Zasoutěžte si o napínavý a strhující thriller

plavec_finish
Kniha, která se stala bestsellerem, je prvním románem švédského spisovatele Joakima Zandera. Jejím hlavním hrdinou je špion, jehož pracovní tempo je doslova zběsilé, přesto mu však nedovolí zapomenout na tajemství, které ho tíží všude, kam se vydává.

Záchrana dcery se stává prioritou

Hranice mezi státy mizí stejně jako hranice mezi přítelem a nepřítelem, pravdou a lží, minulostí a přítomností.

Začátek osmdesátých let, Damašek. Bezejmenný americký špion opouští své dvouměsíční dítě a nechává je nejistému osudu. Celý život ho pak tíží vina a vydává se kamkoliv, kde mu nebezpečí a stres umožní zapomenout – do Libanonu, Afghánistánu či do Iráku.

O třicet let později se Klaře Walldéenové, mladé švédské zaměstnankyni Evropského parlamentu, nečekaně ozve její bývalý přítel Mahmúd Šammúš a naléhavě ji požádá o schůzku. Sdělí jí, že se dostal na stopu citlivých informací o amerických tajných operacích. Mahmúd a Klara se stanou terčem agentů CIA, kteří mají za každou cenu zabránit zveřejnění informací a zamezit tak mezinárodnímu skandálu.

V Bruselu mezitím oportunistickému švédskému lobbistovi Georgi Lööwovi přidělí děsivého klienta a temný úkol…

 

Plavec

Autor: Joakim Zander

Vydalo: nakladatelství Host
Překlad: Luisa Robovská
Počet stran: 384
Vazba: vázaná
Vydáno: 3/2015
ISBN: 978-80-7491-246-7

Přečtěte si více o knize Plavec, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Host. Prolistujte si také ukázku a přečtěte náš článek.

Nakladatelství Host vydává především kvalitní českou a překladovou prózu, poezii, literární teorii i literaturu naučnou. V posledních letech se velmi výrazně rozšířila řada překladové beletrie, severských kriminálních románů a thrillerů.

 

Ukázka z knihy

Znovu otočíš klíčkem.
Ááááárrrrararararararar.
Je to znamení. Jedno z tisíce znamení, které jsem se naučil rozpoznávat v zájmu svého přežití. Vím, že už je pozdě. Zaplaví mě šílený strach, beznaděj, výčitky a zase výčitky. To všechno během zlomku vteřiny právě tak dlouhého jako doba, kterou nerv potřebuje k zareagování na bolest.
Když mi výbuch div netrhá bubínky, už ležím na betonové podlaze balkonu. Exploze na rozdíl od ostatních zvuků není tupá, horko ji nijak neutlumilo. Byla to příšerná, ohlušující rána. Jako byste do jediného okamžiku stlačili celou válku. Tělo mi pokrývají tisíce maličkých, lehkých, ostrých úlomků skla, betonu a kovu. (str.15)

 

Vyhrajte knihu Plavec

Jedné noci je v ulicích Damašku nalezena holčička, kterou tam kdosi zanechal svému značně nejistému osudu. Jejího otce pak celý život tíží vina, a ať už je kdekoli, touží jen po tom, aby neměl ani chvíli na přemýšlení nad minulostí. Stejně jako autor dal svému hrdinovi možnost cestovat mezi rozličnými zeměmi světa, čtenář může přebíhat v čase. Ale nebojte se, že byste se mezi řádky ztratili. Mistrně napsaný thriller vás nadchne tak, že jej neodložíte, dokud nedočtete poslední stránku.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Host vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Plavec vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Plavec
probíhá od 18. do 31. března 2015.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Soutěž naleznete také na největším soutěžním portálu v ČR – Soutěže.cz a na Websoutěže.cz

Související soutěž

Soutěž o 2 thrillery Plavec

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePlavec

Zander, Joakim

Host, 2015

Napsat komentář