Kolem světa za napínavými krimi příběhy

dirty-fingerprints-1216626-m
Vydejte se s námi na cestu kolem celého světa. Cestu, při níž půjdeme po stopách zločinu v nových kriminálních románech! Dnešní knižní tipy mohou být inspirací nejednoho fanouška detektivní literatury.

Jako první vám představíme knihu Mráz od Bernarda Miniera. Děj se odehrává ve francouzském městečku Saint-Martin-de-Comminges a úspěšně v sobě kombinuje prvky strašidelných zločinů, děsivé atmosféry a urputného policisty. Autor za knihu obdržel v roce 2012 cenu Crime Novel Price. Dílo vydalo nakladatelství XYZ. Nahlédněte do ukázky!

Mráz

Autor: Bernard Minier

Nakladatelství: XYZ
Počet stran: 632
Vazba: vázaná
Přečtěte si více o knize Mráz.

Vražedné šílenství uprostřed francouzských Pyrenejí! Saint-Martin-de-Comminges je malé městečko ve francouzských Pyrenejích, kde jsou zimy kruté a kde se nikdy nic moc neděje. Až dokud pracovníci vodní elektrárny nenajdou jednoho zimního dopoledne mrtvolu koně bez hlavy, částečně staženou z kůže, zavěšenou na nosném stožáru lanovky, která je jedinou přístupovou cestou na toto místo. Není to obyčejný kůň – patří totiž místnímu magnátovi Ericu Lombardovi. Martin Servaz, čtyřicetiletý velitel regionální kriminální jednotky v Toulouse, je naštvaný, že byl odvolán z vyšetřování brutální vraždy bezdomovce, aby se ujal tohoto nejpodivnějšího případu své kariéry.

PYRENEJE. DIANA BERGOVÁ JE SPATŘILA HNED, jakmile přejela kopec. Bílá bariéra se táhla po celém obzoru. Vlny kopců se o ni rozbíjely. Dravci opisovali na nebi kruhy. Devět hodin ráno, 10. prosince. Pokud má věřit automapě, musí sjet na příštím výjezdu a zamířit na jih, směrem ke Španělsku. Ve staré Lancii neměla ani GPS navigaci, ani palubní počítač. Nad dálnicí spatřila ukazatel: VÝJEZD ČÍSLO 17, MONTRÉJEAU/ŠPANĚLSKO, 1000 M.

——————————————–

Napínavý příběh s trochou brutality a děsu – to je Devátá dívka. Na Silvestra ve městě Minneapolis vypadne z kufru auta tělo zohavené mladé dívky. Jaké monstrum bylo takového činu schopné? Na to se snaží přijít detektivové Kovac a Lisková. Knihu napsala Tami Hoag a vydalo ji nakladatelství Knižní klub. Prolistujte si ukázku!

Devátá dívka

Autorka: Tami Hoag

Nakladatelství: Knižní klub
Počet stran: 320
Vazba: vázaná
Přečtěte si více o knize Devátá dívka.

Zohavená dívka je už devátou ženskou obětí roku a detektivové Sam Kovac a Nikki Lisková mají za úkol zjistit její totožnost a najít toho, kdo jí tohle provedl. Co by byla horší představa: že by pachatelem mohl být cestující sériový vrah známý jako Doc Holiday, anebo že monstrum, které by něčeho takového bylo schopno, nemusí pocházet zdaleka?

Od pasu dolů byla nahá. Levou nohu měla zlomenou. Hruď a hrdlo opakovaně pobodané. Top potrhaný a celý od krve.
Kdo tě tolik nenáviděl? říkal si Kovac. Koho si tak rozzuřila, že jsi provedla tohle?
„Má u sebe nějaký doklad, Steve?“ zeptala se Lisková.
„Nic takového.“
„No bezva.“
Kovac se napřímil, kolena i záda ho zabolela. Nejspíš mu zmrzla i tekutina v kloubech.
„Kolik je?“ zeptala se Lisková.
Podíval se na hodinky. „Jedenáct padesát tři. Proč?“
„Už aby tenhle rok skončil.“
Tenhle rok začínali jen pár kilometrů odtud. Na Nový rok je zavolali k brutálně zavražděné mladé ženě, jejíž tělo bylo vyhozeno z auta do příkopu. Žádné doklady. Žádná identita. Takže Jane Doe. První toho roku. Média ji překřtila na „Novoroční Jane Doe“. Uběhla řada týdnů, než se podařilo nalézt totožnost neznámé mrtvé díky seznamu pohřešovaných osob v Misssouri. Případ zůstal otevřený. A teď tu o rok později stáli nad další neznámou zavražděnou ženou. Devátou Jane Doe roku.

—————————————————-

Další příběh se odehrává v Číně. Stáváme se zde svědky spolupráce čínského detektiva a americké soudní lékařky, kteří pátrají po vrahovi vědce, který byl upálen. Jejich životy se začínají propojovat, stejně jako i další vraždy… Kniha Pán ohně pochází z pera Petera Maye a vydalo ji nakladatelství Host. Prohlédněte si ukázku! O knize jsme vás již informovali v tomto článku.

