Kniha Psí deník mapuje život jedenácti štěňat

PsiDenikNahled
Dnes si představíme knihu Evy Heyd, která pojednává o jednom newyorském klukovi a jedenácti štěňatech. Že si nedovedete si představit, jak vypadá starost o tolik psíků? Pojďte se na to podívat s námi!

 

Newyorský kluk má za úkol psát do školy svůj deník. Nakonec mu to ale tolik nevadí, neboť mu právě doma přibylo jedenáct malých psích kamarádů s nevyslovitelnými českými jmény a on má příležitost zaznamenat všechny nové události. Starost o pejsky ho vede k zásadním úvahám, jak se věci v životě mají. Jeho deník je plný fotografií, dokumentujících vzrušující psí dobrodružství. Součástí knihy jsou pracovní aktivity pro malé čtenáře. Děti i rodiče si mohou s jejich pomocí užít psí hry, sestavit tahacího pejska nebo vytvořit vlastní leporelo a pochlubit se s ním na facebookové stránce knihy.

pracovni-list-psi-kniha

Psí deník obsahuje tento pracovní list

Psí deník

Autorka: Eva Heyd

Počet stran: 62
Formát: 193 × 256
Vazba: vázaná

Přečtěte si více o knize Psí deník

ukazka-psi-kniha…Boženka potichoučku našlapovala a strčila rukavici za komín. Adam ji tam za chvilku ale vyčenichal, vítězně ji přivlekl, a pak jsme se o ni všichni přetahovali. Večer jsem je pozval ke mě do pokoje a oni mi olízali uši a obličej samou radostí, že mohou prozkoumat mojí postel. Já jsem je hladil po maličkých čumáčcích a drbal střídavě za krkem a na bříšku a oni oba vrtěli nadšeně mrňavými ocásky. Už už to vypadalo, že tam také usnou, když se Adamovi začalo stýskat a rozplakal se. Hned mi to připomnělo, jak jsem cítil sám, když mi bylo sedm a byl jsem na táboře až v Torontu, tisíc mil od domova, a najednou to na mě večer padlo a já jsem se rozbrečel, ale moc jsem si přál, aby to nikdo neviděl, protože by si mysleli, že jsem ještě mimino. Tak jsem s Adamem docela soucítil a po špičkách jsem je oba odnesl k jejich mámě.

Zalíbila se vám tato krátká ukázka? Pokračujte četbou další ukázky z knihy!

ukazka1-psi-kniha

O autorce

Eva-HeydEva Heyd je fotografka, publicistka a autorka, která se věnuje také vlastním výtvarným projektům, v nichž spojuje fotografický obraz s jinými médii. Jako fotografka pracovala dvacet let pro prestižní newyorská muzea a galerie. V současné době žije v Čechách a kromě svých fotografických aktivit spolupracuje jako novinářka s českým tiskem. Zabývá se také pedagogickou činností.

Knihu Psí deník vydala samonákladem.

 

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePsí deník

Heyd, Eva

Nakladatel, 2013

Napsat komentář