Zamilujte se do fantazie

magic-book-1204250-m
Pokud se vám po skončení vánočních svátků zasteskne po kouzelné atmosféře, ještě realitu na chvíli odložte a vnořte se do jiných světů a dimenzí! V dnešních knižních tipech vám přinášíme aktuální nabídku fantasy literatury.

 

Jako první přichází nové vydání Doteku anděla od Thomase Breziny, populárního autora literatury pro děti a dospívající. Vypráví tajemný příběh patnáctileté Amy, která se potýká nejen s klasickými problémy dospívání, ale také s tím, že se jí zjevuje její idol v podobě černého anděla. Knihu vydalo nakladatelství Fragment. Nahlédněte do ukázky!

Dotek anděla

Autor: Thomas Brezina

Nakladatelství: Fragment
Počet stran: 332
Vazba: brožovaná

Přečtěte si více o knize Dotek anděla.

Nesmělá dívka se sama v sobě příliš nevyzná, má problémy s rodiči a nejraději by se před celým světem někam schovala. To však bohužel nejde. Jejím idolem je slavný zpěvák Matt M. Amy moc touží po jeho podpisu, ale z jejich osobního setkání je velmi zklamaná. Zjistí, že její idol je zhýčkaný sobec. Po řadě nešťastných náhod Matt způsobí těžkou autohavárii a upadne do kómatu. Aby se vrátil zpět do života, musí konat dobro…

Matt měl obličej těsně u Amyina ucha. Už několikrát se nadechl, že jí něco řekne, ale nakonec si netroufl. Musel s ní být sám. Bylo jedno kde. V nejvyšší nouzi třeba i na záchodě. Existovalo plno důležitých věcí, o kterých by se měli pobavit, ale nejdřív ho Amy musí vidět. Slyšel, jak Amyina matka říká: „Amy, ty mi křivdíš!“ Byla dnes nezvykle bledá. O něčem si chtěla s dcerou promluvit, to pochopil i Matt. Ne, te ne. Jeho záležitost je naléhavější. „To jsem já!“ špitl Amy do ucha.

—————————————–

Libujete si v příbězích plných nadpřirozena a napětí? Pro vás je tu kniha Nespavost s podtitulem Její oči mu zachránily život. Její sny ho vysvobodily ze zakletí temnoty. Neuvěřitelný příběh mladého chlapce Parkera vás nenechá chladnými! Knihu napsal R. J. Johansson a vydalo nakladatelství Yoli. Prolistujte si ukázku!

Nespavost

Autor: R. J. Johansson

Nakladatelství: Yoli
Počet stran: 352
Vazba: brožovaná

Přečtěte si více o knize Nespavost

Sedmnáctiletý Parker se, jakmile usne, ocitá ve snovém světě toho, komu se naposledy před spaním podíval do očí. Už to nedokáže dále snášet a pomalu umírá vyčerpáním. Pak však potká Miu, v jejímž snu dokáže usnout. Mie začnou chodit anonymní e-maily, které jí nahání hrůzu. Spojí si je s jeho nevysvětlitelným chováním a začne se mu vyhýbat. Jak ji jen přesvědčit, že Parker není jejím nepřítelem?

Uplynuly už více než čtyři roky od doby, co jsem naposledy doopravdy spal. A měl jsem podezření, že mě to ničí. Najít dnes večer někoho jiného, s kým bych mohl navázat oční kontakt, než zamířím do postele, než pana Flinta, mi připadalo jako něco, co by vyžadovalo větší námahu, než za kolik by stál výsledek. Navíc to byl jen obyčejný starší muž, vrátný v oakvilleské knihovně. Kolikrát už jsem jen viděl sny takových chlápků jako on. Jejich nejrajcovnější pasáže se zpravidla točily kolem toho, jak skotačí s novou sekačkou na trávu.

—————————————–

Vlčí pramen – Souboj od autorského dua Holder Nancy a Vigué Debbie je kniha vhodná pro všechny, které fascinují šílené přeměny člověka v mystické bytosti. Dnes jde o proměnu ve vlkodlaka, ve kterého se nebohá Katelyn transformuje od té doby, co ji napadla smečka vlků. Knihu vydalo nakladatelství Alpress. Pročtěte si ukázku!

