Vzhůru za dobrodružstvím!

čtoucí dítě Flickr
Sní váš potomek o tom, že si ochočí draka? Pak možná máme něco pro vás. Dnes vám představíme dvě fantasy knihy, a kdyby snad té fantastiky bylo přece jen moc, můžete nahlédnout do dětské detektivky nebo grafického románu o malíři Vincentu van Goghovi.

Škyťák je vám možná dobře známý z rodinného animovaného filmu Jak vycvičit draka. Možná ale nevíte, že knižní série o tomto hrdinovi již čítá tři díly. Ačkoliv je Škyťák teprve kluk, platí mezi Vikingy za odborníka na problematiku draků a na kontě má řadu dobrodružství a hrdinských činů. V tomto posledním díle se třeba malí čtenáři naučí i dračí řeči.

Jak správně mluvit dracky

Autorka: Cressida Cowellová

Počet stran: 240
Vazba: tvrdá
Formát: 125×190 mm
ISBN: 978-80-7391-903-0

Vikingové nemusí čelit jenom počasí, ostatním Vikingům, drakům a dalším nestvůrám, ale také mezinárodnímu tlaku. Rozpínaví Římané chtějí mezi vikinskými kmeny rozpoutat válku, aby je snadno porazili a unesli jim všechny draky. Pro začátek zajmou Škyťáka Šelmovského Štiku III., který je mezi Vikingy na draky odborníkem. Jeho rozepsaná kniha Jak správně mluvit dracky přitom padne do rukou zrádce a on bude muset zase jednou dokázat, že i když je teprve kluk, má v sobě víc hrdiny než všichni velcí válečníci.

Knihu Jak správně mluvit dracky vydalo nakladatelství Slovart. Dětské knihy tohoto nakladatelství vycházejí v edici BRIO.

Jak správně mluvit dracky

Další díly série:

 

 

 

 

 

––––––––––––––––––––––––

 

Napsat dobrou detektivku pro děti je výzva. Musí být stejně napínavá jako ta pro dospělé, ale vyšetřovací techniky malých detektivů musí být o dost jinačí. Přece jen na dospělého detektiva nedohlíží rodiče a nikdo mu nenařizuje, kdy má jít k holiči. Česká spisovatelka Zuzana Pospíšilová si však s touto výzvou umí poradit a vydala již třetí díl detektivní série pro malé čtenáře

Detektivové a podivné krádeže

Autorka: Zuzana Pospíšilová

Počet stran: 72
Vazba: vázaná
Formát: 170×220 mm
ISBN: 978-80-247-4392-9

Úspěšná detektivní parta již potřetí v akci na vlastní pěst! Ve městě dojde k sérii záhadných loupeží. Kradl jeden pachatel, nebo tady řádí celá banda? Kluci jako obvykle nasadí svůj důvtip a odvahu. Je ale potřeba ještě jedna maličkost – zajít si k holiči… Na malé milovníky detektivek opět čeká pořádná dávka napětí.

Knihu Detektivové a podivné krádeže vydalo nakladatelství Grada.

Detektivové

Prohlédněte si celou ukázku na stránkách nakladatelství.

Další díly série:

 

 

 

 

 

První díl série jsme pro vás zrecenzovali. O druhém díle si na našich stránkách můžete přečíst podrobněji. A ukázku z nového příběhu pro vás připravujeme na neděli.

 

––––––––––––––––––––––––

 

Velkolepých fantasy příběhů vychází v českých nakladatelstvích jako šafránu. Jednou z takových vzácných knižních sérií je Elyonova země. Hvězdný poutník je jejím pátým a zároveň závěrečným dílem. Jedná se již o druhé české vydání příběhu o mladé hrdince Alexe, které je určeno čtenářům od jedenácti let.

