Zasoutěžte si o román o děsivé ztrátě paměti

Na-co-Alice-zapomnela
Představte si, že jednoho dne zjistíte, že po nepříjemném pádu zmizely z vaší hlavy vzpomínky na předchozích deset let. Zdá se vám to strašné? O to horší je, když si uvědomíte, že ty poslední roky za moc nestály a vy nevíte proč.

Kde udělala Alice chybu?

Když se Alice probere na zemi v posilovně, má na hlavě pořádnou bouli a myslí si, že je jí dvacet devět a čeká první dítě se svým superúžasným manželem Nickem. Jenomže pak se dozví, že se jí z paměti právě vymazalo deset let života a že je ve skutečnosti devětatřicetiletá neurotička, která nejraději tráví svůj volný čas v posilovně nebo na poradách školního výboru se ženami, jež kdysi nesnášela. Jak se to stalo, že se její život tak radikálně změnil? Proč ji její manžel nenávidí? Co tak hrozného provedla, že s ní její milovaná sestra skoro nemluví? A do toho si není schopná vůbec vzpomenout na svoje tři děti – ne, Alice se najednou vidí jinýma očima a ta nová žena, o které jí vyprávějí, se jí vůbec nezamlouvá. Najde způsob, aby se znovu stala tím člověkem, kterým bývala?

 

Na co Alice zapomněla

Autorka: Liane Moriarty

Vydalo: nakladatelství Ikar
Překlad: Šárka Kadlecová
Edice: Edice světový bestseller
Počet stran: 432
Vazba: vázaná
Vydáno: 3/2015
ISBN: 978-80-249-2729-9

Přečtěte si více o knize Na co Alice zapomněla, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Ikar.

Nakladatelství Ikar je orientováno především na ženské čtenářky: romance, společenské romány a memoáry, kuchařky a rádce. Vlastní jej společnost Euromedia Group, která patří mezi nejsilnější a největší firmy podnikající v rámci knižního trhu v České republice.

 

Ukázka z knihy

Alici přepadly obavy; muselo se přihodit něco strašného.
Jenže když se na to zeptala, Elisabeth opáčila: „Jak to myslíš, co se stalo mně?!“ tak rázně a energicky, že Alice znejistěla.
Elisabeth si přitáhla plastovou židli a posadila se. Alice si všimla, jak se jí sukně na břiše nelichotivě nadouvá, a rychle odvrátila pohled; bylo jí z toho do pláče.
„To ty jsi v nemocnici,“ pokračovala Elisabeth. „Otázkou je, co se stalo tobě.“
Alice si uvědomila, že sklouzává do role nenapravitelné, beznadějné Alice. „Je to naprosto bizarní. Jako nějaký sen. Prý jsem spadla v tělocvičně. Já a v tělocvičně! Podle Jane Turnerové jsem byla na něčem, čemu říká ‚páteční hodina stepu‘.“ Teď už se mohla chovat hloupě, protože na rozumné jednání tu byla Elisabeth.

 

Vyhrajte knihu Na co Alice zapomněla

Alice se jednoho dne při pádu udeří do hlavy a její život se jí v paměti vrátí o deset let zpět. Do doby, kdy byla šťastně vdaná, čekala miminko a měla úžasný vztah se svou sestrou Elisabeth. Jenže najednou je jako mávnutím proutku vše jinak. Alice je sama, manžel ji nenávidí a ani sestra ji nevyhledává. Pomalu však začíná dávat dohromady během vyprávění, které jí sebe samu nepřipomíná ani omylem, kousky skládačky. Dokáže být znovu člověkem, jakým bývala před mnoha lety?

Ve spolupráci s nakladatelstvím Ikar vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Na co Alice zapomněla vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Na co Alice zapomněla
probíhá od 22. března do 4. dubna 2015.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Soutěž naleznete také na největším soutěžním portálu v ČR – Soutěže.cz a na Websoutěže.cz

Související soutěž

Soutěž o 3 romány Na co Alice zapomněla

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeNa co Alice zapomněla

Moriarty, Liane

Ikar, 2015

Napsat komentář