Nenechte si ujít v týdnu od 20. do 26. dubna 2015

192_big
Přichází další týden a s ním mnoho akcí. Ať už rádi pečete, čtete poezii, tvoříte s dětmi nebo poznáváte nové země, rozhodně si vyberete!

Naše první pozvánka nás zavede do Prahy. V pondělí 20. dubna se od 18 hodin bude v Divadelním klubu Stavovského divadla konat slavnostní křest knihy Očarovaná. Její autorkou je Hana Hindráková. Moderovat bude Lenka Pastorčáková a rozhodně se máte na co těšit. Čeká vás večer ve znamení magie – nebude chybět ani čarodějka! Proběhne i rituál na přivolání lásky a uslyšíte pravé šamanské bubnování.

V úterý 21. dubna je ve Vyškově připraven další Literární čaj o páté. Tentokrát se můžete setkat se spisovatelem, malířem, textařem zpěvákem a hudebník skladatelem Richardem Pachmanem. Začátek je v 17 hodin a představena (mimo jiné) bude autorova nová kniha Tylda. Napsal ji spolu se svým otcem Františkem Pachmanem. Příběh pojednává o skutečném případu, který se stal za 2. světové války.

Středa 22. dubna nás opět přiláká do Prahy. V Paláci knih Luxor si můžete přijít pro podpis mezinárodně oceňované cukrářky a kuchařky Mirky van Gils Slavíkové. Akce, která začíná v 16 hodin, proběhne u příležitosti vydání nové knihy Dezerty jedna báseň. Kniha je plná francouzských zákusků, na které se vám budou sbíhat sliny. Součástí autogramiády bude i ochutnávka dezertů.

Další pozvání je do Brna. Ve čtvrtek 23. dubna se bude od 17:30 konat autogramiáda J. H. Krchovského. Pro podpis si můžete přijít do knihkupectví Barvič a Novotný. Představena bude literární tvorba tohoto známého básníka, jehož texty byly zhudebněny například Milanem Hlavsou, ale i skupinou The Plastic People of the Universe či Vladimírem Václavkem. J. H. Krchovský patří k nejoblíbenějším českým básníkům současnosti a jeho knihy vyšly v mnoha reedicích.

V pátek 24. dubna zamíříme do Prachatic. Ve sklepích Staré radnice proběhne od 19 hodin vernisáž k výstavě Jiří Staněk – Recykláty. Jiří Staněk je českým básníkem, který se v posledních letech věnuje i výtvarnému umění. Hostem na vernisáži bude básník, teoretik a experimentátor Jaromír Typlt. Mezi jeho knihy patří například Že ne zas až, Stisk či Ladislav Zívr.

I v sobotu 25. dubna se bude něco dít. Ve Zlíně proběhne prezentace knihy Vladimíra Plešingera Amazonie a řeky příběhů. Akce se uskuteční v rámci velkolepé expozice Amazonie v ZOO Lešná ve Zlíně. Přijít podívat se můžete od 14 hodin. Kniha vypráví v sedmi kapitolách sedm příběhů odvážných lidí, kteří se rozhodli vydat do Amazonie a dobýt tamní džungli.

Ani děti se tento týden nebudou nudit. Například v Městské knihovně v Ústí nad Orlicí je pro ně připravena Pohádka z Hejkalova. Jedná se o odpoledne plné čtení a tvoření s pohádkovou tématikou. Začátek akce bude v 16 hodin.

 

Pokud vás zajímají další literární akce, podívejte se do našeho Kalendáře akcí!

Doporučení:
Share

Napsat komentář