Psychologie pro všední den

jaro
Pokud vás zajímá psychologie, pak máme něco přesně pro vás! Ať už se zajímáte o nalezení vnitřního klidu, zbavení se trémy nebo otázku, zda se psům zdají sny, rozhodně si vyberete.

Doba, ve které žijeme, je hektická. Proto není divu, že snad každý z nás někdy zatouží po klidu. Jak toho ale dosáhnout? Našli jsme knihu, která vám s tím pomůže.

Objevte svůj vnitřní klid

Autor: Oli Doyle
Přeložila: Kateřina Orlová

Počet stran: 168
Vazba: brožovaná
ISBN: 978-80-8111-247-8

Knihu Objevte svůj vnitřní klid vydalo nakladatelství Noxi.

Jste nespokojení se svým stávajícím životem? Trápí vás starosti a nevíte, jak dál? Tato kniha vám vysvětlí, proč tomu tak je, a ukáže vám správnou cestu. Naučí vás, jak se oprostit od negativních myšlenek a pocitů, jak žít v přítomnosti, TADY a TEĎ. Jak dosáhnout spokojenosti a štěstí.

Bolestná minulost

Když nás v životě potká nemilá událost, mysl ji analyzuje a většinou začne porovnávat to, co se stalo, s tím, co „se mělo stát“, což vede k pocitům viny, výčitkám svědomí, ke zlosti a lítosti. Rozpor mezi realitou a tím, co chceme, můžeme nazvat propastí, a čím větší tahle propast je, tím se zdá život méně uspokojivý. Většina lidí se snaží propast překlenout tím, že  se rozhodne změnit na základě svých preferencí život. Ten se však nehodlá řídit našimi touhami, a tak máme  pocit zmaru  a nespravedlnosti. V knížce se budeme zabývat jinou možností jak tuto propsat překlenout. Naučíme se pracovat s vlastními myšlenkami, s příběhem o tom „co se stalo“ a „co se mělo stát“.

 

Vydavatelství Noxi působí na českém a slovenském knižním trhu od roku 2004 a jeho zakladatelkou je Jana Mišíková. Zatím vydalo téměř 200 knih a nabídku stále rozšiřuje. Čtenářům nabízí úspěšné tituly, které se v zahraničí staly bestsellery, především pak knihy o zdravém životním stylu ale i kvalitní beletrii.

 ——————————————-

V dnešním světě nám toho chybí spousta. Málokdo si ale uvědomuje, že nemáme ani dost doteků. Proč tomu tak je a jak to změnit, se dozvíte v knize Dotýkání dovoleno! 

Dotýkání dovoleno!

Autorka: Monika Nevolová

Počet stran: 112
Vazba: brožovaná
Formát: 140×210 mm
ISBN: 978-80-247-5008-8

Knihu Dotýkání dovoleno! vydalo nakladatelství Grada.

Tato kniha byla napsána proto, aby vrátila doteky do našich životů a abychom si uvědomili, proč často hladíme plyšáka, ale ne sebe navzájem. Zaměřuje se na nedomazlenost ve vztazích a v komunikaci a nedomazlenost jako vyjádření vztahu k sobě. Žijeme ve světě, který se odehrává na konečcích prstů, a ačkoliv můžeme prostřednictvím doteků sdělovat obrovské množství informací, často to neděláme.

Dotýkání je výhodné

Víte, že pomocí doteku můžete leckoho přesvědčit o tom, na čem vám skutečně záleží? Někteří lidé si jsou tohoto dobře vědomi a záměrně se druhých při různých příležitostí dotýkají. Ano, pro některé z vás to bude znít podivně, ale podle četných studií doteky nejen že dokážou zvýšit vaši atraktivitu, ale pomohou i k tomu, aby vám partner vyšel jednodušeji vstříc a byl celkově ochotnější. A to i v případě, že se jedná o obchodního partnera. Doteky jsou skvělý komunikační nástroj a působí jako podpora při přesvědčování a vyjednávání. Jinými slovy, pokud se dotýkáte lidí okolo sebe, máte daleko větší šanci, že se „dotknete jejich citlivého místa“ a dosáhnete svého.

Přečtěte si pokračování ukázky, anebo další na našich stránkách.

V produkci nakladatelství Grada  jsou tituly s právní tématikou, knihy ekonomické, tituly z oblasti financí a účetnictví, manažerské tituly, psychologické, zdravotnické, knihy s počítačovou tematikou, o architektuře a stavebnictví, knihy technické z nejrůznějších oborů a profesí. Tuto pestrou škálu doplňuje i naučně odborná literatura, která nabízí řadu publikací s velkým záběrem pro denní praktický život.

——————————————-

Syndrom vyhoření je něco jako strašák ukrytý ve skříni, který čeká na svou příležitost. Někteří z nás mají štěstí a vyhne se jim, jiní se s ním během života setkají. Co přesně tento termín znamená a jak se ho vyvarovat, zjistíte v následující knize.

Jak žít a vyhnout se syndromu vyhoření

Autor: Radkin Honzák

Počet stran: 240
Vazba: lepená
Formát: 140×205 mm
ISBN: 978-80-7429-331-3

Knihu Jak žít a vyhnout se syndromu vyhoření vydalo nakladatelství Vyšehrad.

Živě a populárně napsaná knížka popisuje, co to syndrom vyhoření je a jak se rodí, přináší i tabulky s možností „obodovat se“ v naší konkrétní situaci, ale hlavně pomáhá hledat cestu, jak z téhle šlamastyky ven. Autor je známý psychiatr dr. Radkin Honzák. Napsal ji pro lidi, kteří mají pocit, že jsou pod silným tlakem stresorů a že by se mohli kandidáty vyhoření poměrně snadno stát.

