Nenechte si ujít v týdnu od 19. do 25. března 2012

Nenechte si ujít
V knižním světě se stále něco děje, tentokrát bude pokřtěna kniha Temnota, Jan Paul představí své dílo O štěstí v umírání a také se můžete zapojit do čtecího maratonu knih Karla Poláčka.

V úterý 20. března se bude v Galerii Knížecí dům v Moravském Krumlově konat autorské čtení a autogramiáda Kláry Janečkové. Autorka představí a pokřtí svou novou knihu Temnota. Následovat bude beseda. Akce začíná v 17.30 hodin a vstupné činí 40 Kč. Temnota je osmým detektivním románem z dílny psycholožky Kláry Janečkové. Tentokrát se odehrává v Holandsku, detektiv Jan Hertog hledá muže, který zaútočil a velmi vážně poranil neznámou cizinku. Podaří se mu to?

Pokud jste z Brna nebo okolí, můžete se se svými dětmi v úterý vydat na čtení pro nejmenší do knihovny Jiřího Mahena, pobočky v Bohunicích. Čtení je určeno dětem od 2 do 5 let. Koná se zde loučení se zimou, můžete jí zamávat spolu s ledními medvědy. Akce začíná v 16.00 hodin.

Úterý je na literární akce skutečně bohaté, a tak pro brněnské máme ještě další pozvánky. Klub moudré sovy přichystal čtení z knihy Hugo a jeho velký objev. Hugo je sirotek, který žije ve 30. letech 20. století pod střechami Paříže. Stará se o nádražní hodiny a v půdním bytě ukrývá velké tajemství. Kdysi dávno objevil kresbu, která mu změnila život. Akce je určena dětem od 8 let a koná se od 16.00 hodin v Knihkupectví Barvič a Novotný na Masarykově 26. Od pěti hodin se na v druhé prodejně na České 13 koná další literární akce. Jan Paul veřejnosti představí svou knihu O štěstí v umírání. Jeho hostem bude Milan Uhde. Následuje autogramiáda. Jan Paul je výtvarník, který vypráví o své osobní zkušenosti. Jeho matka bojovala s těžkou nemocí a on ji na této nelehké cestě provázel. Píše o zbavování se strachu ze smrti, vůli, naději i víře. Také rozebírá zdravotní systém České republiky. A pokud nestihnete Jana Paula v úterý, máte ještě jednu možnost ve středu 21. března od 17.30. Bude číst ze své knihy v Mahenově památníku v Brně.

Ve středu se můžete vypravit do Jičína do Knihovny Václava Čtvrtka za Markétou Hejkalovou, spisovatelkou, nakladatelkou a překladatelkou finského spisovatele Mika Waltariho. 21. března bude vyprávět od 17.00 hodin o jeho tvorbě i životě a zodpovídat dotazy milovníků tohoto autora. V roce 2007 napsala jeho vůbec první biografii s názvem Fin Mika Waltari. Waltari patří v Česku k nejčtenějším autorům, ale málokdo o něm ví něco bližšího. Takže pokud patříte k jeho fanouškům, máte jedinečnou šanci dozvědět se něco o osudech tohoto výborného spisovatele.

Máte rádi maratony a Karla Poláčka? Vyrazte ve čtvrtek 22. března do Plzně. K jeho 120. výročí narození zde v městské knihovně od 14.00 hodin připravili čtecí maraton jeho knih. Bylo nás pět známe asi všichni, ale dokážete jmenovat i některé z jeho dalších děl? Přitom jeho příběhy patří, vybíráme-li z meziválečné tvorby, k těm nejlepším. Jeho humoristické romány z maloměsta se stále dobře čtou.

Přejeme příjemnou zábavu.

Doporučení:
Share

Napsat komentář