Elyonova země – Hvězdný poutník

Autor: Patrick Carman

Počet stran: 232
Vazba: lepená
Formát: 200×140 mm
ISBN: 978-80-253-2014-3

Všude tam, kde se oceán setkává se zemí, kde útesy jsou tajemné a skály rozeklané, leží Elyonova země plná magických tajemství. Dlouhá plavba zavedla Alexu a její přátele k pěti kamenným sloupům. Musí odhalit další tajemství a čelit mocným magickým silám. Zlo se nehodlá vzdát a ničí domovy nových přátel. Alexa riskuje vše, aby našla smysl života, cestu domů a skoncovala se zlem jednou provždy. Závěrečný díl světového fantasy bestselleru!

Knihu Elyonova země – Hvězdný poutník vydalo nakladatelství Fragment.

„Jestli je to Jonezy, bude chtít, abychom se vrátili,“ nesouhlasila Matilda. „Domnívá se, že je to nebezpečné.“
Yipes se na mě podíval a nervózně zalapal po dechu.
„Je to hodně nebezpečné?“ chtěla jsem vědět. Dorazili jsme ke stočenému provazu a Matilda ho zkontrolovala.
„Je to něco jiného nežli klouzání,“ odpověděla. „A ano, je to nebezpečné. Hlavně díky našemu novému hostu tam dole.“
Nestála jsem dost blízko kraje, abych vykoukla a podívala se dolů, jestli je Abaddon stále tady. Avšak Osamělé moře se zdálo tiché a nehybné, takže jsem měla dojem, že nestvůra není v dohledu.

Pokračujte ve čtení ukázky.

Další díly série:

 

 

 

––––––––––––––––––––––––

 

Když jsme byli malí, měli jsme rádi ilustrované knihy. Ani jako velcí se jich nemusíme vzdát. Pro milovníky obrázků je zde grafický román. Ten, který zde pro vás máme, je od nizozemské výtvarnice Barbary Stok. Jeho námětem je životní příběh malíře Vincenta van Gogha. Pokud máte po ruce nečtenáře, můžete na něm vyzkoušet, jestli u něj grafické romány přece jen nerozdmýchají lásku k literatuře.

Vincent

Autorka: Barbara Stok

Počet stran: 144
Vazba: brožovaná
Formát: 170×240 mm
ISBN: 978-80-204-3638-2

Složitý život Vincenta van Gogha je stále zdrojem inspirace pro mnoho lidí. V tomto grafickém románu, který napsala a nakreslila nizozemská umělkyně Barbara Stok, prožívá čtenář s malířem krátké, ale intenzivní životní období, kdy se vydal na jih Francie. Vincent sní o tom, že by v městě Arles založil pro sebe a své malířské přátele dům umělců. Ovšem musí se při tom potýkat s rozvíjející se duševní chorobou, která pak kulminovala notoricky známým incidentem, kdy si uřízl část ucha a musel být umístěn v psychiatrické léčebně. Naštěstí při něm po celou dobu stojí jeho bratr Theo, který mu poskytuje stálou, nejen finanční podporu. Vincent van Gogh byl zcela zaujatý svým uměním. Jeho názory na úspěch, nezdar či jak prožít smysluplný život jsou v kontrastu s naším současným světem, kde vládne individualismus a touha po penězích. Nizozemské autorce Barbaře Stok se komiksovým způsobem podařilo život slavného malíře z 19. století podat tak, aby jej přiblížila současnému čtenáři.

Knihu Vincent vydalo nakladatelství Mladá fronta.

Vincent

Prohlédněte si další ukázku.

 


 

Čtete spolu s vašimi dětmi? Láká vás některá z dnešních knih? Napište nám do diskuze.

Dnešní knihy a i další můžete vydražit v našich aukcích!

Autorkou úvodní fotografie je Tammy McGary, licence CC BY 2.0.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeJak správně mluvit dracky
Škyťák Šelmovská Štika III.

Cowellová, Cressida

Slovart, 2014

zobrazit info o knizeDetektivové a podivné krádeže

Pospíšilová, Zuzana

Grada, 2015

zobrazit info o knizeElyonova země – Hvězdný poutník

Carman, Patrick

Fragment, 2015

zobrazit info o knizeVincent

Stok, Barbara

Mladá fronta, 2015

Napsat komentář