Tak jako dvě rovnoběžky se před naším zrakem nikdy nesetkají – údajně se jim to podaří v nekonečnu, ale kdo se do takových míst dostane –, tak nenajdeme na světě dokonalou věc, dokonalého člověka, dokonalé jsoucno. Dokonalost je abstrakce, kam se každé slušné snažení dotahuje, ale pokud má jeho tvůrce dostatek zdravého rozumu, ví, že to tam nikdy dotáhnout nemůže. Cokoliv může být dobré, ale nikdy dokonalé.

Jak ukázka pokračuje, se dozvíte zde.

Nakladatelství Vyšehrad se se svými zhruba 80 tituly ročně se řadí mezi dvacítku největších českých nakladatelů. V řadě tematických oblastí – v historii a literatuře faktu, ve filosofii a teologii, v beletrii, zahrnující jak prózu, tak poezii, v dárkových publikacích, v kuchařkách a knihách věnovaných otázkám zdraví – se snaží nabídnout kvalitní literaturu novou i léty prověřenou.

——————————————-

Svírání břicha a bodavý pocit, že budete zvracet. To jsou jen jedny z příznaků trémy, které už během života okusil alespoň jednou asi každý. Jiří Daníček sice nenabízí zázračný trému uzdravující lék, ale pokud ji pociťujete, pak je tu pro vás kniha Zkroťte trému.

Zkroťte trému

Autor: Jiří Daníček

Počet stran: 96
Vazba: brožovaná
ISBN: 978-80-247-5328-7

Knihu Zkroťte trému opět vydalo nakladatelství Grada.

Jestliže hledáte zaručený recept s přesvědčením, že tréma poté sama odejde, knihu odložte a nekupujte ji. To vám totiž autor neslibuje, a jak sám říká, neumí to zařídit. Také vám nebude říkat, co máte dělat. Ve své publikaci vám nabízí něco zcela jiného. Něco, co se mu osvědčilo při práci s lidmi, kteří za ním přicházejí ze stejného důvodu, z něhož se i vy nyní chystáte otevřít tuto knihu.

Abychom se mohli při prezentacích cítit lépe, potřebujeme se zbavit mýtů, ve kterých žijeme. To, že se něco říká a že to říká spousta lidí, ještě neznamená, že je to pravda. Spoustu pravd o prezentování nám dokonce říkají lidé, kteří o prezentování nic nevědí, nebo je za dobré řečníky nepovažujeme.
Už samotné přemýšlení o tom, kdo je dobrý řečník, je zbytečné. Známe kolem sebe spoustu řečníků, kteří plní všechno, co by se od nich podle těchto mýtů očekávalo. Ale vždycky bude velká část lidí, kteří je nebudou považovat za dobré řečníky.

Přečtěte si i pokračování ukázky! Další také najedete na našich stránkách.

——————————————-

Pokud máte doma svého chlupatého miláčka, jistě už jste si nejednou mysleli, že se mu zdá nějaký sen. Nebo že určitě přesně ví, co mu vyprávíte. Je tomu ale skutečně tak? Vychází vtipně napsaná kniha, která vám na vaše domněnky odpoví.

Zdají se psům sny?

Autor: Stanley Coren

Počet stran: 272
Vazba: vázaná
Formát: 125×200 mm
ISBN: 978-80-242-4569-0

Knihu Zdají se psům sny? vydalo nakladatelství Knižní klub.

Další publikace z pera úspěšného autora – vtipná, zábavná a poučná kniha o psychologii psů: jak vnímají svět, jestli opravdu dovedou myslet, jak se dorozumívají, jak se učí, vývoj od štěněte. Mnoho zajímavostí, které se v jiných kynologických příručkách nevyskytují.

Chápou psi to, co vidí v televizi?

Mnozí lidé říkají, že jejich pes si vůbec nevšímá toho, co běží v televizi, zatímco jiní tvrdí opak. Pozornost, kterou pes věnuje dění na obrazovce, závisí na mnoha faktorech, ale zejména na jeho zrakových schopnostech. Pokud zredukujeme televizní program do nejjednodušší formy, potom ho v podstatě vnímáme jen jako měnící se světelný vzor na naší sítnici. Na úrovni jednotlivé buňky na sítnici se pohybující cíl jeví jako záblesk. Když obraz sledovaného objektu přechází přes receptory v oku a potom se přesune jinam, vyvolá chvilkovou změnu jasu.

Dočtěte ukázku a zjistěte, jak je to se psy a televizí.

Nakladatelství Knižní klub nabízí především českou a světovou literaturu, detektivní romány a thrillery, historické a válečné romány a dětskou literaturu. Je součástí společnosti Euromedia Group, dceřinné společnosti Bertelsmann AG, která patří mezi nejsilnější a největší firmy podnikající v rámci knižního trhu v České republice.


Zajímá vás psychologie? Máte často trému, nebo jste už nalezli svůj vnitřní klid? Podělte se s námi o vaše rady!

Nezapomeňte se také podívat do našich aukcí, kde můžete vydražit spoustu krásných knih.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeObjevte svůj vnitřní klid
Jednoduchá cvičení všímavosti

Doyle, Oli

Noxi, 2015

zobrazit info o knizeDotýkání dovoleno!
Jak zatočit s nedomazleností a být spokojený

Nevolová, Monika

Grada, 2015

zobrazit info o knizeJak žít a vyhnout se syndromu vyhoření

Honzák, Radkin

Vyšehrad, 2013

zobrazit info o knizeZkroťte trému
Průvodce sebevědomým vystupováním

Daníček, Jiří

Grada, 2015

zobrazit info o knizeZdají se psům sny?
Co všechno byste o svém psovi měli vědět

Coren, Stanley

Euromedia Group, 2015

Napsat komentář