Silné příběhy nejen pro dívky

Násobky sedmi, 100 přání
Máte doma mladou čtenářku? V dnešních tipech vám představíme dvě knižní noviny, které zaujmou především slečny od 12 let. Bude to čtení bláznivé, roztomilé, ale i vážné a trochu smutné.

Pokud hledáte roztomilý dívčí román, právě jste ho našli. Díky knize 100 přání od nakladatelství Jota se seznámíte s Aurorou, dívkou, které se splní 100 přání – tedy až na to, že nebudou tak úplně její.

100 přání

Autorka: Erica Bertelegniová

Počet stran: 264
Vazba: pevná s přebalem
Formát: 130×200
ISBN: 978-80-7462-705-7

 Je nedělení odpoledne a skoro třináctiletá Aurora Bílá právě vešla do knihkupectví, jehož prodavačka umí… létat! A nejen to, taky čarovat! Aurora díky ní zjistí, že pod jejím milovaným městem Římem se nachází vedení světa kouzel, a aby o něm nikomu neřekla, dostane od jeho královny velkolepý dar: 100 přání! 99 z nich však musí splnit ostatním a jen to poslední může být její. Aurořin život, předtím poklidný a plný knížek, se obrátí vzhůru nohama a nic už není jako dřív. Kvůli bláznivým přáním kamarádů a zákeřným přáním mladšího bratra se dostává z jednoho průšvihu do druhého, čeká ji domácí vězení i karbanátková bitva ve školní jídelně, ale také magický výlet do Paříže, spousta legrace a možná i první láska…
Ukázka z knihy:

Je neděle a všechny obchody jsou touhle dobou už zavřené nebo právě stahují mříže. Nezbývá nic jiného, než se vrátit domů, smiřuju se se skutečností. Vracím se zpátky stejnou cestou a za chvíli už zase stojím před Panteonem. Je večer a v ulicích se rozsvěcují lampy, které zahalují všechno kolem do sírově žlutavé záře.
Rychle procházím opuštěnou uličkou, když najednou vykulím oči. Zvláštní, pomyslím si. Touhle uličkou chodím tak často, a přitom jsem si nikdy nevšimla…
Dívám se na světelný nápis nad vchodem do knihkupectví: Magika.

Prolistujte si celou ukázku.

 


Nakladatelství Jota vydalo již více než 1000 titulů v mnoha edičních řadách. Publikuje tvorbu českých autorů i překlady z cizích jazyků. Patří mezi jedno z největších nakladatelství v České republice.

––––––––––––––––––––––––

 

V knize Násobky sedmi namíchala autorka Holly Goldbergová Sloaneová skutečně originální mix – hlavní hrdinka je geniální dívka, která má zvláštní koníčky a neobyčejný životní příběh. Přečtěte si o Willow a zjistěte, jestli kniha skutečně změní váš pohled na svět, jak slibuje vydavatel Knižní klub.

Násobky sedmi

Autorka: Holly Goldbergová Sloaneová

Počet stran: 320
Vazba: vázaná
Formát: 125×200
ISBN: 978-80-242-4555-3

Dvanáctiletá Willow je skutečně neobyčejná dívka. Je geniální, uchvacuje ji příroda a dokáže stanovovat téměř lékařské diagnózy. Když se potřebuje uklidnit, pomáhá jí násobilka sedmi. Do jejího života náhle zasáhne tragédie, kterou mladá dívka dokáže překonat za pomoci osamělého a nešikovného školního psychologa, osobitého mexického taxikáře a citlivé vietnamské kamarádky a její rodiny. Dojemný a vtipný multikulturní příběh pro čtenáře napříč generacemi, který zaručeně změní váš pohled na svět.

Ukázka z knihy:

Jedním z mých problémů je, že i když jsem docela přemýšlivá, tak nejsem u učitelů moc oblíbená. Zatím si mě ještě žádný neoblíbil.

Nikdy.

Budu se teď držet faktů.

Moje máma se snažila sedm let otěhotnět.

Může vám připadat, že se rodiče snažili snad až příliš dlouho, protože lékaři hovoří o neplodnosti už po dvanácti měsících aktivního pohlavního styku bez úspěšného početí potomka.

Všechno o medicíně mě sice strašně zajímá, ale představa, jak tohle moji rodiče dělají bez dodržování jakýchkoliv pravidel a bez nadšení, ve mně vyvolává pocit na zvracení, lékařsky vyjádřeno, mám z toho nepříjemný pocit v žaludku.

Prolistujte si celou ukázku.

 


Nakladatelství Knižní klub nabízí především českou a světovou literaturu, detektivní romány a thrillery, historické a válečné romány a dětskou literaturu.
Je součástí společnosti Euromedia Group, dceřinné společnosti Bertelsmann AG, která patří mezi nejsilnější a největší firmy podnikající v rámci knižního trhu v České republice.

 


Máte nějaký oblíbený dívčí příběh? Napište nám do komentářů.

Nejen knihy z našich tipů můžete vydražit
v aukcích Klubu knihomolů.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knize100 přání

Bertelegniová, Erica

Jota, 2014

zobrazit info o knizeNásobky sedmi

Goldbergová Sloaneová, Holly

Knižní klub, 2014

Napsat komentář