Nenechte si ujít v týdnu od 16. do 22. února 2015

Nenechte si ujít
I na následující týden pro vás máme pozvánky na autogramiády, besedy i autorská čtení. Nechat podepsat si můžete knihy od Martina C. Putny, Jana Němce či Radky Denemarové. Nakladatelství Argo zase představí sebrané spisy Egona Bondyho.

První autogramiáda následujícího týdne se koná hned v pondělí 16. února od 17 hodin., konkrétně v Brně, v knihkupectví Barvič & Novotný. Spisovatel a literární historik Martin C. Putna představí a zájemcům i podepíše svou novinku Obrazy z kulturních dějin ruské religiozity. Kdo chce pochopit současnost, musí porozumět minulosti. To je heslo, které je do nás vtloukáno již od středních, možná dokonce základních škol v hodinách dějepisu. A pokud vás zajímá jedno ze současných hlavních témat – Rusko, pak jsou právě Obrazy z kulturních dějin ruské religiozity tou knihou, kterou byste rozhodně neměli přehlédnout.

Na úterý 17. února pro vás máme hned dvě pozvánky, obě do Prahy. První míří do Paláce knih Luxor, v němž se od 17 hodin můžete setkat se spisovatelem Janem Němcem. Koná se zde jeho autogramiáda, na které představí knihu Dějiny světla, za kterou získal Cenu Evropské unie za literaturu 2014, Cenu Česká kniha 2014 a také dvě nominace: na Magnesii Literu 2014 za prózu a na Cenu Josefa Škvoreckého 2014. Kniha Dějiny světla vypráví o životě jednoho z nejznámějších českých fotografů první poloviny dvacátého století Františku Drtikolovi. Moderátorem akce bude Petr Vizina.

Druhá pozvánka je, jak již bylo napsáno, také do Prahy. V 19 hodin začíná v Knihovně Václava Havla představení prvního dílu sebrané básnické tvorby Egona Bondyho. Konkrétně se jedná o tvorbu z let 1947—1963. Večerem vás bude provázet Martin Machovec, historik a zároveň editor publikace. Nakladatelství Argo připravuje i druhý díl Básnických spisů, který by měl vyjít na konci prosince letošního roku.

denemarkovaVe středu 18. února se přemístíme do Frýdku-Místku. V knihkupectví Kapitola budete mít možnost se v 17 hodin setkat s Radkou Denemarkovou, úspěšnou a cenami ověnčenou českou spisovatelkou. Nakladatelství Host pořádá autogramiádu a besedu ke knize Příspěvek k dějinám radosti, která vyšla v závěru roku 2014.

O den později, 19. února, ještě jednou zamíříme do Brna. V knihkupectví Knihy Dobrovský se od 17 hodin pořádá beseda a autogramiáda spisovatele a nezávislého publicisty Jiřího Kuchaře. Věnování můžete získat do knihy Svět přírodních antibiotik – Tajné zbraně rostlin, kterou napsal spolu s Josefem Jonášem. Tato dvojice autorů spolu také vydala knihy Tak chutná štěstí – Recepty bez použití rafinovaného cukru nebo Zdraví v ohrožení – Hořká pravda o sladkém cukru.

Naše poslední pozvánka je opět pro děti. Tentokrát zamíříme do Děčína, kde se v neděli 22. února od 15 hodin můžete přijít podívat na autorské čtení Pavla Brycze. V Městské knihovně Děčín vám bude číst ze své knihy Bílá paní na hlídání. Večerníček o Bílé paní Perchtě z Rožmberka, která se stane paní na hlídání neposedných čtyřčat, se začal vysílat v říjnu 2013. Některé díly budete moci v neděli v Děčíně i zhlédnout.

Doporučení:
Share

Napsat komentář