Knihy plné rošťáren

Reading, reading, reading. Flicker
Vybrat knihu pro děti ve věku kolem 9 let může být náročné. Dospělácké čtení je ještě nezajímá, ale pohádkám už odrostly. V dnešních tipech však najdete hned několik vhodných knih a jednu specialitu o dětském pohledu na život dospělých.

Kluk z tohoto příběhu má hromadu nevšedních starostí a dům plný rybích konzerv. Kdyby se váš dům proměnil v továrnu na rybí konzervy, co by vám nejvíce vadilo? Hrdina tohoto vyprávění by jistě neměl problém vyjmenovat takových nepříjemností celou řadu.

Na něco se vás zeptám. Jak by se vám líbilo, kdyby se někdo z rodiny – strejda Ernie například – rozhodl udělat z vašeho domu továrnu na rybí konzervy? Jak by se vám líbilo, kdyby všude, kam se podíváte, stály kbelíky sardinek a necky plné makrel? Co kdyby vám hejno sardinek plavalo i ve vane? Co kdyby strejda Ernie vyráběl pořád nové a nové stroje – na odsekávání hlav, uřezávání ocasu a kuchání, na čištění a vaření a pechování ryb do konzerv? Umíte si představit ten randál? A ten brajgl všude? A co teprv ten puch!

Kluk, co se koupal s piraňami
Prohlédněte si ukázku.

Kluk, co se koupal s piraňami

kkkAutor: David Almond

Přeložil: Petr Eliáš
Počet stran: 240
Vazba: vázaná
Formát: 130×200
ISBN: 978-80-00-03842-1

Knihu Kluk, co se koupal s piraňami vydalo nakladatelství Albatros.

 

––––––––––––––––––––––––

 

Robin Hood získal novou konkurenci. Tentokrát by bohatým ráda brala banda malých uličníků. V této knize se dozvíte, jak by vypadala bankovní loupež, kdyby ji připravovaly nápadité děti. Na tuto knihu si můžete přečíst i naši recenzi.

…aneb když uličníci zachraňují svět. Všichni bohatí lumpové, kteří si s neskrývanou radostí pakují kapsy penězi na úkor chudých a poctivých lidí, jsou nadšeni. Otevírá se totiž nová banka, ve které budou jejich kulaťoučké penízky v bezpečí před všemi nenechavci, kteří by je o ně chtěli připravit. Jenže Tomáš Fuk a jeho spolužáci ze Švindlovy uličnické akademie už mají plán. Geniální plán! Půjde o největší bankovní loupež všech dob…Švindlova uličnická akademie – Geniální plán Přečtěte si ukázku.

Švindlova uličnická akademie – Geniální plán

Autor: Terry Deary

Přeložil: Zdík Dušek
Počet stran: 208
Vazba: vázaná
Formát: 170×120
ISBN: 978-80-253-2182-9

Knihu Švindlova uličnická akademie – Geniální plán vydalo nakladatelství Fragment.

 

––––––––––––––––––––––––

 

Audioknihy jsou stále populárnější mezi všemi věkovými skupinami. Tato je určena malým rošťačkám a roštákům. Hrdinou příběhu je kluk Bill a námětem vyprávění samozřejmě jeho neobyčejné dobrodružství. Vtipnému příběhu navíc na atraktivitě přidává přednes charismatického baviče Oldřicha Kaisera. Na našich stránkách si také můžete přečíst rozhovor s autorem knihy Davidem Laňkou a recenzi.

Ahoj, já jsem Bill, a tohle je můj deník. Teda, ona to není tak úplně můj deník, je váš. Vy jste si ho koupili. Nebo vám ho koupili rodiče. Ale je to deník o mně. Ačkoliv, ani o mně není. Je spíš o naší partě. O naší? Vy v ní přece nejste. Takže o mé? Jenomže to není moje parta. Je naše! Ach jo, v životě bych si nemyslel, že psát si deník bude tak těžké.

Dobrodružství Billa Madlafouska (audiokniha)

Autor: David Laňka

Namluvil: Oldřich Kaiser

2× CD, délka 1 hod. 38 min.

Knihu Dobrodružství Billa Madlafouska (audiokniha) vydalo nakladatelství Radioservis.

––––––––––––––––––––––––

Fantasy, která zaujme kluky i holky – tak by se dala charakterizovat tato novinka. Má vaše dítě rádo příběhy o trpaslících, elfech a kouzlech? Pak originální svět této knihy možná bude tím pravým jarním čtením.

