihou na cestu po Benátkách, Buenos Aires i mnohem dál.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Host vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Samota vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o román Samota
probíhá od 6. do 19. května 2015.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Soutěž naleznete také na největším soutěžním portálu v ČR – Soutěže.cz a na Websoutěže.cz

Související soutěž

Soutěž o 2 romány Samota

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSamota

Grueso, Natalio

Host, 2015

Napsat komentář