Zasoutěžte si o příběh z tak trochu jiné Říše divů

Sepotani-perex
Prapraprababička Allysy byla ta slavná Alenka, která inspirovala příběh o fantaskním světě od Lewise Carolla. Ovšem když se v Říši divů ocitne i Allysa, zjistí, že je mnohem ponuřejší a rozhodně nevypadá jako z pohádkové knihy.

Temnější verze Říše divů

Alyssa slyší šepotání květin a hmyzu, je to dar, který připravil o rozum už její matku. Pocházejí totiž z rodiny Alice Liddelové, lépe známé coby Alenky z říše divů, skutečné inspirace Lewise Carrolla, podle níž stvořil svůj proslulý fantaskní svět.

Když se matčin stav zhorší, nemůže Alyssa už svoje dědictví dál popírat a zjistí, že na těch fascinujících pohádkách, které zná z dětství, je pravdy víc, než by se mohlo zdát. Vydá se na útěk, který zavinila už kdysi dávno právě Alice. Dostane se však do Říše divů, jež je mnohem ponuřejší, než jak ji zná z knížek, a stáhne s sebou i svého nejlepšího kamaráda a tajnou lásku Zacha. Na druhé straně už na ně čeká podezřelý, ale svůdný Morpheus a provází je při jejich hledání. Ale dá se mu opravdu věřit?

 

Šepotání

Příběh ze skutečné Říše divů

Autorka: A. G. Howardová

Vydalo: nakladatelství CooBoo
Překlad: Magdaléna Stárková
Počet stran: 416
Vazba: vázaná
Vydáno: 4/2015
ISBN: 978-80-7447-697-6

Přečtěte si více o knize Šepotání, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství CooBoo patřící pod společnost Albatros Media. Můžete si také stáhnout vzorovou kapitolu.

CooBoo_Albatros-Media

Nakladatelství CooBoo vzniklo v roce 2009 jako mladší sourozenec tradičního Albatrosu a jeho název vznikl jako zkratka slov cool a books. Specializuje se především na knihy pro teenagery a za svou existenci vydalo už na dvě stě titulů.

Albatros Media, a.s. je mediální společnost a největší knižní vydavatelství v ČR. V návaznosti na tradici sahající až k roku 1949 společnost vydává více než tisíc knižních titulů ročně. Skupina zaštiťuje knižní nakladatelství Albatros, CooBoo, Plus, Motto, XYZ, Edika, BizBooks, CPress, Computer Press, Management Press, B4U Publishing, Fragment, partnerský projekt Edice České televize a nakladatelství elektronických knih eReading.

 

Ukázka z knihy

Té noci jsem se nepokojně převalovala v posteli. Když jsem konečně usnula, poprvé mě přepadla noční můra o Alence, která mě od té doby sleduje jako věrný pes.
Od té doby, co Alison poprvé zavřeli do blázince, mě v noci děsí pořád stejný zlý sen:
Klopýtám po šachovnici v Říši divů, zakopávám o černá a bílá políčka a hlavně – já nejsem já, ale Alenka i s modrými šaty a krajkovou zástěrkou. Jako o život se snažím uniknout tikotu kapesních hodinek Bílého Králíka, který vypadá, jako by ho zaživa stáhli z kůže – samé kosti a králičí uši.
Srdcová královna poručila, aby mě chytili, usekli mi hlavu a naložili ji do lihu. Ukradla jsem totiž královský meč, na který měla zálusk sama, a tak utíkám, co mi síly stačí, najít Houseňáka a kočku Šklíbu, jediné spojence, kteří mi na světě zůstali. (str.14)

 

Vyhrajte příběh Šepotání

Allysa slýchá hlasy květin i hmyzu a i když se je snaží ignorovat, aby neskončila jako její matka v blázinci, dohání ji všude, kam se hne. Navíc se po škole rozkřikne, že je příbuzná Alenky Liddellové a spolužáci, kteří pohádkový příběh z Říše divů znají, jí nenechají chvíli klidu. Jen kdyby věděli, že Říše divů skutečně existuje. Je ovšem poněkud temnější než ta, o které píše ve své knize Lewis Carroll. I přesto se tam Allysa musí vydat, aby zlomila rodinnou kletbu, kterou na rodinu přivolala svými chybami právě prapraprababička Alenka.

Ve spolupráci s nakladatelstvím CooBoo patřícím pod společnost Albatros Media vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Šepotání vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Šepotání
probíhá od 9. do 22. dubna 2015.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Soutěž naleznete také na největším soutěžním portálu v ČR – Soutěže.cz a na Websoutěže.cz

Související soutěž

Soutěž o 3 knihy Šepotání (pokracování Alenky v Říši divů)

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeŠepotání
Příběh ze skutečné Říše divů

Howardová, A. G.

CooBoo, 2015

Zasoutěžte si o příběh z tak trochu jiné Říše divů - DISKUZE

Počet reakcí: 0
  1. jajik napsal:

    Dobrý den,
    moc krát Vám děkuji za vyhranou knihu,už ji s radostí čtu.
    Jajík

Napsat komentář