V Bondingoru, hlavním městě království Mintaria, bydlí pospolu elfové, lidé, trpaslíci a příslušníci dalších rozličných národů. Už tak neklidné město začnou děsit útoky záhadné noční příšery, která přepadává obchody a skladiště s jídlem a sežere všechno, na co přijde. Nechává za sebou jen rozbořené domy a nepořádek.
Nebojácná trojka, kamarádi Tomrin, Hanissa a Sando vymyslí ve svém úkrytu v Dračí ulici dokonalý plán. Pod rouškou tmy a vybaveni kouzelnými pomůckami se vydávají po stopách netvora, odhodláni nočního žrouta vypátrat a polapit.Hrdinové z Dračí ulice

Přečtěte si ukázku.

Hrdinové z Dračí ulice – Noční vetřelec

Autoři: Bernd Perplies, Christian Humbeg

Přeložila: Vladana Hallová
Počet stran: 192
Vazba: vázaná
Formát: 180×120
ISBN: 978-80-253-2402-8

Knihu Hrdinové z Dračí ulice – Noční vetřelec vydalo nakladatelství Fragment.

 

––––––––––––––––––––––––

 

Denise, který je postrachem svého okolí, možná znáte z oblíbeného televizního filmu. Tento kluk ale řádí i na stránkách knih. V této konkrétní si můžete přečíst jeho deníkové zápisky, které píše jak jinak než za trest. Kniha vyšla v edici BRIO.

Denis, postrach okolí, přes prázdniny nesplnil domácí úkol a nepsal si deník, a tak si ho za trest musí psát celý školní rok. Štve ho to ovšem jen chvíli – potom ho napadne, že z deníku udělá příručku pro budoucí generace postrachů. A tak se dozvíte, co všechno se dá zažít v městečku Bugrburg, jaké lumpárny Denis vyvádí se svým věrným psem Raťafákem a kamarády Kudrnáčem a Lívancem nebo jak snadno rozpoznat měkkoně, jako je Denisův úhlavní nepřítel Walter. Ne každá rošťárna se musí vydařit, ale o dobrou zábavu je vždy postaráno.

Postrach Denis

Postrach Denis si vede deník (1)

Autor: Steven Butler

Přeložil: Petr Štádler
Počet stran: 156
Vazba: brožovaná
Formát: 130×200 mm
ISBN: 978-80-7391-909-2

Knihu Postrach Denis si vede deník (1) vydalo nakladatelství Slovart.

 

––––––––––––––––––––––––

 

Děti vidí svět jinak a často nerozumí tomu, proč se dospělí chovají, tak jak se chovají. Nahlédnete-li do této knihy, dozvíte se, jak a podle čeho by si dětský vypravěč vybíral nevěstu nebo jak by se choval na návštěvě.

Nesmírně humorná knížka o tom, jak nefér je být dítětem – protože dětem neustále někdo něco přikazuje, zatímco dospělí si mohou dělat, co chtějí.
Pohled na svět dětskýma očima se střídá s představami o tom, co by hlavní hrdina dělal a jak by se choval, kdyby byl dospělý, přičemž fantazii se meze rozhodně nekladou.

Kdybych já byl dospělý

 

Podívejte se i na jiné ukázky.

Kdybych já byl dospělý

Autorka: Éva Janikovszky

Přeložila: Viola Somogyi
Počet stran: 36
Vazba: vázaná
Formát: 202×230 mm
ISBN: 978-80-262-0788-7

Knihu Kdybych já byl dospělý vydalo nakladatelství Portál.

 


 

Která z knih vás zaujala nejvíce? Napište nám svůj názor do komentářů!
Tyto a jiné knihy můžete vydražit v našich aukcích.

 

Autorem úvodní fotografie 351/365 je David Mulder, licencováno CC BY 2.0.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKluk, co se koupal s piraňami

Almond, David

Albatros, 2015

zobrazit info o knizeŠvindlova uličnická akademie – Geniální plán

Deary, Terry

Fragment, 2015

zobrazit info o knizeDobrodružství Billa Madlafouska (audiokniha)

Laňka, David

Radioservis, 2015

zobrazit info o knizeHrdinové z Dračí ulice – Noční vetřelec

Perplies, Bernd - Humbeg, Christian

Fragment, 2015

zobrazit info o knizePostrach Denis si vede deník (1)

Butler, Steven

Slovart, 2015

zobrazit info o knizeKdybych já byl dospělý

Janikovszky, Éva

Portál, 2015

Napsat komentář