Autor úspěšné biografie o Karlu Mayovi představuje novou knihu

tenkrat na zapade potah.indd
Srdečně Vás zveme na přednášku Karla Jordána o pestré historii i současnosti populárního filmového westernového žándru spojené s představením jeho nové knihy Tenkrát na Západě

Pestrá historie i současnost populárního filmového žánru. Přehled klasické americké tvorby, kapitoly o italských spaghetti westernech, západoněmeckých mayovkách, indiánkách z DDR, Limonádovém Joeovi nebo socialistických easternech.

Tenkrát na západě

Autor: Karel Jordán
Počet stran
: 280
Vazba:
Vázaná bez přebalu
Rozměry:
165 x 235
Vyšlo: 2011

 

Knihu Tenkrát na západě vydalo nakladatelství Mladá fronta

 

Nechybí španělští, angličtí či francouzští pistolníci na plátnech kin, zhodnocení dopadu kovbojek na filmařskou generaci Q. Tarantina, ani to, co se před kamerami na Divokém Západě právě děje.

Kniha nabízí řadu zajímavých informací, komentovanou hitparádu nejslavnějších snímků a profily nejdůležitějších herců, režisérů, scénáristů i skladatelů, definujících pojem western.

 

Karel Jordán vydal v nakladatelství Mladá fronta knihu Můj bratr Vinnetou:

Obsahem i vzhledem atraktivní encyklopedická, a nejspíš už definitivní česká kniha o fenoménu Karel May, Old Shatterhand, Vinnetou aj. Nic takového zde nikdy nevyšlo, a přitom fenomén May ještě nevyčpěl. Stručný životopis spisovatele, zařazení do historických souvislostí, jeho hrdinové, knihy, ilustrace, filmy, profily herců, hudba, chorvatské a slovinské národní parky jako kulisa eurowesternů, historické i aktuální české ohlasy, to vše z pozice nefundamentalistického domácího znalce pro fandy i jen dočasné „oběti“ Karla Maye – a psáno lehkým perem! Větší formát, filmová titulka, stylově zajímavá grafika, pestrý obrazový doprovod.

 

Pozvánka

Prezentace publikace Tenkrát na západě se koná ve čtvrtek 29. března od 17:00 hodin v malém sále Ústřední knihovny. Vstupné 30 Kč.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeTenkrát na Západě
Český průvodce světovými westerny

Jordán, Karel

Mladá fronta, 2011

Napsat komentář