Aktuálně: Továrna Evropa… vyrobeno na Moravě

1368361_reading_book
Uzávěrka šestého ročníku Skryté paměti Moravy se blíží mílovými kroky! Soutěžní příspěvky mohou mladí literáti posílat na adresu Památníku písemnictví na Moravě do 31. března 2012, pak už se jich ujme odborná porota v čele se spisovatelem Radkem Malým.

Letošní téma Továrna Evropa… vyrobeno na Moravě klade otázky, co Moravu spojuje s Evropou, co je naopak rozděluje, nebo zda ještě záleží na tom, kde v Evropě se člověk narodí. Téma může být uchopeno jako příběh lidí, věcí nebo myšlenek, které se zrodily na Moravě a (ne)dokázaly ovlivnit evropskou společnost. Nabízí ale také možnost literárně ztvárnit proces sjednocování Evropy z nejrůznějších úhlů pohledu a v konkrétních důsledcích pro život člověka.

Na autory nejlepších prací čekají hodnotné odměny, autorská čtení a otištění příspěvků v literární příloze Sborníku Muzea Brněnska 2012.

Aktuální informace o soutěži a přihlášky najdou zájemci na adrese www.kr-jihomoravsky.cz, www.muzeumbrnenska.cz, www.masaryk.info a na Facebooku.

Základní informace o soutěži:

SOUTĚŽ: Skrytá paměť Moravy

VYHLAŠOVATEL: Jihomoravský kraj

ORGANIZACE SOUTĚŽE: Muzeum Brněnska, pobočka Památník písemnictví na Moravě, Masarykovo muzeum v Hodoníně, pobočka Slovanské hradiště v Mikulčicích

VYHLÁŠENÍ VI. ROČNÍKU: 25. října 2011

UZÁVĚRKA: 31. března 2012

Doporučení:
Share

Napsat komentář