Fandíme brněnské KOMETĚ!

Kometa
Brněnský hokejový klub HC Kometa Brno se po 36 letech probojoval do semifinále extraligového play-off. A protože Nakladatelství JOTA fandí brněnskému hokeji, přináší skvělou akci pro všechny fanoušky hokeje a zejména brněnské Komety.

Od pondělí 26. března do pátku 6. dubna, tedy po celou možnou dobu semifinálových zápasů Komety, bude v e-shopu na www.jota.cz probíhat SPECIÁLNÍ SEMIFINÁLOVÁ SLEVA na knihu KOMETA – PŘÍBĚH HOKEJOVÉHO KLUBU. Kometa je po 36 letech v semifinále, proto bude kniha v prodeji za symbolickou cenu jen 360 Kč (běžná cena 528 Kč). Neuvěřitelná cena za tuto jedinečnou obrazovou publikaci o slavné historii a současnosti Komety! Navíc si můžete zvolit jako způsob doručení osobní odběr v nakladatelství a ušetřit tak na poštovném.

A ještě zajímavost pro fanoušky. Semifinálovým soupeřem Komety je tým HC Plzeň 1929, tedy stejný soupeř, s nímž Kometa sehrála zápas po oficiálním křtu knihy na ledě brněnské Kajot Areny. Doufejme, že to brněnskému týmu přinese štěstí a probojuje se až do vítězného finále. Pokud vás zajímá, po kolika letech by se to Kometě podařilo, stačí prolistovat knihu a budete mít jasno.

 

Zdeněk Meitner, Petr Fiala, Milan Řepa

KOMETA

Příběh hokejového klubu

Zcela první kniha o legendě jménem KOMETA!

 

Ačkoliv se Kometa Brno s jedenácti ligovými tituly řadí mezi nejúspěšnější české hokejové kluby, nebyla dosud napsána kniha o její historii. Tuto citelnou mezeru zaplňuje publikace, kterou připravilo Nakladatelství JOTA ve spolupráci s HC Kometa Brno.

Knihu tvoří tři samostatné části. První část, nazvaná Kronika sezon, se vrací k počátkům hokeje v Brně v 1. polovině 20. století a poté provází čtenáře historií klubu. Postupně se věnuje fenomenálním úspěchům Komety v 50. a 60. letech, ústupu ze slávy v 70. a 80. letech, propadu v letech 1996–2005 i novému vzepětí v přítomnosti. Přináší dobová svědectví odborníků
a publicistů, jež v paměti příznivců oživí vzpomínky na dramatické zápasy či skvělé akce a připomenou, jak se hokej za téměř šedesát let trvání Komety proměnil.

Druhá část Portréty hvězd přibližuje osudy tří desítek nejslavnějších hráčů v dějinách klubu, od Bubníka
a Dandy až po Langa a Hubáčka. Portréty zpestřují osobní výpovědi a vzpomínky aktérů. Obě části provází bohatá fotografická dokumentace, sestávající převážně z dosud nepublikovaných snímků hokejistů i momentek ze zápasů. Vyvážená kombinace slova a obrazu představuje jednu z hlavních předností knihy.

Třetí část Údaje statistik uspokojí všechny, které zajímají čísla a fakta. Obsahuje klíčové informace pro každou sezonu: výčet všech ligových utkání Komety s výsledky, tabulku i soupisku mužstva. Nechybí ani seznam hokejistů, kteří v letech 1953–2011 za Kometu nastoupili, včetně dat o počtu odehraných sezon, zápasů, vstřelených gólů i čísel dresů.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKometa
Příběh hokejového klubu

Meitner, Zdeněk - Fiala, Petr - Řepa, Milan

Jota, 2011

Napsat komentář