Pán ohně

Autor: Peter May

Nakladatelství: Host
Počet stran: 440
Vazba: vázaná
Přečtěte si více o knize Pán ohně.

Té noci, kdy vědec zemřel, došlo k dalším dvěma vraždám, které jsou s jeho smrtí záhadně spojené. Detektiv Li cítí, že musí hrát o čas a že mu tentokrát jeho čínská důkladnost nebude k ničemu. Nakonec neochotně požádá o pomoc Margaret, která je zkušenou odbornicí na uhořelé oběti…

Dětský smích se nese tichem ponurého pekingského rána jako hlas pohřebního zvonu. Po prašných cestičkách parku Ž‘-tchan pobíhají dvě holčičky, dvě růžovobílé blůzky, nad nimiž poskakují rovné černé vlasy ostříhané na mikádo. V jejich tmavých orientálních očích tancují plamínky mládí. Tolik života a nevinnosti, pouhou chvíli od okamžiku, kdy si uvědomí vlastní smrtelnost – od jejich prvního setkání se smrtí, které na nich zanechá doživotní stopy.

————————————————–

Další dílo nese výstižný název Pomsta – Michael je mocný muž londýnského podsvětí, má tudíž mnoho nepřátel. Když jednoho dne unesou jeho dceru Jessie, pochopí, že právě nastal čas kruté pomsty… Knihu napsala Martina Cole a vydalo ji nakladatelství Domino. Pročtěte si ukázku! Už dříve jsme vám přinesli úryvek z knihy.

Pomsta

Autorka: Martina Cole

Nakladatelství: Domino
Počet stran: 568
Vazba: pevná s přebalem
Přečtěte si více o knize Pomsta.

Michael Flynn je nedotknutelný. Ve světě, kde vládne síla, peníze a násilí, dosáhl všeho, co kdy chtěl. Svému impériu vládne železnou rukou a nikdo nepochybuje, že se stane novým vládcem londýnského podsvětí. Michael je zkrátka muž, ze kterého si nikdo nechce udělat nepřítele.

Otec jí daroval překrásný byt v Canary Wharf. Všichni známí jí ho záviděli. Byl opravdu nádherný – měl úžasný výhled přes řeku a byl prvotřídně zařízený. Od svého táty by neočekávala nic míň. Jako o všem ve svém životě se domníval, že když něco stojí majlant, musí to být dobré. Jessie byt nenáviděla. Byl další připomínkou toho, jakou nad ní má otec moc. Nepřepsal ho na ni, takže v něm byla pouhou nájemnicí. Otec jí ho dal jen proto, aby o ní měl přehled. Ze stejného důvodu jí platil týdenní apanáž. Chtěl si ji udržet nablízku. Její rodiče nic nedělali bez postranního úmyslu.

—————————————

Na závěr vám představíme Zimní oběť. Kniha Monse Kallentofta, údajného nového krále skandinávské detektivky, se okamžitě po vydání stala bestsellerem. Během třeskuté zimy je v opuštěném Östergötlandu nalezeno tělo oběšeného muže. Dílo již podruhé, tentokrát v brožovaném vydání, vychází v nakladatelství Host. Přečtěte si ukázku!

Zimní oběť

Autor: Mons Kallentoft

Nakladatelství: Host
Počet stran: 448
Vazba: brožovaná
Přečtěte si více o knize Zimní oběť.

Za obzvlášť mrazivé noci je nalezeno tělo obézního muže. Případem je pověřena mladá kriminální inspektorka Malin Forsová, svobodná matka řešící své osobní problémy. S kolegy z linköpinské policie musí zjistit, kdo je onen muž a jak se jeho tělo ocitlo na stromě. A kdo ho zavraždil. Hledání vraha zavede Malin k nejtemnějším zákoutím lidského srdce.

Nebijte mě. Slyšíte? Nechte mě na pokoji. Ne, ne, pusťte mě dovnitř. Jablka, vůně jablek, Cítim ji. Nenechávejte mě tu stát na tom bílém mrazivém sněhu. Vítr má ostře nabroušené nehty. Drásají mi ruce, obličej, až mi na kostech a na lebce nezůstane ani kousek zmrzlé kůže, masa, tuku. Copak nevidíte, že mizím? Vám je to snad úplně jedno? Červi lezoucí po hliněné podlaze.


Zaujaly vás dnešní knižní tipy? Máte v oblibě krimi literaturu? Podělte se s námi o váš názor v diskuzi!

Některé z dnešních knih a mnohé další
můžete vydražit v našich aukcích!

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMráz

Minier, Bernard

XYZ, 2015

zobrazit info o knizeDevátá dívka

Hoag, Tami

Knižní klub, 2014

zobrazit info o knizePán ohně

May, Peter

Host, 2015

zobrazit info o knizePomsta

Cole, Martina

Domino, 2015

zobrazit info o knizeZimní oběť

Kallentoft, Mons

Host, 2015

Napsat komentář