Valentýnský dárek pro ženy

valentyn-perex
Valentýn je za dveřmi, nikdo blízký poblíž a vy nevíte, s kterou knihou si zalézt do peřin? Prožijte lásku s jednou z hrdinek dnešního výběru, a nebo, nevyznáváte-li romantické příběhy, si vztahy knižních hrdinů nechte okořenit výhružnými dopisy v thrilleru Kateřiny Janouchové!

Naše knižní tipy začneme románem Večeře v ráji, který odkrývá příběh Jacquese, Ellie a Catherin. Knihu Bena Bennetta vydalo nakladatelství Motto.

Večeře v ráji

Jacques a Ellie si na francouzském pobřeží Atlantiku otevřeli restauraci s příznačným názvem Paradis – Ráj. Když však Ellie zemřela, z Jacquesova života se vytratila veškerá radost, z vaření se stala povinnost a hosté to poznali. Po sedmi letech dospěl jeho Paradis k bankrotu. Restaurace má jít do dražby, ale Jacquesův nejlepší přítel najde v poslední chvíli řešení – spolumajitelku Catherine. Pochází z Ameriky, mluví roztomile francouzsky,

„Vážení si vybrali?“ Jacques se chystal přijmout objednávku u jediného obsazeného stolu, když si všiml, že na černé košili má nepěknou propocenou skvrnu velikosti Francouzské Guyany. Je zkrátka léto. Něco takového se může stát.
„Matyldo?“ Host se slamákem a zakrouceném vouskem pohlédl na svou společnici, brunetku křehkou jako norský pstruh, obutou do zdravotních sandálů.

Zaujal vás tento krátký úryvek? Přečtěte si celou ukázku z knihy!

Autor: Ben Bennett

Překlad: Ivana Fuhrmann Vízdalová
Počet stran: 248
Formát: 125×205
Vazba: brožovaná

Přečtěte si více o knize Večeře v ráji

—————————————————-

Nezapomněli jsme také na mladší dívky, kterým by se mohla líbit kniha Život jedna báseň autorky Colleen Hooverové. Jaké šokující odhalení zastaví začínající vztah hlavní hrdinky Layken a chlapce Willa? Knihu vydalo nakladatelství Yoli.

Život jedna báseň

Osmnáctileté Layken zvané Lake nečekaně umírá otec, a přestože jeho ztrátu bolestně prožívá, stává se oporou matce i malému bratrovi. Zvlášť když se rodina musí stěhovat přes celou zemi. A na novém místě, kde Lake neočekává vůbec nic dobrého, poznává Willa, kluka ze sousedství s jedinečným smyslem pro humor a vášní pro poezii. Další romantický příběh od Colleen Hoverové, autorky bestselleru Bez naděje.

Když jsme vpadli dovnitř, byli jsme udýchaní a v mokrých šatech jsme se celí třásli. Sundala jsem si bundu a vyklepala z ní vodu. Will se natáhl a odlepil mi z obličeje pramínek vlasů, který mi ulpěl na tváři. Ruce měl studené, ale zapomněla jsem na okolní chlad ve chvíli, kdy se mě dotkl. Na chvíli jsme oba znehybněli a dívali se na sebe. Pořád jsem se snažila vyrovnat s tím, co mi moje tělo vyvádí, když jsem se ocitla poblíž Willa. Jako by moje smysly pronikavě reagovaly na každý jeho dotek, i na ta nejjednodušší gesta.

Neváhejte a prolistujte si také další stránky z knihy!

Autorka: Colleen Hooverová

Překlad: Jana Jašová
Počet stran: 264
Formát: 125×200
Vazba: brožovaná

Přečtěte si více o knize Život jedna báseň

—————————————————-

Pokud vám lezou na nervy poznámky o tom, že byste se už konečně měla usadit, přečtěte si knihu Kavárna na pláži autorky Lucy Diamond. Příběh o tak trochu černé ovci rodiny Evie vydalo nakladatelství Domino.

Kavárna na pláži

Evie, coby nenapravitelný snílek, představovala příliš velký kontrast ke svým dvěma úspěšným sestrám. Zkusila se prosadit jako herečka, fotografka a zpěvačka, ale všechny tři směry se ukázaly být slepými uličkami. Jediným solidním bodem jejího neuspořádaného života je přítel – svědomitý a spolehlivý Matthew. A pak zemře její milovaná teta Jo a v závěti Evii odkáže nečekané dědictví – kavárnu na pláži v Cornwallu. Evie se vydá na cestu plná odhodlání alespoň jednou v životě něco dotáhnout do úspěšného konce. Není to lehký úkol, protože zaměstnanci kavárny po smrti původní majitelky značně povolili v pracovním úsilí, ale Evie chce světu dokázat, že není tak beznadějný případ, za jaký ji všichni považují.

kavarna-na-plazi

Autorka: Lucy Diamond

Překlad: Jana Vlčková
Počet stran: 384
Formát: 140×210
Vazba: vázaná

Přečtěte si více o knize Kavárna na pláži

—————————————————-

Pokud chcete prožít jemně tajemnou lásku, určitě se začtěte do románu Daniely Sacerdotiové. Román Stůj při mě je kvalitní prvotinou, která vyprávěný děj nabízí z několika perspektiv. Knihu vydalo nakladatelství Host.

