Osamělá cesta kolem světa

Samota - Natalio Grueso
Je velice těžké napsat román, který by byl napínavý, romantický i vtipný, a zároveň obsahoval hluboký příběh, za který by se nemusel stydět ani Paulo Coelho. Přesně to se ale povedlo španělskému autoru Nataliu Gruesovi v jeho poeticky nazvané prvotině Samota.

Napínavá cesta do lidské duše, dobrodružství plné fantazie a citu, ve kterém se mísí touha, vděčnost, spravedlnost, humor a sny.

Stránkami tohoto kouzelného příběhu putují nezapomenutelné postavy, které se čtenáři zaryjí hluboko do srdce: okouzlující zloděj Bruno Labastide, muž, který lidem předepisuje knihy, mladý pašerák slov, lovec snů i krásná Japonka s medovýma očima, jež ve svém benátském bytě každou noc vzdoruje osudu. Tento magický román nás vezme na cestu kolem světa, z Paříže do Buenos Aires, z Benátek do Šanghaje, z Guatemaly do Bagdádu, a umožní nám účastnit se podivuhodného dobrodružství svých zvláštních postav, osamělých ztroskotanců, kteří však dokážou to nejkrásnější a nejušlechtilejší na světě – udělat jiné šťastnými.

 

Řekli o knize:

Citlivý, rafinovaný a dojemný román, který se dotkl mého srdce.

- Paulo Coelho, spisovatel

 

Samota

Autor: Natalio Grueso
Přeložili: Olga Čtvrtníčková, David Utrera Domínguez

Počet stran: 256
Vazba: vázaná
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-7491-415-7

Knihu Samota vydalo nakladatelství Host.

Prolistujte si ukázku!

 

Natalio Grueso

Natalio Grueso (zdroj: Host)Natalio Grueso (nar. 1970) pochází ze španělské Moredy, vystudoval právo a mezinárodní vztahy. Pracoval v Evropské komisi jako ředitel programů meziregionální externí spolupráce a vedl na 250 projektů ve více než čtyřiceti zemích Středního východu, Jižní Ameriky a střední a východní Evropy. Pracoval také jako konzultant různých mezinárodních organizací včetně OSN. Až donedávna byl ředitelem Španělského divadla v Madridu, nyní se plně věnuje literární tvorbě. Samota (2014) je jeho první román.
(Zdroj fotky a informací: nakladatelství Host)


Nakladatelství Host vydává především kvalitní českou a překladovou prózu, poezii, literární teorii i literaturu naučnou. V posledních letech se velmi výrazně rozšířila řada překladové beletrie, severských kriminálních románů a thrillerů.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSamota

Grueso, Natalio

Host, 2015

Napsat komentář