Někdy se pomoc objeví z nejméně očekávané strany

stuj-pri-mne
Tragédie ještě neznamená konec. Protože i přes těžkosti se dá začít znovu. Edith Lawsonová o tom ví rozhodně své. Poutavý příběh z pera spisovatelky Daniely Sacerdotiové vychází v češtině!

Život Eilidh Lawsonové se právě obrátil vzhůru nohama. Rozpadlo se jí manželství a přišla o dítě, po kterém dlouho toužila. Je duševně i fyzicky vyčerpaná a neví, co si počít. Jako by ji však něco zvláštního nutilo vrátit se do Glen Avich, malého městečka na Skotské vysočině, kde její rodina žije po generace.

Potkává tam svého nejlepšího přítele z dětství Jamieho McAnenu, který sám vychovává dceru. Po odchodu své ženy se Jamie smířil se životem bez partnerky, uzavřel se do sebe a zasvětil život malé Maisie. Nikdo netuší, že to byla jeho matka Elizabeth, kdo přivolal Eilidh zpátky do Glen Avich. Přestože je Elizabeth už tři roky po smrti, nedokázala ztraceného a osamělého syna opustit. Teď se snaží nenápadně napomoci tomu, aby se Jamie s Eilidh znovu sblížili. Ti se však bojí dalšího zklamání a Elizabetin vliv má své hranice.

Éterický román Stůj při mně, vyprávěný z několika různých perspektiv, je zručně napsanou prvotinou. Je to silný, ale zároveň citlivý příběh o tom, jak překonat minulost a jít dál – s nepatrnou pomocí ze záhrobí.

 

Ukázka z knihy

V ten den, který začal jako každý jiný, skončilo všechno předstírání a já nahlédla přímo do tohoto tajemství. Viděla jsem někoho, o kom jsem si myslela, že odešel, ale byl tu, stál přede mnou. Viděla jsem duši bez těla a ta duše se usmívala.

Pokračujte ve čtení ukázky.

 

Stůj při mně

Autorka: Daniela Sacerdotiová

Vydalo: nakladatelství Host
Překlad: Tereza Schindlerová
Počet stran: 271
Vazba: vázaná
Vydáno: 11/2014
ISBN: 978-80-7491-253-5

Zjistěte více informací o knize Stůj při mně.

 

***********

 

Nakladatelství Host vydává především kvalitní českou a překladovou prózu, poezii, literární teorii i literaturu naučnou. Odborné publikace se zaměřují především na historii, sociologii, jazykovědu, osobnosti filmu i další obory. V posledních letech se velmi výrazně rozšířila řada překladové beletrie, severských kriminálních románů a thrillerů.

 

O autorce

Sacerdotiova, DanielaDaniela Sacerdotiová (nar. 1973) vyrostla v Itálii, nyní žije se svou rodinou ve Skotsku. Vystudovala klasickou filologii na univerzitě v Turíně a poté učila italštinu, latinu a řečtinu. Nyní je doma, aby se mohla starat o děti. Sama o sobě hovoří jako o zloději času, protože píše, když ostatní spí. Zaměřuje se na knihy pro mládež a dospívající. Stůj při mně (2011) je její první román pro dospělé. Udržel se v žebříčku bestsellerů Amazon Kindle více než rok, z toho devět měsíců na prvních pěti příčkách. Doposud se prodalo přes půl milionu e-knih. Její nejnovější knihou je román Take Me Home (Vezmi mě domů, 2014).

(Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Host, autorčin web)
Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeStůj při mně

Sacerdotiová, Daniela

Host, 2014

Napsat komentář