Vlčí pramen – Souboj

Autoři: Holder Nancy, Vigué Debbie

Nakladatelství: Alpress
Počet stran: 272
Vazba: pevná s přebalem

Přečtěte si více o knize Vlčí pramen – Souboj.

Katelyn se od chvíle, kdy ji napadl vlk, proměňuje ve vlkodlaka. Žije ve smečce Fennerů, pro něž představuje jako vetřelec velké nebezpečí. Když se mezi vlkodlaky rozhoří krvavý boj, Katelyn se mu marně snaží zabránit. Jediný člověk, o něhož se může opřít, je silný a spolehlivý Trick, ten však nemá o jejím tajemném životě ani tušení.

Pekelný pes, to monstrum z nočních můr žíznící po krvi, bylo skutečné. Přišlo si pro ni. Přišlo si pro Katelyn Mc-Brideovou a chystalo se ji roztrhat na kusy, než je oba pohltí plameny. Vlčí zátoku, území Gaudinovy smečky, už stravoval rozsáhlý požár. Na pozadí ohnivé stěny se zvedla tahle příšera v celé své neskutečné síle. Cenila zuby a z rudých očí jí stoupal dým. Katelyn na jeden krátký okamžik ztuhla hrůzou. Pak vykřikla, obluda se odrazila a Kat se instinktivně stočila stranou do klubíčka. Netvor s mocným žuchnutím přistál vedle ní, až Katelyn zadrnčely zuby. Skočila do blízkého křoví a začala šátrat kolem sebe. Ostré větévky a kůra jí drásaly ruce a zachytávaly se jí do světlých vlasů. Keře se zachvěly, jak se Pekelný pes vrhl za ní, ale Kat potlačila paniku, zvedla ruce a snažila se nahmátnout silnou větev nebo liánu.

——————————————-

Jako poslední vašemu zájmu nabízíme knihu Píseň krve od Anthonyho Ryana. Příběh zasazený do fiktivního historického prostředí Spojeného království pojednává o hledání sama sebe, budoucnosti a touze. Dílo vydalo nakladatelství Host. Nahlédněte do ukázky!

Píseň krve

Autor: Anthony Ryan

Nakladatelství: Host
Počet stran: 624
Vazba: pevná s přebalem

Přečtěte si více o knize Píseň krve.

Vélin Al Sorna, zasvěcený Šestému řádu, byl od dětství cvičen k boji a zabíjení ve službách Víry. Řád se stal jeho jedinou rodinou. Vélinův otec sloužil jako rytíř králi Janusovi, panovníkovi Sjednoceného království, rozhodl se však Vélina zbavit jeho práv a v pouhých deseti letech ho zanechal na prahu Šestého řádu. Chlapec ho za to nenávidí. Během pobytu v řádu se Vélin dozvídá zatím netušené podrobnosti o své matce, která zemřela, když byl ještě dítě. Postupně také odhaluje důvody, jež jeho otce vedly k tomu, že ho řádu svěřil.

Měl mnoho jmen. Přestože mu ještě nebylo třicet let, za svůj krátký život si vysloužil celou řadu titulů. Pro šíleného krále, který ho poslal vyhladit nás, byl rytířem, muži, kteří pod jeho vedením procházeli útrapami válek, ho nazývali Mladý jestřáb, jeho cumbrélinští nepřátelé mu neřekli jinak než Temný rytíř, a jak jsem se měl dozvědě mnohem později, pro tajmené kmeny z Velkého severního lesa byl znám jako Beral Shak Ur – Stín krkavce.


Zaujaly vás dnešní knižní tipy? Jste zapálení pro fantasy literaturu? Podělte se s námi o váš názor v diskuzi!

Některé z dnešních knih a mnohé další
můžete vydražit v našich aukcích!

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeDotek anděla

Brezina, Thomas

Fragment, 2014

zobrazit info o knizeNespavost
Její oči mu zachránily život. Její sny ho vysvobodily ze zakletí temnoty.

Johansson, R. J.

Yoli, 2014

zobrazit info o knizeVlčí pramen
Souboj

Holder, Nancy - Viguié, Debbie

Alpress, 2014

zobrazit info o knizePíseň krve

Ryan, Anthony

Host, 2014

Napsat komentář