Stůj při mě

Život Eilidh Lawsonové se právě obrátil vzhůru nohama. Rozpadlo se jí manželství a přišla o dítě, po kterém dlouho toužila. Je duševně i fyzicky vyčerpaná a neví, co si počít. Jako by ji však něco zvláštního nutilo vrátit se do Glen Avich, malého městečka na Skotské vysočině, kde její rodina žije po generace. Potkává tam svého nejlepšího přítele z dětství Jamieho McAnenu, který sám vychovává dceru. Po odchodu své ženy se Jamie smířil se životem bez partnerky, uzavřel se do sebe a zasvětil život malé Maisie. Nikdo netuší, že to byla jeho matka Elizabeth, kdo přivolal Eilidh zpátky do Glen Avich.

Nejpodivnější, nejúžasnější den mého života, den, který změnil mé chápání života a smrti, začal jako každý jiný. Probudila jsem se do známého světa, usínala jsem zabalená v tajemství. Celý život se zaměstnáváme, snažíme se ignorovat fakt, že si pro nás jednou, příliš brzy, přijde tma. Nekonečno nemůže do našich životů zapadnout tak, jak je, tak strašlivé, tak obrovské. Musíme ho omezit na určitou velikost, dělat milion každodenních maličkostí, které definují hranice naší reality…

Prolistujte si celou ukázku z knihy!

Autorka: Daniela Sacerdotiová

Překlad: Tereza Schindlerová
Počet stran: 271
Formát: 140×206
Vazba: vázaná

Přečtěte si více o knize Stůj při mně a nepřehlédněte také náš článek!

—————————————————-

Pokud si nepotrpíte na beletrii plnou romantiky, doporučujeme závěrem švédský rodinný thiller Tygří žena autorky Kateřiny Janouchové. Jak se Cecilie a její rodina vypořádají s podivnými vzkazy? Knihu vydalo nakladatelství Mladá fronta.

Tygří žena

Podzim přechází v zimu a život porodní asistentky Cecilie Lundové a její početné rodiny plyne dál, jako by v uplynulém roce ani nedošlo k dramatickým zvratům. Cecilie sice ještě stále chodí do práce, ale už se těší na další přírůstek do rodiny. Jednoho dne však dostane anonymní balíček, ve kterém je kniha se znepokojujícím obsahem, později následují ještě zlověstná pohlednice a výhružný dopis. Zároveň začne podivné vzkazy dostávat i její matka. Je tu snad nějaká souvislost? Ale ani Ceciliiny sestry to v tomhle období nemají snadné: jedna přišla o práci, druhá si právě uvědomila, že její kdysi šťastné manželství je už jen jakási zlatá klec.

Leží tady, žena, kterou tolik miluje. Odpočívá na pohovce s hlavou položenou na vzorovaném polštáři. Její tělo je v tuhle chvíli uvolněné a napůl zakryté dekou. Zůstal stát ve dveřích, nechce ji vyrušit. Potřebuje se přece zotavit. Její tvář se odráží od struktury látky, malá světlá skvrna, která jako by volně plula mezi temnými barvami. Jak ji tak pozoruje, ostře vnímá každičký rys její tváře. Ovály očí, které tvarem připomínají mandle, měkké oblouky obočí.

Pokračujte v četbě ukázky z knihy!

Autorka: Kateřina Janouchová

Překlad: Lucie Johnová
Počet stran: 384
Formát: 130×200
Vazba: vázaná

Přečtěte si více o knize Tygří žena


Zaujaly vás dnešní valentýnské tipy? Jak prožíváte Valentýn vy? Podělte se s námi o váš názor v diskuzi!

Některé z dnešních knih a mnohé další
můžete vydražit v našich aukcích!

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeŽivot jedna báseň

Hooverová, Colleen

Yoli, 2014

zobrazit info o knizeVečeře v ráji

Bennett, Ben

Motto, 2015

zobrazit info o knizeKavárna na pláži

Diamond, Lucy

Domino, 2015

zobrazit info o knizeStůj při mně

Sacerdotiová, Daniela

Host, 2014

zobrazit info o knizeTygří žena
Švédský rodinný thriller

Janouchová, Kateřina

Mladá fronta, 2014

Napsat komentář